Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez FiDo » czwartek, 5 lip 2007, 12:21

keeper napisał(a):"Die Hard.4.0", a bo wszyscy stali w kolejce przed kinem, to my za wszystkimi. Fajnie bylo zobaczyc Bruce`a w akcji...tym razem detektyw walczy z wirtualnymi terrorystami, a ze sam o komputerach ma blade pojecie, stosujac raczej stare ,sprawdzone metody czyli w leb i "skopa", nie brakuje dawki humoru. Duzo wybuchow, poscigow (pierwsza liga poscigowa), wczesniej wspomniane "w leb i skopa",a wszystko zakonczone oslawionym "jupi jajej madafaka" :] Fajny film, obejrzyjcie...

no wlasnie dzisiaj planuje na to isc. zobaczymy :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez keeper » czwartek, 5 lip 2007, 15:55

ha ha a juz wkrotce na ekranach "Godziny Szczytu 3"...z polskim akcentem :wink: ludzie kulali sie wczoraj ze smiechu w kinie na zajawce :)
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez FiDo » czwartek, 5 lip 2007, 16:30

Romek? ;) juz mam bilecik na szklanka po lapkach :D
FiDo
Arcymistrz

Postprzez kamila » czwartek, 5 lip 2007, 19:46

świeżynka.. Shrek 3, wzruszyłam się na końcówce, ale nie była ta część dla mnie tak zabawna jak Shrek :)
kamila
Arcymistrz

Postprzez Mist » czwartek, 5 lip 2007, 21:59

Suzy napisał(a):HOT FUZZ

to druga pozytywna opinia (po http://www.imdb.com), którą słysze o tym filmie.
pierwszy raz w życiu wyszedłem z kina - po ok. 20 minutach.. i wybrałem się na zimne martini :)
no, może to będzie jako wymówka? :twisted:

film, jak dla mnie, zbyt daleko oderwał się od rzeczywistości, a przerysowanie przestało bawić po kwadransie z okładem..
Mist
Dyskutant

Postprzez Suzy » czwartek, 5 lip 2007, 22:04

Mist napisał(a):
Suzy napisał(a):HOT FUZZ

to druga pozytywna opinia (po http://www.imdb.com), którą słysze o tym filmie.
pierwszy raz w życiu wyszedłem z kina - po ok. 20 minutach.. i wybrałem się na zimne martini :)
no, może to będzie jako wymówka? :twisted:

film, jak dla mnie, zbyt daleko oderwał się od rzeczywistości, a przerysowanie przestało bawić po kwadransie z okładem..

nie wiem dlaczego ale jak dla mnie po licznych dostępnych komercyjnych filmidłach w których wszystkiego się można spodziewać od pierwszej sceny ta opowiastka która z minuty na minutę stawała się coraz bardziej odjechanym absurdem nie do przewidzenia była całkiem dobrą zabawą...

faktycznie zgadzam się, że "film oderwany od rzeczywistości" tylko, że jak dla mnie....o to właśnie chyba chodziło :|
Suzy
Gwiazdor

Postprzez FiDo » czwartek, 5 lip 2007, 22:27

Szklana Pulapka 4, lubie filmy ze swoistym diegesis, gdzie czlowiek straca z nieba helikopter samochodem i spaceruje po skrzydlach lecacego mysliwca. bardzo dobre kino akcji!
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Ja_ » piątek, 6 lip 2007, 01:39

..... i momentr w morde byly o!
Ja_
Rozgrzewa się

Postprzez FiDo » piątek, 6 lip 2007, 13:36

Urodzony czwartego lipca - super
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Joey » piątek, 6 lip 2007, 14:44

ptaku napisał(a):W Wybrzeżu pewnie się nie doczekamy. A jak już wrócę do Warszawki to przestaną już grać.. Spoko.

z tego co mi slyszalem to od 13 lipca bedzie ale ja tam sie nie znam :P
Joey

Postprzez Flo » piątek, 6 lip 2007, 21:03

Funny Money - swietna komedia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Opis nic nie mowi, po postu trzeba obejrzec :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chevy Chase w akcji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Flo
Arcymistrz

Postprzez Suzy » sobota, 7 lip 2007, 22:11

ZODIAK

reżyseria David Fincher scenariusz James Vanderbilt

...spodziewałam się dużo po tym filmie ale jakoś...hym...może coś przeoczyłam :|
...dużo podczas filmu myślałam i kombinowałam...jak zwykle chcąc przechytrzyć reż. i scenarzystę chciałam usilnie jak najszybciej odgadnąć kto jest seryjnym zabójcą, jaką rolę odegra pewien chłopiec, co oznaczała przejeżdżająca furgonetka w której nie było widać twarzy kierowcy i czy wmieszany jest w intrygę dziennikarz...hym...po filmie stwierdziłam, że bez sensu tyle główkowałam...troszkę strata czasu choć zakończenie zaskakujące - O! i do tego parę razy krzyknęłam ... choć w moim przypadku wczuwania się w projekcje to w sumie żaden wyczyn... równie dobrze mogłabym wrzasnąć na dobrej reklamie :lol:

jak ktoś lubi filmy na podstawie prawdziwych zdarzeń (choć amerykańskie filmy jeśli chodzi o fakty opierają sie jedynie na nazwiskach i paru znaczących faktach, a reszta i tak jest wymyśloną fabułą) to może sobie obejrzeć, ale ja przyznam szczerze, że mnie nie powalił...
Suzy
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film