ERA uruchamia sieć 3G w Kołobrzegu

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez McCool » czwartek, 1 lis 2007, 12:31

Pigul napisał(a):czyli mam zostac z Sony GC89 na Edge?
to po cholere mi 3G?
Chodzi o to ze chcac zostac u nich i miec dostep do 3G nie dostaje nic. Wiec dalej bede robil swoja robote - juz kilkanascie osob zdecydowalo sie na innego uslugodawce po uslyszeniu moich wrazen ze wspolpracy z Plusem.

Hm. Rób jak chcesz, ale w Erze potraktują Cię jak nowego klienta, będziesz mógł liczyć na standardowy limit danych, nie większy niż ten, jaki miałeś teraz w Plusie. Dopiero po dwóch latach możesz się spodziewać programów lojalnościowych. Generalnie wszystkie sieci mają dość podobne oferty jeśli chodzi o neta. Wszystko się rozbiega o zasięg i jakość sieci. Plus ma największe pokrycie sieci UMTS i to nie ulega wątpliwości. Jak się dużo poruszasz po Polsce to odczujesz różnicę. Jeśli chodzi o sprzęt 3G, ceny tego typu zabawek naprawdę nie są już jakoś nad wyraz drogie żeby nie być w stanie kupić tego we własnym zakresie. Telefon 3G kupisz za 400zł, a HSDPA za jakieś 800-900zł. Sieć nie jest świętym Mikołajem, żeby Ci zaoferowała i modem HSDPA za 1zł który normalnie chodzi za 1000zł i do tego jeszcze większe limity danych - albo wóz albo przewóz. :)

Takie rzeczy przecież tylko w Erze :lol:
McCool
Rycerz forum

Postprzez cwancyk » czwartek, 1 lis 2007, 15:55

przeczytajcie warunki umowy z 22 października, Huawei E630 7,2 Mb/s za 1,22 w abonamencie ok 50 zł, wydaje mi się całkiem ok, hehe już sobie modemik odłożyłem i w połowie listopada 3G all the way baby :)
cwancyk
Bywalec

Gadu-Gadu: 0

Postprzez McCool » czwartek, 1 lis 2007, 16:17

cwancyk napisał(a):przeczytajcie warunki umowy z 22 października, Huawei E630 7,2 Mb/s za 1,22 w abonamencie ok 50 zł, wydaje mi się całkiem ok, hehe już sobie modemik odłożyłem i w połowie listopada 3G all the way baby :)

No tak. Zrobią szybkiego neta HSDPA w Kołobrzegu, to będzie jedynie szybciej limit uciekał :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez cwancyk » czwartek, 1 lis 2007, 16:23

McCool napisał(a):
cwancyk napisał(a):przeczytajcie warunki umowy z 22 października, Huawei E630 7,2 Mb/s za 1,22 w abonamencie ok 50 zł, wydaje mi się całkiem ok, hehe już sobie modemik odłożyłem i w połowie listopada 3G all the way baby :)

No tak. Zrobią szybkiego neta HSDPA w Kołobrzegu, to będzie jedynie szybciej limit uciekał :)

najfajniejsze jest, że w koncu szybki internet będzie w całym Kołobrzegu, jak chcesz większe limity to weź wyższy abonament, proste :)
cwancyk
Bywalec

Postprzez Mist » czwartek, 1 lis 2007, 18:42

dobra cena, w plusie jest w tym abo za 249 pln brutto
Mist
Dyskutant

Postprzez McCool » piątek, 2 lis 2007, 08:32

Jeśli chodzi o firmę Huawei dużo dobrego mogę o niej powiedzieć. Stosunek ceny do jakości jest nieporównywalny do innych produktów tego typu. Aktualnie także te Plusfony które wypuścił na rynek Plus są właśnie produktami tej firmy.

Dobre, że wideorozmowy będą mogły wreszcie stać się powszedniością.

cwancyk napisał(a):najfajniejsze jest, że w koncu szybki internet będzie w całym Kołobrzegu, jak chcesz większe limity to weź wyższy abonament, proste :)

:)
McCool
Rycerz forum

Postprzez Pigul » piątek, 2 lis 2007, 08:48

McCool powstrzymam sie do czasu az wprowadzicie 3G. Po tym umowimy sie na spotkanie ... i Twoim zadaniem bedzie przekonanie mnie do pozostania w Plusie, mimo ze cala infrastrukture telefoniczna posiadam w Erze. Stoi?
Pigul
Twardziel

Postprzez McCool » sobota, 3 lis 2007, 14:48

Pigul napisał(a):McCool powstrzymam sie do czasu az wprowadzicie 3G. Po tym umowimy sie na spotkanie ... i Twoim zadaniem bedzie przekonanie mnie do pozostania w Plusie, mimo ze cala infrastrukture telefoniczna posiadam w Erze. Stoi?

To jest Twoja decyzja. Ja mówię tylko jak jest. Skoro jesteś negatywnie nastawiony do danego operatora, to obawiam się, że żadne argumenty Cię nie przekonają. Owszem, Era ma dobrą jakość transmisji, natomiast wszystko zależy od tego do czego używasz tego mobilnego neta, bo jeśli chcesz tylko posiedzieć w domu przy biurku z laptopem, to prawdę mówiąc większej różnicy nie odczujesz co to za operator będzie.

Nie mam zamiaru Cię przekonywać. Chciałbym raczej Ci przedstawić jedynie inny punkt widzenia.

McCool powstrzymam sie do czasu az wprowadzicie 3G.

Ale ja tego 3G nie wprowadzam więc nie wiem skąd to stwierdzenie :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » piątek, 16 lis 2007, 20:55

A Era w końcu zrobiła te 3G w Kg bo na stronie UKE nic na ten temat nie ma?? Plus wywalił aż 3 nadajniki UMTS: Szpitalna 7, Św. Wojciecha, Portowa 41. Wreszcie Kołobrzeg zazna trochę technologii :P
McCool
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » sobota, 17 lis 2007, 15:29

Wczoraj została przeprowadzona chyba pierwsza wideo rozmowa w Kołobrzegu między siecią Era (Deja Vu) i Plus (SatH^Raa) - udana.
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Deja Vu, łącznie edytowano 1 raz
Deja Vu
Weteran

Postprzez McCool » sobota, 17 lis 2007, 16:26

Deja Vu napisał(a):Wczoraj została przeprowadzona chyba pierwsza wideo rozmowa w Kołobrzegu między siecią Era (Deja Vu) i Plus (SatH^Raa) - udana.

Niech się święci 16 listopada!! ;)
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez McCool, łącznie edytowano 1 raz
McCool
Rycerz forum

Postprzez dolar $ » sobota, 17 lis 2007, 16:33

Mam 2 telefony tez jeden w plusie, drugi w erze i niestety nie moge sie polączyć
dolar $
Nowicjusz

Postprzez Deja Vu » sobota, 17 lis 2007, 17:36

W Erze musisz zadzwonić do obsługi klienta żeby włączyli usługę.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Didi » sobota, 17 lis 2007, 18:11

Zeby nie bylo PLAY tez ma juz w Kolobrzegu 3gG :D
Didi
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark