Pedofile zakładają partię polityczną

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez r00t » poniedziałek, 5 cze 2006, 10:45

r00t
Administrator

Postprzez kołysanka » poniedziałek, 5 cze 2006, 11:24

Jeszcze na początku XX wieku kąpiele morskie były uważane za niemoralne i podlegały karze :) Tak, wiem że to nie to samo i naprawdę nie próbuję wrzucić pluskania się w wodzie z pedofilią do jednej szuflady. Twierdzę tylko, że nasze poglądy ewoluują - nie jest to coś co dzieje się nagle. A to co dziś wydaje się czymś zupełnie nieprawdopodobnym, za kilkanaście/kilkadziesiąt lat okazuje się rzeczywistością.
I dlatego też nie mogę się z Tobą zgodzić, że "niech sobie piszą", "każdy może próbować". To jest jednak zjawisko niebezpieczne i uważam, że jakiekolwiek próby legalizacji czy wywalczania praw przez pedofili należy regularnie tępić i dusić w zalążku. Skoro są przestępcami, a to co robią jest zbrodnią na dzieciach - nie widzę tu miejsca na tolerancję. Co następne? partia gwałcicieli?
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez r00t » poniedziałek, 5 cze 2006, 11:44

... i bardzo dobrze, że poglądy ewoluują... bo nie ma innego wyjścia. Ale krzywda zawsze pozostanie krzywdą... jakoś poglądy na temat zabijania nie ulegają zmianie od dłuższego czasu. Trzeba zacząć na to patrzeć jak na wyrządzanie krzywdy dzieciom a nie jak na zaspokajanie potrzeb seksualnych jakiejś tam grupy ludzi. Na krzywdę nikt nie zezwoli bo to jest sprzeczne z uniwersalnym systemem wartości, który przez pokolenia sobie ludzkość wyrabia. Taki system też podlega ewolucji i nie ma nic wspólnego z religią, kościołem, wiarą itp. Tolerancja też jest ważnym elementem tego systemu... Dlatego ja jestem spokojny... kończąc, porównanie do plaży ma się nijak do tematu... a partia żadna nie powstała i nie sądzę żeby powstała...
r00t
Administrator

Postprzez kołysanka » poniedziałek, 5 cze 2006, 12:52

Gdyby większość społeczeństwa reprezentowała Twój poziom postrzegania rzeczywistości może też byłabym spokojna... niestety, nie do końca da się przełożyć wprost własny tok rozumowania na ewolucję poglądów czy systemu wartości ogółu. Odnoszę wrażenie, że w dużej mierze system ten jest kształtowany przez rodzaj owczego pędu - im głośniej pasterz krzyczy, tym więcej owiec za nim pójdzie. A leperoidalne postaci są na tyle barwne, że jakiego nurtu i w jakim kraju by nie reprezentowały, zawsze znajdą poparcie. A to z jednej prostej przyczyny - oferują dobra i rozwiązania uniwersalne. Zwróć uwagę na założenia tej (niedoszłej jeszcze jak zauważyłeś) partii. W dobie społeczeństw żyjących sit-comami i w 70% nie rozumiejących wiadomości (nie jest to wcale tylko nasz problem) nie zdziwiłoby mnie gdyby przy umiejętnej kampanii znaleźli wyborców.

Ja się nie boję społecznej akceptacji pedofilii. Boję się prób legalnego "zmiękczania", w imię wolności słowa, podejścia do niej jako odmiany "miłości" - bo do takiej ewolucji poglądów będzie prowadzić publiczna debata, do której pedofile dążą. I jeśli im się na to pozwoli, znajdą ludzi którzy zgodzą się z tą myślą.

kończąc r00t, mam szczerą nadzieję, że w tej kwestii to ja się mylę :)
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez Dreams » wtorek, 6 cze 2006, 11:46

Sorry ale nie mogę się powstrzymać:

:girl:[/b]
Dreams

Postprzez Wirnik » wtorek, 6 cze 2006, 21:56

Wirnik
Dyskutant

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze