NET NIE DZIAŁA!!

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Re: NET NIE DZIAŁA!!

Postprzez papke » piątek, 17 gru 2010, 21:32

NIe wiem ale mam to samo.
Co sie k.... dzieje?
papke
Coś tam napisał

Postprzez Avalain » sobota, 18 gru 2010, 10:50

Sprawa w moim przypadku rozwiązana.

Zadzwoniłem do TKK, osoba która odebrała telefon od razu wiedziała w czym leży problem.
Okazało się to jakąś niedogodnością w skrzyni znajdującej się w piwnicy, do której niestety dostępu nie mam.

W każdym razie ponownie dziękuję za szybkie i fachowe rozwiązanie sprawy przez TKK po moim telefonie.

Co do obniżenia pingu w grach. Sam cierpiałem z 200-300 ms, jednak znajomy podrzucił mi ten krótki film i po zastosowaniu się do porad w nim zawartych, mój ping w grach wynosi około 80 ms. Nie gwarantuję, że zadziała, ale spróbować warto: Ping w grach
Avalain
Nowicjusz

Postprzez SlaY^ » sobota, 18 gru 2010, 12:40

Rzecz w tym, że problem nie leżał po stronie konfiguracji komputera/sieci, bo dzisiaj sytuacja się już unormowała. Niemniej jednak ciekawa metoda na obniżenie pinga.
SlaY^
Ważniak

Postprzez Bruno » środa, 12 sty 2011, 22:44

Już drugi dzień sieć nie działa stabilnie. Non stop połączenia się rwą, są problemy z wejściem na stronę tkk - czyli problem dotyczy WSK.
zastanawiam się czy to nie jest jakiś "rewanżyk" za zerwanie umowy TV ;)
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Didi » poniedziałek, 17 sty 2011, 22:37

Obrazek
Didi
Rycerz forum

Postprzez Didi » poniedziałek, 17 sty 2011, 23:38

Obrazek
Didi
Rycerz forum

Postprzez r00t » wtorek, 18 sty 2011, 10:17

Ehhh.. ile to już razy było mówione że Internet to "żywy" organizm... ? Chyba za mało...

Do warszawy jest pewnie z 8 routerów po drodze... to 8 miejsc gdzie może być generowane opóźnienie...
r00t
Administrator

Postprzez hullamul » środa, 19 sty 2011, 23:38

r00t napisał(a):Ehhh.. ile to już razy było mówione że Internet to "żywy" organizm... ? Chyba za mało...

Do warszawy jest pewnie z 8 routerów po drodze... to 8 miejsc gdzie może być generowane opóźnienie...

Coś ten żywy organizm dzisiaj zdechł. Ja rozumiem, że mogą być awarie(chociaż nie wiem czy tak jest, brak jakiejkolwiek informacji), że nie ma całodobowej obsługi, ale jakby była jakaś informacja na forum, w momencie gdy są prowadzone jakieś prace, bądź trwa usuwanie awarii było by całkiem miło, człowiek by wiedział na czym stoi. Od kilku dni wieczorami notorycznie pada internet na 5, 10, 15 min, ale po dzisiejszej jatce z internetem(4h brak netu) już podjąłem decyzje - zmiana dostawcy.
hullamul
Rozgrzewa się

Postprzez r00t » środa, 19 sty 2011, 23:57

hullamul napisał(a):
r00t napisał(a):Ehhh.. ile to już razy było mówione że Internet to "żywy" organizm... ? Chyba za mało...

Coś ten żywy organizm dzisiaj zdechł. Ja rozumiem, że mogą być awarie(chociaż nie wiem czy tak jest, brak jakiejkolwiek informacji), że nie ma całodobowej obsługi, ale jakby była jakaś informacja na forum, w momencie gdy są prowadzone jakieś prace, bądź trwa usuwanie awarii było by całkiem miło, człowiek by wiedział na czym stoi. Od kilku dni wieczorami notorycznie pada internet na 5, 10, 15 min, ale po dzisiejszej jatce z internetem(4h brak netu) już podjąłem decyzje - zmiana dostawcy.

Jak są prowadzone prace, to jest informacja. To samo dotyczy awarii (globalnych - w sensie całej sieci, lub dużych obszarów). Jeżeli są problemy (lokalne - w sensie, modem na ulicy xyz) trzeba je zgłosić. Jeżeli są późnym wieczorem, można zgłosić je rano. Technicy zjawią się na miejscu i usuną awarię.

Ja rozumiem że można się wkurzyć jak coś nie działa, ale tylko informowanie nas o problemach pomoże problem rozwiązać... (informowanie nie na forum, bo forum nie służy do zgłaszania awarii).
r00t
Administrator

Postprzez RymMajster » sobota, 22 sty 2011, 14:47

W całej klatce net nie działa u nas ;/ Panowie, byli u mnie w domu, przez chwile działał dobrze, ale jak poszli to spowrotem to samo. I tak już ze 2 - 3 dni ;/

Na moje oko coś nie tak ze skrzynką w piwnicy...
RymMajster
Bywalec

Gadu-Gadu: 3414572

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wsk - tkk