Bajki rzecznika

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Colberg » środa, 31 sty 2007, 23:35

Colberg
Ważniak

Postprzez sanddra » środa, 31 sty 2007, 23:57

sanddra
Dyskutant

Postprzez sanddra » czwartek, 1 lut 2007, 00:13

sanddra
Dyskutant

Postprzez Wirnik » czwartek, 1 lut 2007, 01:22

....nic w tym nie widzę....nic a nic co jest złe.......ludzie !....ksiązek nie czytacie ?...przecie to tylko normalka !......kazdego chceta posadzic na tylku kto pisze ze ktos ma fajne cycki itd ?........tym bardziej ze podkreslal "pan rzecznik" ze sa to bajki dla doroslych !......szykacie juz sensacji w byle czym.....moze gowno lezące na chodniku powinno bardziej zainteresowac pare medialnych osob, a nie tworczosc literacka.....poszukajmy kogos "intelig" w pewnych firmach medialnych, którzy myslą a nie wymyslają glupot ! ....
Wirnik
Dyskutant

Postprzez sanddra » czwartek, 1 lut 2007, 01:46

Ktoś chce kogoś sadzać? No przeginasz, tytuł: 'Bajki nie tylko dla dzieci', faktycznie sugeruje, że nie są one dla dzieci ;D
sanddra
Dyskutant

Postprzez sen » czwartek, 1 lut 2007, 06:57

Uważam, że teksty tych tzw. bajek są co najmniej dziwne. Bez sensu jest powoływanie się na naukowe opracowania bajek braci Grimm czy też teksty autorstwa Marqueza. Nie ten kaliber i nie ten poziom intelektu. Przykro, ale nie posądzam pana rzecznika o poziom nad poziomy.
Nie jestem wprawdzie fizjonomistą, ale tak się jakoś utarło, że pierwsze wrażenie wizualne przy spotkaniu jakiejś osoby jest dla mnie bardzo ważne, może czasami nawet decydujące - i muszę przyznać, że to wrażenie dość niepokojąco konweniuje :? z tekstami "bajek".
Na koniec już - jeśli nawet ktoś takie teksty pisze, to nie powinien ich upubliczniać, intymność, której wydźwięk nie jest jednoznaczny, powinna pozostać intymnością szufladową, że ją tak nazwę.
sen
Bywalec

Postprzez barmaid » czwartek, 1 lut 2007, 07:06

Dla mnie szok.... po przeczytaniu dwóch pierwszych zdań zdobiło mi się niedobrze :cry: . Jeżeli twórczość owa ma byc traktowana jako instruktaż do wprowadzania dzieci w świat seksu....to choć ubrany w słodkie slowa...ja dziekuję... wymyślę swój własny. Keeper mam wrażenie, że stawiasz na swoim tylko dla zasady, lubisz mieć ostatnie słowo? Gdzie Twoja kobieca, przyszłomatczyna intuicja... no, może nie masz... nie każda musi mieć. Dla mnie tekst jest jednoznaczny...jakby go nie nazwać...bajką dla dorosłych, czy nie tylko dla dorosłych...facet ma z garem nie tak i trzeba mu się przyglądać. Mam tylko nadzieję, że więcej takich bajek nie znajdziecie... i nie potwierdzą się moje przeczucia.
barmaid
Rycerz forum

Postprzez U-S » czwartek, 1 lut 2007, 09:22

U-S
Weteran

Postprzez barmaid » czwartek, 1 lut 2007, 09:48

Miś Bzyś szedł przez miasto w zupełnie nowych butach. -To fajnie, że wszyscy się patrzą, ale ja nie ma dokąd pójść. -Cześć Misiu, dokąd idziesz - zapytał Nieznajomy - i jakie masz ładne buciki. -Idę gdzie nikt mnie nie zna, bo nikt mnie tu nie zna zupełnie, a ja nawet nic nie wiem i mam tylko buty. -A ja mam dużo kluczy, chcesz jeden ? -Do czego ? -Do domu. -Ja nie mam domu. -Już masz. -Dziękuję. -Proszuję I poszli z kluczami do domów.

No co?? Tylko ja jestem przewrażliwona?? To nie brzmi jak przestroga przed nieznajomymi. I wcale sie nie myliłam tego jest więcej :cry:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Syriusz » czwartek, 1 lut 2007, 10:36

Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez barmaid » czwartek, 1 lut 2007, 10:49

To nie jazda..... to dramat. Ja osobiście czekam na wyjaśnienia od autora.... chcę wiedzieć co miał na myśli :?:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Mafi » czwartek, 1 lut 2007, 10:53

Cokolwiek by nie powiedział to w oczach ludzi czytających jego wesołą twórczość stracił bardzo dużo. I to na samym starcie. No bo rzecznik ma być łącznikiem między prezydentem, urzędem a zwykłym szarym człowiekiem siedzącym przed tv. No a jak tu słuchać czegokolwiek co mówi pan rzecznik jak człowiekowi się na wymioty zbiera? Zaufania ani posłuchu u ludzi to on mieć nie będzie, a to chyba najważniejsze w jego pracy.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Syriusz » czwartek, 1 lut 2007, 10:54

Czy w bajkach dla DZIECI powinno być o rosnącej kobiecości????

Czy w bajkach dal DZIECI powino być o włosach dorosłości????

Cz€y w bajkach dla DZIECI powinno być o muskania ciała jak w dorosłości????

Czy w bajkach dla DZIECI powinno być o przyjemnośćiach pod prysznicem jak w dorosłości????

To jest chore!!! :twisted: :x :x

Pieprzę interpretację czerwonego kapturka czy innych bajek. Ale bajek rzecznika nie poleciłbym dziciom.

KU &^*% WA!!!!!

Ja już mam o nim swoje zdanie!!!!!! :x :x
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez Didi » czwartek, 1 lut 2007, 11:02

wlasnie rmf fm powiedzial o tym w wiadomosciach do tego sprawa jest zgloszona na policje i juz sie zaczyna dziac...
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez McCool » czwartek, 1 lut 2007, 11:16

McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg