Kryniczanka - gdzie kupić?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Kryniczanka - gdzie kupić?

Postprzez EmDeKa » wtorek, 5 cze 2007, 19:06

Czy ktoś wie, gdzie i czy w ogóle można gdzieś w Kołobrzegu kupić wodę Kryniczanka?
Będę wdzięczny za informacje.
EmDeKa

Postprzez loisslane » środa, 6 cze 2007, 08:53

Coś dziwnego dzieje się ostatnio z wodami mineralnymi: zauwazyłam, ze już w kilku sklepach coraz trudniej kupić najzwyklejszą wodę bez żadnych udziwnień w rodzaju aromatów owocowych. Niegazowanego półtoralitrowego Żywca na moim osiedlu ze świecą mogę szukać, za to wybór wód smakowych różnych producentów jest wręcz oszałamiający. Mam wrażenie, że sklepy zaczynają wycofywać tradycyjne wody mineralne kosztem tego aromatyzowanego paskudztwa :?
loisslane

Postprzez PIOTRGAN » środa, 6 cze 2007, 09:07

Żywca co nie miara jest w Plusie.

Co do Kryniczanki i tego typu to może w sklepie zielarskim ? na Armii i koło ratusza ?

Lub w sklepie koło skanpolu ze zdrowymi rzeczami.

Ostatecznie w jakimś sanatoryjnym sklepiku :)
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez Flo » środa, 6 cze 2007, 16:12

loisslane napisał(a):Coś dziwnego dzieje się ostatnio z wodami mineralnymi: zauwazyłam, ze już w kilku sklepach coraz trudniej kupić najzwyklejszą wodę bez żadnych udziwnień w rodzaju aromatów owocowych. Niegazowanego półtoralitrowego Żywca na moim osiedlu ze świecą mogę szukać, za to wybór wód smakowych różnych producentów jest wręcz oszałamiający. Mam wrażenie, że sklepy zaczynają wycofywać tradycyjne wody mineralne kosztem tego aromatyzowanego paskudztwa :?

ja to paskudztwo akurat lubie
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Bonhart » środa, 6 cze 2007, 16:15

loisslane napisał(a):Coś dziwnego dzieje się ostatnio z wodami mineralnymi: zauwazyłam, ze już w kilku sklepach coraz trudniej kupić najzwyklejszą wodę bez żadnych udziwnień w rodzaju aromatów owocowych. Niegazowanego półtoralitrowego Żywca na moim osiedlu ze świecą mogę szukać, za to wybór wód smakowych różnych producentów jest wręcz oszałamiający. Mam wrażenie, że sklepy zaczynają wycofywać tradycyjne wody mineralne kosztem tego aromatyzowanego paskudztwa :?

To sie zgadza sam chcialem kupic ostatnio zwykl, normalna wode... to same jakies slodzone, aromatyzowane...fuuj... tego sie pic nie da...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Uri » piątek, 8 cze 2007, 15:03

cholerne aromatyzowane wody... doradzam im, aby się oddaliły!
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Elfik » piątek, 8 cze 2007, 18:07

To fakt już w zeszłe wakacje zauważyłam, że w sklepach pełno wody gazowanej lub smakowej, a tej samej wody w wersji niegazowanej nie ma. Z kilku wiekszych sklepów chyba tylko w billi można było kupić staropolankę, czy niegazowaną jurajską, ale to dla mnie drugi koniec miasta i średnia przyjemność jeżdzenie tam po wodę. W plusie dla odmiany jurajska jest gazowana lub smakowa, nałęczwianka też, jest kilka innych wód i również tylko gazowane ;/
I jak tu nie narzekać jeśłi półki są pełne, a nie ma tego co chcę. A podobno spożycie wody w Polsce wzrasta, wiec dotyczy to chyba wszystkich rodzajów wody. To chyba konsumenci powinni decydować o asortymencie w sklepach poprzez zakupy, a nie właściciele w zależności od swoich gustów.
A kryniczanka jest w plastikowej butelce, czy takiej ciemnej szklanej :?: Bo te wody lecznicze są w zielarskich itp. Z wyborem pozostałych wód mineralnych jest u nas wiekszy problem. Może delikatesy na waryńskiego, albo prośba do właściciela jakiegos sklepu żeby tą wodę sprowadzał :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez abebe » piątek, 8 cze 2007, 23:57

Widziałem Kryniczankę ostatnio w Krynicy, a bliżej nas? to w Muszynie buehehehhe
abebe
V.I.P

Postprzez kołysanka » wtorek, 12 cze 2007, 06:15

zdaje się, że jest w sprzedaży w sklepiku warzywnym przy ul. Jedności Narodowej, vis-a-vis Centrum Żulickiego
kołysanka
Mistrz klawiatury

Powrót do :: hydepark