kołobrzeska LUPA bezpłatny miesięcznik polityczny

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez GROM » czwartek, 16 sie 2007, 21:48

Powiało propagandą sukcesu PO mierzonego ilością przecinanych wstęg. Nie obrażając bywalców tych kręgów pomimo iż mają monopol na prawdę.
GROM
Coś tam napisał

Re: Nie ślizgajcie się tak po temacie

Postprzez wredniak » czwartek, 16 sie 2007, 22:29

GROM napisał(a):To że grupa radnych PiS ma na tyle silne zaplecze żeby wydawać gazetę pokazuje tylko to że PO i inni nie są na tyle silni.
I młodzi i starzy lupę czytają i oczy przecierają ze zdumienia, kiedy widzą jak wygląda prawda.
Dyskutujcie forumowicze o artykułach . Proszę.
a z Konsula być może wyrośnie szycha ale to nie dlatego że PiS mu pomoże. Poprostu ludzie odważni i bystrzy odnoszą sukcesy.
Ale tego ludzie o mniej znaczących przymiotach mogą nie pojmować.

Dobry czlowieku, powiedz mi co ma wspolnego silne zaplecze i wydawanie agitki :?: Mylisz kąt prosty z temperaturą wrzenia wody.
wredniak
Ważniak

Re: Nie ślizgajcie się tak po temacie

Postprzez Konsul » piątek, 17 sie 2007, 20:11

wredniak napisał(a):
GROM napisał(a):To że grupa radnych PiS ma na tyle silne zaplecze żeby wydawać gazetę pokazuje tylko to że PO i inni nie są na tyle silni.
I młodzi i starzy lupę czytają i oczy przecierają ze zdumienia, kiedy widzą jak wygląda prawda.
Dyskutujcie forumowicze o artykułach . Proszę.
a z Konsula być może wyrośnie szycha ale to nie dlatego że PiS mu pomoże. Poprostu ludzie odważni i bystrzy odnoszą sukcesy.
Ale tego ludzie o mniej znaczących przymiotach mogą nie pojmować.

Dobry czlowieku, powiedz mi co ma wspolnego silne zaplecze i wydawanie agitki :?: Mylisz kąt prosty z temperaturą wrzenia wody.

Normalnie to bardzo dużo, bo wydawanie "agitki" to praca wielu osób. To też kosztuje, ktoś to składa, ktoś weryfikuje, ktoś sprawdza etc. etc. Wielu czyta... i to się liczy.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 17 sie 2007, 20:23

Konsul napisał(a):Właśnie przeglądam sobie Lupę i nie widzę, aby była tam zamieszczona taka informacja. Niemniej na pewno jest, że się tak wyrażę propisowska, plus osoba redaktora naczelnego jasno wskazuje na sympatie twórców tej gazety. Mimo to "emblematu" PiS-u nie zauważyłem.

Panie sekretarzu - to jest to w końcu PiS-owskie pismo czy nie . Raz zaprzeczasz raz potwierdzasz .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 17 sie 2007, 20:34

kacper napisał(a):
Konsul napisał(a):Właśnie przeglądam sobie Lupę i nie widzę, aby była tam zamieszczona taka informacja. Niemniej na pewno jest, że się tak wyrażę propisowska, plus osoba redaktora naczelnego jasno wskazuje na sympatie twórców tej gazety. Mimo to "emblematu" PiS-u nie zauważyłem.

Panie sekretarzu - to jest to w końcu PiS-owskie pismo czy nie . Raz zaprzeczasz raz potwierdzasz .

Nic się nie zmieniło w tym co tu zacytowałeś.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » środa, 26 wrz 2007, 18:01

Jest III nr Lupy, papierowy i internetowy oczywiście.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Deja Vu » środa, 26 wrz 2007, 18:04

A przynajmniej na papierze recyclingowym (mam na myśli wymienny z toaletowym)?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

co jest? gdzie te pozwy przeciwko Lupie

Postprzez GROM » środa, 26 wrz 2007, 22:13

Podobno miało tam być masę łgarstw i oszczerstw. A tymczasem redaktor naczelny chodzi na wolności. To nie może być przypadek że nawet jednego Jeżyka nie pozwano. Zatem racja, co ludzie mówią "prawda sama się obroni".
GROM
Coś tam napisał

Postprzez sara » środa, 26 wrz 2007, 22:59

Grom masz rację - prawda sama się broni. Ja też sądzę, że jeśli ktoś czuje się skrzywdzony treścią zawartą w Lupie może po prostu w trybie cywilnym (teraz nawet wyborczym) pozwać naczelnego i dociekać swoich prawd. Jak na razie tego nie zauważyłam.
sara
Dyskutant

Postprzez abebe » czwartek, 27 wrz 2007, 12:37

oj Kozyra Kozyra, kłamie jak z nut.
sprawa sądowa Wieczorek - Hoc zakończyła się ugodą a nie przegraną Wieczorka
wstyd panie Kozyra tak kłamac ;/
abebe
V.I.P

Postprzez Didi » czwartek, 27 wrz 2007, 17:33

oj Panie Kozera nie zycze Panu by ktores z Pana dzieci zachorowalo tak by organizowac bylo trzeba podoba impreze na zbiorke pieniedzy...wtedy ja wyjde na srodek i pana wysmieje... a nawet wystawie swoje posladki a co...

a zamiast wydawac pieniadze na to cos...czytaj lupa pieniadze moglby pan przekazac na konto osob potrzebujacych...
Didi
Rycerz forum

Postprzez kacper » czwartek, 27 wrz 2007, 20:17

Konsul może powiesz jakie jest stanowisko PiS w tej kwesti.
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Elfik » czwartek, 27 wrz 2007, 20:30

Achaja napisał(a):Cytat z ostatniej Lupy:
„Radna Beata Wojtal, nowa twarz PO z tzw. odzysku (wcześniej bowiem należała do SLD i SdPl) oznajmiła kołobrzeskiemu społeczeństwu, że robi jakąś imprezę, w której mają wystąpić lokalni politycy.
Wystąpić – znaczy zaśpiewać przed publicznością jakiś znany przebój. Jesteśmy przekonani, że okazję do pokazania się wykorzysta ulubieniec Młodych Demokratów, Sebastian Karpiniuk. Aby ułatwić mu wybór piosenki do zaśpiewania, napisaliśmy specjalnie dla niego tekst, który można nazwać „życiowym” i mamy nadzieję, że stanie się on lokalnym przebojem sceny rozrywki radnej Beaty.”

Jak się okazuje redaktor Kozera znów „pokazał klasę” i ideę pomocy choremu na raka ośmioletniemu chłopcu zatruł swoim jadem… ideę którą swoim udziałem popiera obok Posła PO również Poseł PiS-u, jak i wielu innych ludzi, którzy mają serce i chcą się nim dzielić…
Chce panu przypomnieć, ze jest to koncert charytatywny a nie wiec wyborczy.
Myślę, że pana zachowanie ocenią inni… ja jednak mam nadzieję, że Kołobrzeżanie mają serce i w sobotę 6 października podzielą się nim z tym chorym chłopcem.

No i okazało się jaki poziom kultury wykazuje radny kozera ;/ Jest taka zasada, że najpierw powinno sie wiedzieć o czym chce sie pisać, a dopiero później to robić...a nasz radny nawet nie pofatygował się po informacje o celu koncertu. Bez zastanowienia wyśmiał cos o czym bladego pojęcia nie ma.
Czasem lepiej zamilczeć niż pisać takie bzdury o szczytnej idei.
Może chciał zdewaluować ideę koncertu, ale pokazal tylko swoja ignorancę i brak kultury.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » czwartek, 27 wrz 2007, 21:28

Panie Kozera może przypomniesz jak w reklamówce wyborczej radny Bieńkowski wykorzystywał wizerunek chorego dziecka, które dzięki podobno jego pomocą miało powrócić do zdrowia.
Wstyd panie Lechu. Ale to cały PiS. Dzięki takim sprawą papra pan i tak spaprany wizerunek kołobrzeskiego Pisu. Brawo - tak dalej. Z czarnego konia Czesława Hoca zrobił się trojański.
Deja Vu
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg