Prezydent miał zawał serca

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Prezes » poniedziałek, 8 sty 2007, 10:58

simplicissimus napisał(a):Bawi mnie twoje zachowanie. No, ale skoro już występujesz w tej roli, to po pierwsze, koronografia to takie badanie naczyń krwionośnych, a nie serca. Po drugie, ze względu na inwazyjność zabiegu i możliwość wystąpienia powikłań, nie robi się tego zgodnie z zasadą serwowania vibovitu, tylko wtedy, gdy zachodzi wyraźna potrzeba: zawał serca, niedrożność naczyń, etc. I jedno i drugie jest stanem zagrażającym życiu.

Masz rację. Jak zawsze i wszędzie i w każdej sprawie. Teraz rozumiem Twoje pytanie: po co oni wieźli prezydenta do koszalińskiego szpitala?
He, he, he... dałem się wciągnąć w dyskusję z Tobą... A przestrzegali mnie, że to jak mierzenie się z encyklopedią - zawsze wie więcej, albo mielenie otrąb... :doh: Radzili: potakuj, potakuj, potakuj.
Jeszcze jedna istotna uwaga co do Twojego postu i znikam: na tym forum ja występuję tylko jako jeden z milionów użytkowników Internetu. Ale pewnie masz rację, cokolwiek mi przypisujesz. Yes, Yes, Yes. [smilie=clown.gif]
Prezes
Bywalec

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 8 sty 2007, 11:54

Prezes napisał(a):
simplicissimus napisał(a):To po co go wieźli do koszalińskiego szpitala? Skoro to nie był zawal, mógł siedzieć na oddziale w Kołobrzegu. Do Koszalina nie jeździ się na wycieczki. :wink:

Tego może dowiedzieć się każdy dziennikarz - na koronorografię. Takie bardzo szczegółowe badanie serca.

Koronarografia mogła mieć w tym wypadku charakter interwencyjny, a nie diagnostyczny. Skoro jak twierdzisz Prezesie znasz się na rzeczy - będziesz wiedział o jaki zabieg chodzi.

Generalnie zawały przebiegają różnie. O przebyciu niektórych pacjenci dowiadują się przypadkowo, po czasie, podczas badań, gdy zostaje stwierdzone istnienie zabliźnienia. Brak więc dramatycznego przebiegu nie świadczy wcale o tym, że zawału - w sensie medycznym - nie było.

Podsumowując i nie wdając się z wiadomych względów w szczegóły, mylisz się w tej sprawie Prezesie.

Ponadto - "koronarografia" , a nie "koronorografia". :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Prezes » poniedziałek, 8 sty 2007, 12:07

Nie twierdzę, że sie znam. Piszę to, czego się dowiedziałem.
A dowiedziałm się, że dramatycznego przebiegu nie było. Według tego, co wiem prezydent nie zlekceważył bólu i dlatego nie doszło do najgorszego.
Co do nazwy - mea culpa. To badanie ma dwie nazwy: koronarografia i koronografia. Stąd mój błąd. Medycyna - nauka trudna. Stąd padają określenia: "lekki zawał", a nie np. dusznica bolesna niestabilna...
Prezes
Bywalec

Postprzez Semerchet » poniedziałek, 8 sty 2007, 13:05

SatH^Raa napisał(a):Po tym meczu wcale mnie to nie dziwi...

Rozumiem , że wobec tego co najmniej kilka osób na meczu miało zawał.

Wracając na ziemię to z tego wynika, że pan Prezydent ma wątłe zdrowie, a to dopiero początek kadencji. Pomimo wszystko życzę go jak najwięcej.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Bonhart » poniedziałek, 8 sty 2007, 13:22

cos ze zdrowiem pana Prezydenta nie za bardzo jak widze...

oby dotrwal do konca kadencji caly i zdrowy...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Semerchet » poniedziałek, 8 sty 2007, 14:05

Chyba już czas na emeryturę, zdrowie jest najważniejsze.
Semerchet
Ważniak

Postprzez stefan » poniedziałek, 8 sty 2007, 14:55

simplicissimus napisał(a):
Prezes napisał(a):Z informacji, które udało mi się uzyskać, nie jest to zawał, ale lekceważyć tego nie można. Nie mogę napisać literalnie co mu jest, sorry.

To po co go wieźli do koszalińskiego szpitala? Skoro to nie był zawal, mógł siedzieć na oddziale w Kołobrzegu. Do Koszalina nie jeździ się na wycieczki. :wink:

czytając takie komentarze jedno jest pewne; autor jest o wiele bardziej chory i niestety medycyna niema na to lekarstwa p. simplicissimus :wink:
stefan
Bywalec

Postprzez Bonhart » poniedziałek, 8 sty 2007, 16:22

Achaja napisał(a):
Semerchet napisał(a):Chyba już czas na emeryturę, zdrowie jest najważniejsze.

Jeśli mówimy o wątłym zdrowiu to popatrz na radnego Bieńkowskiego jak źle wygląda, to on chyba powinien iść na emeryturę :wink:

wszyscy powyzej 50 na emeryture...i bedzie spokoj...
...ze skleroza polityczna moze tez...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Semerchet » poniedziałek, 8 sty 2007, 16:34

Achaja napisał(a):
Semerchet napisał(a):Chyba już czas na emeryturę, zdrowie jest najważniejsze.

Jeśli mówimy o wątłym zdrowiu to popatrz na radnego Bieńkowskiego jak źle wygląda, to on chyba powinien iść na emeryturę :wink:

Wyczuwam złośliwość bez poparcia w faktach. Jak przyrównasz 12 lat prezydentury starszego de dacto ex Prezydenta Bieńkowskiego do jednego miesiąca pracy muskularnego i wysportowanego, dynamicznego i skutecznego(wizerunek stworzony na zamówienie) Prezydenta J. Gromka to się okaże , że wzrok czasami zawodzi, a tym badziej polityka w opozycji do drugiego polityka. Fakty są nieubłagane Achajo.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Vin » poniedziałek, 8 sty 2007, 17:12

jeden i drugi na emeryture
a po takim wydarzeniu pan prezydent szczegolnie
bomba z opoznionym zaplonem
Vin
Uzależniony

Postprzez Konsul » poniedziałek, 8 sty 2007, 17:15

A widzę, że i wielu lekarzy się pojawiło na forum nagle :)
To chyba specjaliści ocenią, czy stres związany z wykonywanymi obowiązkami nie będzie za dużym obciążeniem dla "serducha". Nie róbmy z nikogo inwalidy i emeryta tak od razu.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 8 sty 2007, 18:30

Konsul napisał(a):A widzę, że i wielu lekarzy się pojawiło na forum nagle :)
To chyba specjaliści ocenią, czy stres związany z wykonywanymi obowiązkami nie będzie za dużym obciążeniem dla "serducha". Nie róbmy z nikogo inwalidy i emeryta tak od razu.

W końcu jakiś głos rozsądku.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Vin » poniedziałek, 8 sty 2007, 20:08

no dobrze
zle sie wyrazilam
powrotu do zdrowia zycze
a decyzje co dalej podejmie sam
zereszta juz chyba podjal
Vin
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona