kołobrzeska LUPA bezpłatny miesięcznik polityczny

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » czwartek, 5 lip 2007, 12:58

uwiad starczy czy jakas inna przypadlosc wieku poznego ?
chyba sa jakies srodki na zlagodzenie tego procesu
literat plywajacy kajakiem po parsecie

:help:
Vin
Uzależniony

Postprzez abebe » czwartek, 5 lip 2007, 14:03

Jednak Paszkwil, przejrzałem, tylko pan Kozera podpisuje się własnym nazwiskiem, reszta to jakieś jezyki i inne wynalazki, Kozera powiedział, że się boją ujawniac, co za Guuwno!
abebe
V.I.P

Postprzez abebe » czwartek, 5 lip 2007, 14:19

Konsul napisał(a):
Flo napisał(a):
Konsul napisał(a):
Flo napisał(a):
Konsul napisał(a):
mimoza napisał(a):pisać każdy może... nie wiem skąd to oburzenie... od czasu kiedy dwóch piekarzy z hurtownikiem opisało niewinnych ludzi w jakimś przedwyborczym popier[beeeep], jako kołobrzeską ośmiornicę, odczuwam litość dla nieporadności w artykulacji poglądów...

Mimi, a Ty w "Lupie" pisujesz? Tak pytam z ciekawości.

moze zmienil opcje polityczna :lol:

Generalnie, polityk niech sie politykuje a nie pisuje, i to obojetnie z jakiej jest opcji

Uważam, że słowo pisane jest również elementem polityki. I duże brawa za odwagę podpisania się pod całością tej gazety przez Pana Lecha Kozerę.

lubisz paszkwile? A jak Ciebie ktos gdzies publicznie smaruje to tez popierasz? :D

Flo, czytałeś "Lupę"? Ja nie zauważyłem żadnych paszkwili, wszystkie artykuły są zgodne z prawdą i faktami. Tyle, że opisane z innej strony, jak dla mnie większość z tekstów może być pretekstem do polemiki. Tylko, że problem się pojawia, gdy brak jest argumentów. Wtedy pozostaje nazwać to paszkwilem, głupotami etc. W sumie dość popularny zabieg retoryczny wśród kołobrzeskiej Platformy Posła Karpiniuka.

Konsul z szacunkiem, ale nie pitol, ktoś na Ciebie donos napisze i podpisze się Alojzy Bombka, albo wogóle się nie podpisze , co myślisz? ale szajs! Tylko Kozera sie podpisuje, reszta to obsikane ze strachu harcereczki! ok?
abebe
V.I.P

Postprzez mimoza » czwartek, 5 lip 2007, 15:43

dopóki ktoś komuś mordy nie obije to tak będzie sobie towarzystwo dowalać... wątpię czy L. Kozera, chętny jest do brania łupnia za anonimów... rzecz gustu...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » czwartek, 5 lip 2007, 16:05

abebe napisał(a):
Konsul napisał(a):
Flo napisał(a):
Konsul napisał(a):
Flo napisał(a):
Konsul napisał(a):
mimoza napisał(a):pisać każdy może... nie wiem skąd to oburzenie... od czasu kiedy dwóch piekarzy z hurtownikiem opisało niewinnych ludzi w jakimś przedwyborczym popier[beeeep], jako kołobrzeską ośmiornicę, odczuwam litość dla nieporadności w artykulacji poglądów...

Mimi, a Ty w "Lupie" pisujesz? Tak pytam z ciekawości.

moze zmienil opcje polityczna :lol:

Generalnie, polityk niech sie politykuje a nie pisuje, i to obojetnie z jakiej jest opcji

Uważam, że słowo pisane jest również elementem polityki. I duże brawa za odwagę podpisania się pod całością tej gazety przez Pana Lecha Kozerę.

lubisz paszkwile? A jak Ciebie ktos gdzies publicznie smaruje to tez popierasz? :D

Flo, czytałeś "Lupę"? Ja nie zauważyłem żadnych paszkwili, wszystkie artykuły są zgodne z prawdą i faktami. Tyle, że opisane z innej strony, jak dla mnie większość z tekstów może być pretekstem do polemiki. Tylko, że problem się pojawia, gdy brak jest argumentów. Wtedy pozostaje nazwać to paszkwilem, głupotami etc. W sumie dość popularny zabieg retoryczny wśród kołobrzeskiej Platformy Posła Karpiniuka.

Konsul z szacunkiem, ale nie pitol, ktoś na Ciebie donos napisze i podpisze się Alojzy Bombka, albo wogóle się nie podpisze , co myślisz? ale szajs! Tylko Kozera sie podpisuje, reszta to obsikane ze strachu harcereczki! ok?

Wiesz Abebe, to że ludzie się boją publicznie przedstawiać poglądy anty PO, przeciwko Panu Gromkowi i przeciwko Panu Karpiniukowi to też o czymś świadczy. Już sporo osób "poleciało" ze swoich stanowisk pracy, bo mieli odmienne zdanie, bądź nie należeli do jedynie słusznych wyznawców POsła. Także nie dziw się. Spróbuj ocenić merytorycznie teksty zawarte w Lupie.
A tak na marginesie, to np. w Kulisach też się spora część podpisuje pseudonimem. A Lupa to doskonale wykorzystała, gdzie autorzy tekstów w większości podpisują się ... Jeżyk. Nie jest to zatem oryginalny pomysł, a przejęty od autorów "felietonów" z PO.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » czwartek, 5 lip 2007, 16:08

mimoza napisał(a):dopóki ktoś komuś mordy nie obije to tak będzie sobie towarzystwo dowalać... wątpię czy L. Kozera, chętny jest do brania łupnia za anonimów... rzecz gustu...

Co Ty mimi? To nie ten sport.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » czwartek, 5 lip 2007, 17:42

Konsul napisał(a):
mimoza napisał(a):dopóki ktoś komuś mordy nie obije to tak będzie sobie towarzystwo dowalać... wątpię czy L. Kozera, chętny jest do brania łupnia za anonimów... rzecz gustu...

Co Ty mimi? To nie ten sport.

tak myślę, nie mam już siły do padliny - skopać dopę albo depę, to najprostsze rozwiązanie... no jest tu blagier który wszystkich starszy sądem... ale kop w depę chyba lepiej działa
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » czwartek, 5 lip 2007, 18:20

Tak czy inaczej nikt się zapewne nie spodziewał, że powstanie pismo opozycji. Taki to PiS podobno rozproszony, ludzi nie ma, nikt tam nie działa etc. etc. A tu proszę :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 5 lip 2007, 18:30

Zasłuzyłem się na umieszczenie z imienia i nazwiska w LUPIE. Szkoda, że w nieprawdziwej roli...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » czwartek, 5 lip 2007, 19:23

BLAaa napisał(a):Zasłuzyłem się na umieszczenie z imienia i nazwiska w LUPIE. Szkoda, że w nieprawdziwej roli...

Przeglądam, przeglądam i wreszcie znalazłem :) . Nie spotykałeś się z S.K. w sprawie koalicji? Sam słyszałem, jak usłyszałeś o wynikach wyborów, to zacierając ręce powiedziałeś "No to montujemy koalicję", pamiętasz? :wink:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 5 lip 2007, 19:25

Konsul napisał(a):Tak czy inaczej nikt się zapewne nie spodziewał, że powstanie pismo opozycji. Taki to PiS podobno rozproszony, ludzi nie ma, nikt tam nie działa etc. etc. A tu proszę :)

Ale czy to jest pismo PiSu?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kacper » czwartek, 5 lip 2007, 20:58

No to wiemy że jest to oficjalne pismu PiS-u - prawda kolego Konsulu
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » czwartek, 5 lip 2007, 21:22

Właśnie przeglądam sobie Lupę i nie widzę, aby była tam zamieszczona taka informacja. Niemniej na pewno jest, że się tak wyrażę propisowska, plus osoba redaktora naczelnego jasno wskazuje na sympatie twórców tej gazety. Mimo to "emblematu" PiS-u nie zauważyłem.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez abebe » czwartek, 5 lip 2007, 21:27

SamoBrona - czy jak to leciało Sobczaka, Okularnik, Kołobrzeska Lwica - do jednego kotła szmatławce , a najwiekszy to Lesiuńcia Lipa czy Lupa, ale git, bo wzbudza we wiosce emocje,
a Jeżyków u Nasz w Ch.j :)
autorzy
CK, RD, PP, i inne kmioty
abebe
V.I.P

Postprzez GROM » czwartek, 5 lip 2007, 21:49

do tego postu nade mną sie odniosę. Czy Pan jest dziennikarzem ?
Jakiego Pan języka używa ??
Dlaczego obraża Pan mieszkańców Kołobrzegu.
Panie adebe czy to Pana nasi mieszkańcy oglądają i słuchają jak przekazuje im Pan "informacje" chyba Pana wizerunek sporo dziś ucierpiał.
GROM
Coś tam napisał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg