P12E5TON napisał(a):Też byłbym dozgonnie wdzięczny za szczyptę informacji dotyczących stanu technicznego łącza. Od paru dni jest po prostu makabra, wlecze się ten net jak żółw bez kończyn.

r00t napisał(a):P12E5TON napisał(a):Też byłbym dozgonnie wdzięczny za szczyptę informacji dotyczących stanu technicznego łącza. Od paru dni jest po prostu makabra, wlecze się ten net jak żółw bez kończyn.
A pokaż wyniki z K-gu, Szczecina lub Koszalina.
Pisałem już dziesiątki razy na czym polega "INTERNET" i jak działa.
Proszę bardzo, ja siedzę teraz wpięty bezpośrednio w szkielet sieci. Oto test do Skynet DC w Warszawie
Czy to oznacza, że GTS "chodzi" źle? NIE, to oznacza że Skynet chodzi tak a nie inaczej. Więc nie dziw się, że masz taki a nie inny transfer.
Dla porównania:
Albo proszę tutaj wynik do kablówki we Wrocławiu. Sądząc po liczbach pewnie są wpięci do GTSu tak jak my.
I na koniec, dla dociekliwych mapka:
http://www.gts.pl/pl/o-firmie/siec.shtml
To powinno trochę rozjaśnić sytuację. Nigdy nie będzie tak w internecie, że z każdego punktu na ziemi uzyskamy super wynik. Ja siedząc na komputerze włączonym bezpośrednio w szkielet z niektórych serwerów Speedtesta w Polsce uzyskuję transfery na poziomie 2 mbps!.
Do wszystkich narzekających - jeżeli macie problem, proszę dzwonić. Narzekanie tutaj niczego nie zmieni. Dodatkowo, jak testujecie łącze speedtestem, to testujcie je na kołobrzeskim serwerze. Żadne inne wyniki NIE będą brane pod uwagę w diagnozowaniu problemu.
VincentDeSaint napisał(a):Za bardzo cwaniakujesz koleszko.
To co piszesz może i ma podstawy merytoryczne ale w ogole nie odnosi się do faktu, że dzień wczesniej kolo 24 modem mi sie rozsynchronizował, migały tylko dwie pierwsze diody.
Usterka została naprawiona dopiero następnego dnia rano. Ale na stronie TKK nie było informacji skąd to się wzieło i czy może sie powtórzyć.
Nie mniej jednak, skoro wielu userów narzeka na PINGi i spadek przepustowości, TO CO WY TAM DO CHOLERY ROBICIE W TYM BIURZE, ŻEBY POLEPSZYĆ SYTUACJE?
Myślicie o zmianie dostawcy? Ludzie biorą od was usługi bo mają (raczej mylne) wrażenie, że znacie się na tym co robicie i jeśli będą problemy to zrobicie coś, żeby ich nie było.
I nie chodzi o to żebyś wrzucał tutaj instrukcje "JAK DZIAŁA INTERNET DLA GŁUPKÓW" - czyt. abonentów. Czy wrzucał screeny ze speedtestu. Tylko do cholery jako TKK zróbcie tak, żebym mógł odpalić jakieś VOD spokojnie, a nie co chwila mam buforowanie danych, bo za to do cholery bierzesz kasę w tej firmie.
r00t napisał(a):
Po pierwsze to nie przypominam sobie, żebyśmy byli koleżkami.
Po drugie, ile razy można pisać, że jeżeli ktoś ma problemy to powinien zadzwonić i to zgłosić? Pisanie tutaj nie ma najmniejszego sensu, chociażby ze względu na to, że nie wiem jak by przeszukiwać bazę danych abonentów, to na bank nie da się odszukać abonenta o nazwie "VincentDeSaint".
Problem nie istnieje, dopóki nie zostanie zgłoszony.
Nie wiem jakie instrukcje i dla kogo trzeba napisać, żeby zamiast prowadzenia tutaj jałowej dyskusji problemy były zgłaszane tam gdzie mają być zgłaszane.
Większość utrudnień w użytkowaniu internetu pojawia sie wieczorem

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości