Najbardziej wkurzające sklepy RTV-AGD w Kołobrzegu

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez voodoo3500 » niedziela, 17 lut 2008, 20:15

Tak się składa że w kołobrzegu nie żadnego dobrego sklepu RTV-AGD.
Prym wiedzie media-expert. Całą obsługę odesłałbym do kopania rowów bo do tego się tylko nadają. Znikoma wiedza o sprzęcie, który sprzedają, brak zainteresowania klientem, NIECHLUJNY wygląd, a przy kasie panuje totalny bajzel -prawie nigdy nie mają wydać reszty, brak czytnika kodów kreskowych lol, przeważnie otwarta tylko jedna nawet, gdy klientów jest wielu.

W euro całkowity brak zainteresowania klientem - przez pół godziny przeglądałem odkurzacze i nikt się nie zapytał czy mi pomóc , nawet gdy zdemontowałem obudowę i wyciągnąłem prawie wszystko co się da.
Kiedyś było tam inaczej- pamiętam że sprzedawca poświęcił mi full czasu przy zakupie nagrywarki (podłączył i dał pilota żebym sobie potestował) ale już tam nie pracuje.

Wniosek:
wolę kupić przez internet, tam przynajmniej mogę znaleźć informacje o produkcie
voodoo3500
Dyskutant

Postprzez Martius » piątek, 22 lut 2008, 12:23

Media ekspert jak wejdziesz to nigdy nie rozmawiaj z obsluga chyba ze chcesz zapytac czy maja ta owa zmywarke w innych barwach . O sprzecie parametrach technicznych laptopow czy tv nie dyskutuj tylko poprosc wydruk parametrow i poczytaj sobie sam o tym w oparciu np o odowiednie portale jakie znajdziesz w internecie .

sorry ale jezyka polskiego nie posiadam

P.s nie zgodze sie z jednym w media expercie nie wystepuje zjawisko znikomej niewiedzy o sprzecie a calkowitego braku wiedzy o sprzecie
Martius
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 3816630

Postprzez PO_hater » piątek, 22 lut 2008, 13:08

Dzięki temu bajzlowi w media expert kupiłem kiedyć ładowarkę lepszą za cenę niższą bo ktoś pomylił się i przykleił tańszą cenę.
W koszu leżało kilka takich samych z droższą ceną więc wziąłem tę o 10zł tańszą.
Jak ktoś jest nieprzytomny to niech płaci sam.

W avansie wciskają sprzęt AGD nie z magazynu zapakowany tylko ten co na sklepie.
Zazwyczaj z okropnymi rysami i dziurami po transporcie. Trzeba na nich uważać bo potrafią wcisnąć złom.

W media expert chciałem kupić 2 razy coś większego: lodówkę i kuchenkę. Dzwoniłem pytać się czy obniżą cenę bo mogę kupić gdzie indziej taniej niż u nich.
Przez telefon nie chciał powiedzieć za ile sprzeda. Poszedłem do sklepu i facet mi mówi że może mi sprzedać za 200zł więcej.
Ja mu mówię, że moge gdzieś kupić taniej, a on: za tyle możemy sprzedać.
Po co mi mówił że się dogadamy? Myślał że ma do czynienia z kretynem który u niego przepłaci?
PO_hater
Rozgrzewa się

Postprzez j0shu4 » piątek, 22 lut 2008, 14:35

PO_hater napisał(a):Dzięki temu bajzlowi w media expert kupiłem kiedyć ładowarkę lepszą za cenę niższą bo ktoś pomylił się i przykleił tańszą cenę.
W koszu leżało kilka takich samych z droższą ceną więc wziąłem tę o 10zł tańszą.

W avansie wciskają sprzęt AGD nie z magazynu zapakowany tylko ten co na sklepie.
Zazwyczaj z okropnymi rysami i dziurami po transporcie. Trzeba na nich uważać bo potrafią wcisnąć złom.

W media expert chciałem kupić 2 razy coś większego: lodówkę i kuchenkę. Dzwoniłem pytać się czy obniżą cenę bo mogę kupić gdzie indziej taniej niż u nich.
Przez telefon nie chciał powiedzieć za ile sprzeda. Poszedłem do sklepu i facet mi mówi że może mi sprzedać za 200zł więcej.
Po co mi mówił że się dogadamy? Myślał że ma do czynienia z kretynem który u niego przepłaci?

w pierwszym przypadku napisalbym jak ktos nieuczciwy to okrada innych
a ze sprzedawca jest dupa to inna sprawa
w drugim za przeproszeniem gadasz jak potluczony , masz konkretny przyklad wcisniecia ci zlomu ? zgadzam sie. w transporcie sprzet czasem ulega zniszczeniu i jako taki podlega bezdyskusyjnej wymianie i tyle , to ze sprzedaje sie sprzet ze sklepu to normalne w kazdej sieci
w trzecim wypadku a niby kim ty jestes zeby szantazowac sprzedawce , idz do sklepu i negocjuj na miejscu , oczekujesz ze ktos ci sprzea cos taniej niz kupil to glupis
moze jeszcze ma sie odwrocic i tylek podstawic co ?
sadzac po pierwszym przypadku lubisz dymac innych a jak ktos sie nie da to juz jest be
j0shu4
Moderator

Postprzez PO_hater » piątek, 22 lut 2008, 16:06

No no no, ale "kolega" uprzejmy... pewnie kobieta/facet gołego.... nie nadstawił(a).

Co w tym dziwnego że skoro płacimy pełną cenę za nowy produkt chcemy mieć go faktycznie nowego?
Co w tym dziwnego że chcemy kupić taniej a nie drożej?
PS. Jeśli sprzedawca twierdzi przez telefon, że się dogadamy a potem proponuje wyższą cenę od tej, o której wiedział za jaką mogę kupić dany towar - to chyba ....

No comments
PO_hater
Rozgrzewa się

Postprzez Martius » piątek, 22 lut 2008, 16:40

Nie kłuć się z panem super sprzedawcą on wie lepiej .
Kupując za gotówkę wszędzie masz prawo się targować obojętnie czy kupujesz samochód czy pralkę . A w media expert mają oj mają z czego spuszczać
Martius
Mieszka tu

Postprzez j0shu4 » piątek, 22 lut 2008, 16:42

PO_hater napisał(a):No no no, ale "kolega" uprzejmy... pewnie kobieta/facet gołego.... nie nadstawił(a).

Co w tym dziwnego że skoro płacimy pełną cenę za nowy produkt chcemy mieć go faktycznie nowego?
Co w tym dziwnego że chcemy kupić taniej a nie drożej?
PS. Jeśli sprzedawca twierdzi przez telefon, że się dogadamy a potem proponuje wyższą cenę od tej, o której wiedział za jaką mogę kupić dany towar - to chyba ....

No comments

oo Martius tradycyjnie miedzy wodke a zakaske , znowu palce w futryne
ty masz jakis kompleks na moim punkcie ? rozumiem ze w sprawach handlu rtv/agd jestes ekspertem , bo udalo ci sie kupic w internecie aparat fotograficzny
powiedz mi gdzie napisalem ze nie masz prawa sie targowac,
chyba napisalem wrecz przeciwnie, tyle ze targowac sie a drzec z kogos łacha to roznica
zasada jest prosta, szanujesz sprzedawce sprzedawca szanuje ciebie i vice versa

PO_hater a do pierwszej czesci sie nie ustosunkujesz ? na zlodzieju czapka gore ?
napisales publicznie ze wydymales sprzedawce na dyche i co dalej
ladowarka pewnie lepiej sie sprawuje
na jakiej podstawie twierdzisz ze np. tv postawiony wczoraj na polce dzisiaj nie jest nowy
jestes z gatunku tych cwaniakow co obrywaja naklejki na produktach w sklepie ?
ps. PO_hater nie przesadzalbym z tym kolezenstwem
j0shu4
Moderator

Postprzez Martius » piątek, 22 lut 2008, 16:56

Nie nie mam kompleks ale ty masz kompleks super sprzedawcy i super moderatora .
Powiedzmy iż kwestia o targowaniu aż tak bardzo nie była skierowana do twojej osoby no bo przecież ty odbierasz zapytanie telefoniczne od razu jako szantaż .
Co do aparatu tak tak vobis super ceny promocje prosto od producenta u nas najtaniej ;]
Ekspertem nie jestem ty tez nie
Martius
Mieszka tu

Postprzez j0shu4 » piątek, 22 lut 2008, 17:01

Martius napisał(a):Nie nie mam kompleks ale ty masz kompleks super sprzedawcy i super moderatora .
Powiedzmy iż kwestia o targowaniu aż tak bardzo nie była skierowana do twojej osoby no bo przecież ty odbierasz zapytanie telefoniczne od razu jako szantaż .
Co do aparatu tak tak vobis super ceny promocje prosto od producenta u nas najtaniej ;]
Ekspertem nie jestem ty tez nie

a co ma piernik do wiatraka chlopaku
po czym wnosisz ze nie znam tematu ?
j0shu4
Moderator

Postprzez Martius » piątek, 22 lut 2008, 17:04

Weź poczytaj swoje posty ;] I jak dyskutujesz z większości osób piszących coś wbrew twoim teorią na forum .
O.t nie piszę tu więcej .
Martius
Mieszka tu

Postprzez j0shu4 » piątek, 22 lut 2008, 17:15

to dyskutuj ze mna opierajac sie na faktach nie domyslach
rzeczowo wyargumentuj dlaczego kolega mial prawo wydymac sprzedawce
nie podoba mi sie jak ktos chwali sie ze oszukal sprzedawce
taka jest moja teoria , ty popierasz takie postepowanie ?
j0shu4
Moderator

Postprzez wsp » niedziela, 24 lut 2008, 00:31

Witam
Moje typy
1. Euro - brak obsługi brak możliwości doproszenia się obsługi
przy zakupach nie ma możliwości rabatowania
2. Multi rtv na tarnowskiego i stara barka
brak wiedzy na temat sprzetu brak kompetentnych osób na sklepie stale nowi ludzie ( chyba unich jest cośnie tak)
3 Piotruś pan (AVANS)
4. Mars
5. media

A tak pozatym na tym forum jest już wszystko powiedziane
PO_hater
Dzięki temu bajzlowi w media expert kupiłem kiedyć ładowarkę lepszą za cenę niższą bo ktoś pomylił się i przykleił tańszą cenę.
inteligencja!!!!! medal dla d...la

Martius
Media ekspert jak wejdziesz to nigdy nie rozmawiaj z obsluga chyba ze chcesz zapytac czy maja ta owa zmywarke w innych barwach . O sprzecie parametrach technicznych laptopow czy tv nie dyskutuj tylko poprosc wydruk parametrow i poczytaj sobie sam o tym w oparciu np o odowiednie portale jakie znajdziesz w internecie .
kompleksy na temat własnej wiedzy!!!!!!!

voodoo3500
Tak się składa że w kołobrzegu nie żadnego dobrego sklepu RTV-AGD.
Prym wiedzie media-expert. Całą obsługę odesłałbym do kopania rowów bo do tego się tylko nadają. Znikoma wiedza o sprzęcie, który sprzedają, brak zainteresowania klientem, NIECHLUJNY wygląd, a przy kasie panuje totalny bajzel -prawie nigdy nie mają wydać reszty, brak czytnika kodów kreskowych lol, przeważnie otwarta tylko jedna nawet, gdy klientów jest wielu.
odp
a w jakim sklepie masz czytnik???
Żułta koszula krawat itp niechlujnośc to jak ty chodzisz

Obrazek

[quote][/quote]
hah a mi za to nigdy w media expert nie daja spokoju a jak ostatnio spytalem o laptopa w miare taniego i dobrego to mi zaproponowano najdrozszy ze wszystkich wystawionych
Joey

kupujesz dwie rzeaczy tani
i kupujesz dobry
proste i logiczne i raczej nie stać cię na taki wydatek nie schlebiaj Sonie!!!!::)
wsp

Postprzez wsp » niedziela, 24 lut 2008, 10:41

PO_hater napisał(a):Dzięki temu bajzlowi w media expert kupiłem kiedyć ładowarkę lepszą za cenę niższą bo ktoś pomylił się i przykleił tańszą cenę.

odnośnie waszego podejścia do sprawy
stwierdzam że w większości są z was ludzie którzy mają kompleksy z własną osobą jak na przykładzie widać po [beep] dzwonisz kup tam gdzie masz ztaniej i nie zawracaj nikomu dupy
chwalisz się czy żalisz ???
pozdro dla wszystkich kretynów poszkodowanych przez naturę zbyt dużym ego!!!!
wsp

Postprzez Didi » niedziela, 24 lut 2008, 15:35

wsp napisał(a):odp
a w jakim sklepie masz czytnik???
Żułta koszula krawat itp niechlujnośc to jak ty chodzisz

te bystrzak wroc do szkoly pociwczyc gramatyke :lol:
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Bruno » niedziela, 24 lut 2008, 15:43

Didi napisał(a):
wsp napisał(a):odp