przez Karol » wtorek, 25 kwi 2006, 17:08
Cała sytuacja jest bardzo tragiczna, i również jestem zdania że, takim "mistrzuniom" nie powinno się pobłażać a policja powinna zwracać szczególną uwagę na motycyklistów, choć proszę nie teoretyzować że, sugeruję, aby zmotoryzowanym którzy prowadzą pojazdy osobowe zacząć pobłażać, to nie tak. Nie dalej jak 2 dni temu "niedzielny kierowca" o mało nie zepchnął mnie z mojego pasa bo zwyczajnie był tak zapatrzony przed siebie iż zapomniał zasygnalizować iż będzie na zakręcie zmieniał pas, zapomniał że może po prawej być inny uczestnik ruchu drogowego (ja) a co jest najdziwniejsze na mój klakson był również głuchy, tak jak i pasażerka siedząca obok, nadmienie że osoby te były w sile wieku... Mniejsza o to bo to wylewanie żali...
Śpiących policjantów więcej? Naturalnie, jestem za takim rozwiązaniem, ale budowanie ich na wylotówkach mija się z logiką i celem Moim zdaniem powinny znaleźć się w takich miejscach fotoradary, ustawione tak, aby widzialy obie strony: wlot i wylot z miasta... Wracając do "śpiących policjantów", często jestem na cmentarzu a z reguły wybieram się tam drogą przez "Radzikowo" z prostej przyczyny. Św. Wojciecha przejechać się da, ale czy nie szkoda nerwów? Tak więc jestem zmuszony w Radzikowie pokonać kilka lewitujących o wiele za wysoko jak na mój gust "garbów" które jak się dobrze przypatrzeć kogoś już o porysowane podwozie wzbogacily... Jak w tym mieście nauczą się odpowiednie służby kłaść te garby w sposób mniej lub bardziej normowany to jestm na tak, jezeli sytuacja ma wygladac jak na radzikowie to błagam na wszystkie świętości tego Świata... nieeee! Po co na garbie który jest mały plastikowy i tak spełnia najlepiej swoją rolę jeszcze dodatkowo 30cm polbruku ? Może jakbym ja i wiele osób z mojego otoczenia jeździł gokartem to bym sprawy nie poruszał ale cóż...