Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Werner » wtorek, 25 paź 2005, 21:40

Ja dzisiaj oglądam "Braterstwo Wilków"
Werner
Coś tam napisał

Postprzez Thomi » środa, 26 paź 2005, 11:24

Obejrzałem tylko początek, ale już wiem że film będzie fenomenalny. A mówię o filmie twórców Makrokosmos i Mikrokosmos - MARSZU PINGWINÓW. Coś niesamowitego... kolejne wersje z życia przyrody
Thomi
Rozgrzewa się

Postprzez kamila » środa, 26 paź 2005, 18:42

"The Million Dollar Hotel", już go kiedys ze 2 lata temu oglądałam, ale przypomnieć sobie nie zaszkodziło :) , tym bardziej, że ścieżka dźwiękowa: U2 :P . Dom wariatów jeden z "domowników" -umiera, samobójsto, bądź morderstwo, pojawia się detektyw, aby rozwikłać sprawę. I niestey obstawia nie tą osobę. Końcówka wzruszajaca. Polecam, jest to jeden z nielicznych fimów, który wywarł na mnie ogromne wrażenie :)
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kawon » środa, 26 paź 2005, 19:30

Hooligans - strata czasu, nuda, zero logiki i jakiegokolwiek sensu. Kicz i drętwe dialogi. Amen
kawon
Dyskutant

Postprzez Ged » środa, 26 paź 2005, 21:38

kawon napisał(a):Hooligans - strata czasu, nuda, zero logiki i jakiegokolwiek sensu. Kicz i drętwe dialogi. Amen

jak dla mnie Green street hooligans to calkiem przyjemnie spedzony czas, faktycznie film jest dosc specyficzny, ale zasiadajac do niego wiemy, jaka bedzie tematyka..
Ged

Postprzez kawon » środa, 26 paź 2005, 22:35

Ged napisał(a):
kawon napisał(a):Hooligans - strata czasu, nuda, zero logiki i jakiegokolwiek sensu. Kicz i drętwe dialogi. Amen

jak dla mnie Green street hooligans to calkiem przyjemnie spedzony czas, faktycznie film jest dosc specyficzny, ale zasiadajac do niego wiemy, jaka bedzie tematyka..

Do tematyki bron Boże nic nie mam, przeciwnie, moglby wyjsc z tego naprawde dobry, przekonywajacy film. Niestety, dla mnie smierdzi to na kilometr plastykiem, a postacie i ich zachowania sa kompletnie nielogiczne. Bliżej temu "dziełu" do estetyki "Kapitana Jastrzębia" (pamięta ktoś to jeszcze?) niz do porządnego filmu ze scenariuszem. No, chyba że się idzie na ten film popatrzeć jak krew sika ludziom z buzi. Tyle że znam parę filmów w których ladniej/dalej/fajniej sika, więc dla mnie Hooligans=porażka na całej linii.
kawon
Dyskutant

Postprzez Mafi » piątek, 28 paź 2005, 12:54

"Sin City" no cóż... 'film' inny niż wszystkie, :) ale w sumie mi się podobał :) i jak na taki film przystało dużo krwi, mordobicia, przemocy itp...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Ged » niedziela, 30 paź 2005, 09:26

Komornik.

Moim zdaniem film byl dobry i spójny, ale do polowy..
Ged

Postprzez kamila » niedziela, 30 paź 2005, 12:12

Tytus Andronikus, z początku myślałam, ze usnę, bo już głowa przechylała się na ramie sofy, ale siedząca obok osoba, rzekła... "oglądaj, nie zasypiaj", no to oglądałam i jestem pod wrażeniem. Końcówka najlepsza :twisted: , tzn. jak jedli to ciasto, hyhy. Kilka motywów mi się podobało, np. Lavinia z kikutami, tylko, że już gdzieś podobny motyw widziałam, więc nie "zakrywałam oczu", słynne -ciasto, postawa Andronikusa. Fajny film, polecam. Drugi jaki oglądałam... nie pamiętam tytułu, ale to była komedia..., ale nie chce mi się o niej pisać :P
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Werner » niedziela, 30 paź 2005, 14:26

Zaraz będę oglądał " Kopalnie Króla Salomona" :lol:
Werner
Coś tam napisał

Postprzez Olcia » niedziela, 30 paź 2005, 19:27

2 tygodnie na miłość, hm.. taka sobie... nic rewelacyjnego ale napewno lepsze niż dzień świra... :?
Olcia
Rycerz forum

Postprzez ZAINTERESOWANA » niedziela, 30 paź 2005, 22:55

"John Q." - rewalacyjny film opowiadający o miłości ojca do dziecka tak bezgranicznej, że aż ocierającej się o przestępstwo. Jak ktoś lubi płakać - polecam. Chusteczek mi w pewnym momencie zabrakło.
"Czerwona planeta" - ciekawy, fantastyczny film o przyszłym życiu na Marsie. Super obsada, ciekawie się ogląda.
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Olcia » niedziela, 30 paź 2005, 23:32

WZT napisał(a):
co ty chcesz od takiego fajnego filmu jaki jest Dzien swira?

beznadziejny, bez przesłania.. ogólnie szkoda czasu na taki film... to tyle.. :)
Olcia
Rycerz forum

Postprzez r00t » niedziela, 30 paź 2005, 23:37

olkakg napisał(a):beznadziejny, bez przesłania.. ogólnie szkoda czasu na taki film... to tyle.. :)

ooo no to muszę się włączyć :) Dzień Świra bez przesłania ??? Co ty gadasz... to jeden z lepszych filmów z przesłaniem... ma podwójne dno które trzeba umieć dostrzec... drwi z naszych "dziwactw" pokazuje polskie podejście do niektórych tematów, mentalność ludzi którzy tylko narzekają... itp itd... a "modlitwa" na koniec zwala z nóg... trzeba umieć oglądać niektóre filmy... to jeden z lepszych polskich filmów... z przesłaniem.
r00t
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film