studenci!!!! co tam u was?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez karolina » sobota, 24 wrz 2005, 10:29

im bliżej tym gorzej.jutro mialam jechac do szczecina,ale moj ojciec dopiero sie co obudzil ze stacja ktora mam zalatwiona jest bardzo daleko od mojej uczelni i teraz cala rodzina na bacznosc postawiona.grrrrrrr.przeciez tramwaje istnieja, ale nie, bo po co.grrrrrr :ranting: teraz musze szukac stancji :placze: [smilie=wall.gif]
karolina
Dyskutant

Postprzez Adit » sobota, 24 wrz 2005, 10:45

karolina napisał(a):im bliżej tym gorzej.

DOKŁADNIE... :? :? :?
dzisiaj wielkie pakowanie..o dziwo jak narazie spokój, harmonia i porzadek :) jednak wiem, ze to krtko trwac bedzie :( i zacznie sie tzw. SAJGON [smilie=guns.gif] [smilie=chair.gif] [smilie=shoot2.gif] [smilie=rant.gif] [smilie=shoot.gif] uroki wyprowadzki [smilie=hang.gif]
Adit
Ważniak

Postprzez Olga » sobota, 24 wrz 2005, 10:53

:lol: :lol: :lol: :lol:
Wszyscy się pakują i chyba tylko ja nigdzie się jeszcze nie wybieram :shock:
No ale póki co nawet nie mogę sobie mieszkania/pokoju załatwić, bo muszę CZEKAĆ [smilie=rant.gif]
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez karolina » sobota, 24 wrz 2005, 11:01

co mi po pakowaniu skoro musze mieszkania szukac,a jak na zlosc jak nie szukalam ogloszenia byly jak zaczelam szukac tak ogloszen nie ma [smilie=rant.gif] :x
karolina
Dyskutant

Postprzez Adit » sobota, 24 wrz 2005, 11:11

karolina napisał(a):co mi po pakowaniu skoro musze mieszkania szukac,a jak na zlosc jak nie szukalam ogloszenia byly jak zaczelam szukac tak ogloszen nie ma [smilie=rant.gif] :x

ale z tego co zrozumialam to mialas juz mieszkanie,tyko rodzicom nie spodobal sie fakt,iz jest ono za daleko :?:
jezeli tak to teraz niech oni Ci szukaja mieszkania a ty w razie "w" zamieszkasz w tamtym :) :P
Adit
Ważniak

Postprzez Suzy » sobota, 24 wrz 2005, 11:12

Olga napisał(a)::lol: :lol: :lol: :lol:
Wszyscy się pakują i chyba tylko ja nigdzie się jeszcze nie wybieram :shock:
No ale póki co nawet nie mogę sobie mieszkania/pokoju załatwić, bo muszę CZEKAĆ [smilie=rant.gif]
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

... jeśli chodzi o stancje to zawsze jest dużo ofert w bibliotece umk przy ul. Gagarina na tablicy ogłoszeń zaraz przy wejściu ... można dzięki temu uniknąć opłat fachowego biura i samemu wybrać lokalizacje... są bowiem opisane tam nie tylko nazwy ulic ale koło jakich wydziałów jest mieszkanie ... czasem ludzie szukają tzw. dopinaczy czyli kogoś do pokoju w sytuacji gdy np. jedna osoba zrezygnuje lub skończy studia lub ogólnie do mieszkania na wolny pokój gdyż najczęściej wynajmowane są studentom całe mieszkania np. trzy pokojowe a oni sami poprzez ogłoszenia dobierają sobie ludzi właśnie w ten sposób... także jak będziesz miała problem możesz tam zajść... i pamiętaj, że im dłużej zwlekasz tym ciężej będzie Ci coś znaleźć... ludzie chcą od października mieć święty spokój i szukają mieszkań najpóźniej we wrześniu a potem mają już komplet...

powodzenia :beer:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez karolina » sobota, 24 wrz 2005, 11:15

Adit napisał(a):
karolina napisał(a):co mi po pakowaniu skoro musze mieszkania szukac,a jak na zlosc jak nie szukalam ogloszenia byly jak zaczelam szukac tak ogloszen nie ma [smilie=rant.gif] :x

ale z tego co zrozumialam to mialas juz mieszkanie,tyko rodzicom nie spodobal sie fakt,iz jest ono za daleko :?:
jezeli tak to teraz niech oni Ci szukaja mieszkania a ty w razie "w" zamieszkasz w tamtym :) :P

niby to takie proste ale sprobuj pomieszkac jeden dzien w atmosferze jaka teraz panuje,dla swietego spokoju szukam,zeby nie bylo :P
karolina
Dyskutant

Postprzez Olga » sobota, 24 wrz 2005, 11:17

Suzy zmotywowałaś mnie :lol: Koniec czekania [smilie=rant.gif]

Mnie interesują tylko jednoosobowe pokoje. Innych nie uznaję.
Olga
Rycerz forum

Postprzez Suzy » sobota, 24 wrz 2005, 11:30

Olga napisał(a):Suzy zmotywowałaś mnie :lol: Koniec czekania [smilie=rant.gif]

Mnie interesują tylko jednoosobowe pokoje. Innych nie uznaję.

... pokoi jest Ci u "nas" dostatek ... :lol: ... znajdziesz jaki sobie chcesz (nawet w łatki) ale rzeczywiście już powinnaś szukać... choć wstępnie... jak musisz czekać to przeciągaj pertraktacje itp ale już coś wstępnie "zaklep" żebyś potem nie wylądowała gdzieś na "Rubinkowie" - (to taka "urocza" dzielnica w Toruniu z której jedzie się wyjątkowo dłłłłuuuuggggooo i są jedynie dwa nocne autobusy) ... :?

trzymam kciuki
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Adit » sobota, 24 wrz 2005, 11:32

Karolina w takim razie trzymam za Ciebie kciuki i zycze powodzenia, a rodzicom kup lizaki niech maja zajete buzie czyms innym :P :P :P [smilie=icecream.gif] [smilie=icecream.gif]

A co do pokoi kilkuosobowych to nie jest do konca tak... oczywiscie,ze wygodniej jest samemu we wlasnym pokoju,ale przeciez duzo ludzi nawet w rodzinnym domu-mieszkaniu dzieli "cztery katy" z bratem lub siostra (albo ze wszystkim jednoczesnie :) ). Poza tym nie zawsze mozna pozwolic sobie na osobny pokoj-ze wzgledu na brak innej mozliwosci czy finanse.
Ja osobiscie dopuszczalam taka mozliwosc, ze bede mieszkala w jednym pokoju z druga osoba i wcale nie ona tak bardzo nie przerazala. :)
Adit
Ważniak

Postprzez Olga » sobota, 24 wrz 2005, 11:49

Suzy napisał(a):trzymam kciuki

Dzięki :-) Mam nadzieję że uda mi się coś wyszukać w pobliżu Wydziału Prawa i Administracji. Tylko, że nie wiem jeszcze gdzie będę pracować. Potem się okaże, że będę musiała wstawać o 5.00 rano żeby do roboty dojechać :?

Mnie pokoje kilkuosobowe nie przerażają tylko zniechęcają. Jak jestem z kimś w pokoju to jestem nieco spięta i skrepowana. Muszę być sama. Trochę swobody, prywatności, luzu. Jak chcę słuchać muzyki to słucham, siedzę przy kompie kiedy chcę i uczę się wtedy kiedy mam na to ochotę. Nie muszę się zastanawiac czy komuś nie przeszkadzam i czy ktos mi przeszkadzać nie bedzie. Poza tym późno chodzę spać. Potrafię przesiedzieć całą noc. Nie każdy ma taki tryb życia.
Zawsze dobrze jest mieć kąt tylko dla siebie, gdzie można się zamknąć w razie złego humoru, odilzolować i w spokoju posiedzieć.
Olga
Rycerz forum

Postprzez Suzy » sobota, 24 wrz 2005, 12:07

... Olga ... kompletnie nie przejmuj się odległościami - Toruń wbrew pozorom nie jest dużym miastem ... ale zastanów się gdzie lepiej mieszkać czy blisko starówki (gdzie najłatwiej jednak znaleźć pracę np. w jakimś pabie lub sklepie czy czymkolwiek) czy koło wydziału na Gagarina bo to jednak kawałek (ok. 10 min autobusem), zawsze lepiej dojechać z centrum na zajęcia, gdyż autobusy pod umk kursują co 10 min i komunikacja w tym zakresie jest bardzo dobra i przy tym mieszkać blisko "życia studenckiego" i ewentualnych możliwości pracy ...

zresztą spokojnie, rozeznasz się na miejscu :wink:
Suzy
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark