Praca nauczyciela...

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Czy podniesienie głosu na ucznia, wstawienie do kąta (klasy młodsze) może być uważanie przez rodziców za przemoc w obec ucznia?

Tak.
8
9%
Nie.
75
84%
Nie mam zdania.
6
7%

Liczba głosów : 89

Postprzez Bonhart » wtorek, 12 gru 2006, 11:17

loisslane napisał(a):
a takze urzednikami, pracownikami spolecznymi, lekarzami, prawnikami... to smutne, ze zawodu, ktory ma olbrzymi wplyw na zycie innych osob, podejmuja sie przypadkowi ludzie

po czesci wynika to poprzez zalatwianie pracy przez znajomosci...wtedy rzadko trafia odpowiednia osoba na odpowiednie stanowisko...

po czesci z niedopasowania...ktos konczy np. studia matematyczne a zostake urzednikiem...i nie ma predyzpozycji do danego zawodu...

wydaje mi sie ze u nas za malo patrzy sie na charakter czlowieka, czy po prostu nadaje sie do tej pracy, a za bardzo na dyplomy...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez loisslane » wtorek, 12 gru 2006, 16:54

WZT, jesli pytanie kierujesz do mnie, pytasz niewlasciwa osobe. wroc do cytatow.
loisslane

Postprzez K@sia » wtorek, 12 gru 2006, 23:31

Jeśli chodzi o ukończone studia a faktycznie wykonywane zawody to odsyłam do lektury artykułu

http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=7923

Teraz nie liczy się jakie studia ukończyłeś...należy być elastycznym i dostosować sie do rynku pracy....inaczej jesteś przegrany....

A co do opanowania nauczycieli....to choćby ktoś miał stalowe nerwy to ile można znosić chamskie zachowanie czy ordynarne odzywek....sorry ale jak uczniowie rzucają w nauczyciela śmieciami czy totalnie go olewają to nie zależnie czy nauczyciel jest nauczycielem po studiach czy zrobił studium uzupełniające bo wcześniej ukończył np. fizykę jądrową albo coś to i tak mu prędzej czy później puszczą nerwy.....
K@sia
Ważniak

Postprzez Syriusz » środa, 13 gru 2006, 11:28

Dałem głos na NIE,

uczeń powinien czuć respekt przed nauczycielem, inaczej zakłada mu kubeł na głowę :wink:
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez Bonhart » środa, 13 gru 2006, 12:37

Syriusz napisał(a):Dałem głos na NIE,

uczeń powinien czuć respekt przed nauczycielem, inaczej zakłada mu kubeł na głowę :wink:

dikladnie...

powinno wrocic bicie po lapach drewniana linijka...

to by pokory nauczylo moze choc troche...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez K@sia » środa, 13 gru 2006, 21:26

Bonhart napisał(a):
Syriusz napisał(a):Dałem głos na NIE,

dikladnie...

powinno wrocic bicie po lapach drewniana linijka...

to by pokory nauczylo moze choc troche...

Może ta linijka do jedyna metoda żeby doprowadzić tą dzisiejszą "skrzywioną" młodzież do pionu..... :twisted:
K@sia
Ważniak

Postprzez sanddra » piątek, 9 mar 2007, 13:51

K@sia napisał(a):Może ta linijka do jedyna metoda żeby doprowadzić tą dzisiejszą "skrzywioną" młodzież do pionu..... :twisted:

To ja zadam przewrotne pytanie?

Czego uczy krzyk nauczyciela i bicie linijką po łapach? :twisted: :twisted:
sanddra
Dyskutant

Postprzez Uri » poniedziałek, 31 gru 2007, 12:07

z zaskoczeniem zauważam że oddałem już tu wcześniej głos O_o
no cóż. nauczyciel nie może być zastraszany przez zarówno uczniów, ich rodziców, jak i własnego pracodawcę. musi mieć narzędzia przynajmniej obrony własnej, kary zawieszenia, ale cokolwiek wymyśli i tak nie podziała bez współpracy rodziców. to rodzic musi uświadomić smarkowi że temu panu/ tej pani za biurkiem w klasie naprawdę nie trzeba już utrudniać pracy.

lois - skoro praca nauczyciela jest tak wymagająca, odpowiedzialna i ciężka, powiedz mi, dlaczego ma wręcz rynsztokowy status społeczny, zero praw cywilnych i skandaliczne płace?
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez U-S » poniedziałek, 31 gru 2007, 17:06

Przemoc to może za dużo powiedziane,ale to zalezy jak wyglądają te okoliczności wstawienia ucznia do kąta, czy to podniesienie głosu. Co innego, kiedy nauczyciel wytarga ucznia za uszy.
U-S
Weteran

Święta krowa???

Postprzez Wald » sobota, 16 lut 2008, 16:01

Czu uczeń jest świętą krową, żeby nauczyciel nie mógł wymusić posłuszeństwa, do którego uczeń jest zobowiązany?
W dawnych czasach nauczyciel miał znacznie większe uprawnienia w stosunku do uczniów i nikomu to szkody nie przyniosło. Mógł wykręcić ucho, uderzyć linijką w łapkę i uczeń od razu stawał sie pokorniejszy. Rósł respekt dla belfra. A uczniowi nic nie ubywało...
Nie szkodziłoby to i dziś.
Natomiast absolutnie nie można znęcać się psychicznie. To może spowodowac naprawdę wymierne szkody w psychice dziecka!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Poprzednia strona

Powrót do :: ankiety