Wypadek na ul. Trzebiatowskiej

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » wtorek, 25 kwi 2006, 15:45

qrczak przecież dużo już w życiu widzialeś
to na pewno widzialeś też osiedla, gdzie co 150m sa takie rozwiązania i wszyscy są zadowoleni i nikt nie narzeka
poruszają się z prędkościa 20- 30 na h
a jak nie ma "leżących policjantów", to są wysepki, też co 150m
i czy sie komus podoba, czy nie - to musi zwolnic i jechać przez osiedle jak żółw i zatrzymywać się co krok, żeby przepuścić samochód jadący z przeciwka
autobusy też tak jeżdżą
i wszyscy zadowoleni
chyba zrobię zdjęcie następnym razem i wrzucę
co w tym dziwnego, że powinny być przy wjeździe do miasta ?
to chyba normalne
MIASTO to nie jest autostrada
Vin
Uzależniony

Postprzez qrczak » wtorek, 25 kwi 2006, 15:51

Vin przy wjeździe do miasta :?:
Już kit tam z Kołobrzegiem, ale wyobrażasz sobie "leżącego policjanta" przy wjeździe do np. Szczecina, Gdańska :?:
Ja próbuję sobie to wyobrazić i mi sie na śmiech zbiera, nie wiem czemu, może nienormalny jestem.
Powtórzę jeszcze raz, na osiedlach jak najbardziej, ale na drogach wjazdowych do miast to juz poroniony pomysł.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 25 kwi 2006, 16:21

A na Trzebiatowskiej mogłoby coś takiego być ?
Tak tylko, żeby kierowca zauważył, że jest juz w mieście.
Vin
Uzależniony

Postprzez Flo » wtorek, 25 kwi 2006, 16:38

Vin napisał(a):A na Trzebiatowskiej mogłoby coś takiego być ?

kierowca powinien bez tego sobie zdawac sprawe ze jest w miescie. Moim zdaniem co 100 metrow trzeba stawiac znicze, moze wtedy zwolnia
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez padalec » wtorek, 25 kwi 2006, 16:58

Flo napisał(a):
kierowca powinien bez tego sobie zdawac sprawe ze jest w miescie. Moim zdaniem co 100 metrow trzeba stawiac znicze, moze wtedy zwolnia

To chyba nie jest dobry pomysł z tymi zniczami, bo w dzień nie będzie widać tych zniczy, a w nocy będą grzać od znicza do znicza. Poza tym żądam naprawy dróg!
padalec
Dyskutant

Postprzez Karol » wtorek, 25 kwi 2006, 17:08

Cała sytuacja jest bardzo tragiczna, i również jestem zdania że, takim "mistrzuniom" nie powinno się pobłażać a policja powinna zwracać szczególną uwagę na motycyklistów, choć proszę nie teoretyzować że, sugeruję, aby zmotoryzowanym którzy prowadzą pojazdy osobowe zacząć pobłażać, to nie tak. Nie dalej jak 2 dni temu "niedzielny kierowca" o mało nie zepchnął mnie z mojego pasa bo zwyczajnie był tak zapatrzony przed siebie iż zapomniał zasygnalizować iż będzie na zakręcie zmieniał pas, zapomniał że może po prawej być inny uczestnik ruchu drogowego (ja) a co jest najdziwniejsze na mój klakson był również głuchy, tak jak i pasażerka siedząca obok, nadmienie że osoby te były w sile wieku... Mniejsza o to bo to wylewanie żali...

Śpiących policjantów więcej? Naturalnie, jestem za takim rozwiązaniem, ale budowanie ich na wylotówkach mija się z logiką i celem Moim zdaniem powinny znaleźć się w takich miejscach fotoradary, ustawione tak, aby widzialy obie strony: wlot i wylot z miasta... Wracając do "śpiących policjantów", często jestem na cmentarzu a z reguły wybieram się tam drogą przez "Radzikowo" z prostej przyczyny. Św. Wojciecha przejechać się da, ale czy nie szkoda nerwów? Tak więc jestem zmuszony w Radzikowie pokonać kilka lewitujących o wiele za wysoko jak na mój gust "garbów" które jak się dobrze przypatrzeć kogoś już o porysowane podwozie wzbogacily... Jak w tym mieście nauczą się odpowiednie służby kłaść te garby w sposób mniej lub bardziej normowany to jestm na tak, jezeli sytuacja ma wygladac jak na radzikowie to błagam na wszystkie świętości tego Świata... nieeee! Po co na garbie który jest mały plastikowy i tak spełnia najlepiej swoją rolę jeszcze dodatkowo 30cm polbruku ? Może jakbym ja i wiele osób z mojego otoczenia jeździł gokartem to bym sprawy nie poruszał ale cóż...
Karol
Ważniak

Postprzez Mario » wtorek, 25 kwi 2006, 18:24

Nie rozumiem zwolenników utrudniania jazdy.
Przecież przyczyną wypadku nie było to że na ulicy nie leżały garby, że nie było swiateł, że nie stał policjant z gwizdkiem i lizakiem, że wzdłóż drogi nie ustawiono kilkaset fotoradarów.

Przyczyną był debilizm rajdowca.

I utrudnianie jazdy kilkudziesięciu tysiącom ludzi, z powodu jednego wypadku uczynionego przez idiotę, świadczyłaby o tym, że niezmiernie ważna w dzisiejszych czasach umiejetnosć myślenia analitycznego zanika.
Mario
Dyskutant

Postprzez Didi » wtorek, 25 kwi 2006, 19:14

debilizm debilizmem policja mogla by sie tez za komorkowcow wziac siada taki pepla przez telefon i cofa wczoraj na mojej ulicy byla wlasnie taka sytuacja...
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez qrczak » wtorek, 25 kwi 2006, 20:09

Po to żeby kierowca zauważył, że jest w mieście są białe tablice z nazwą miejscowości.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 25 kwi 2006, 20:12

qrczak napisał(a):

Po to żeby kierowca zauważył, że jest w mieście są białe tablice z nazwą miejscowości.

No własnie chyba niekoniecznie.
Ten na motorze chyba nie zauważył, że jest w mieście.
Vin
Uzależniony

Postprzez qrczak » wtorek, 25 kwi 2006, 20:14

Vin napisał(a):
qrczak napisał(a):

No własnie chyba niekoniecznie.
Ten na motorze chyba nie zauważył, że jest w mieście.

Przy takiej prędkości to on nic nie zdążył zauważyć.

Co do policji to nawet by nie zdążyli pewnie machnąć lizakiem jakby go namierzyli na radarze.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez qrczak » wtorek, 25 kwi 2006, 20:54

Żeby było ciekawiej, jakby na VI DP przy cmentarzu był próg zwalniający, to by się od niego odbił i przy ok. 100 km/h wjechałby w ludzi na przystanku. Zginęłony 8 osób. Bravo! Gratuluję pomysłów.

Tutaj bym się kłócił. Może akurat by go wyrzuciło tak wysoko że przeleciałby nad przystankiem. :wink:

Faktycznie z tymi progami to genialny pomysł, efektowniejsze wypadki by były.
Tak, jestem za leżącymi policjantami. Wszędzie.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez jeepi_srs » wtorek, 25 kwi 2006, 21:13

zalozcie sobie temat o bezpieczenstwie na drogach
jeepi_srs
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg