Wątek zmotoryzowanych :P

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez qrczak » czwartek, 6 wrz 2007, 11:38

A zwykli ludziska z "połówkami" na oczach muszą prawko co 3 lata wymieniać... paranoja.

Popytaj się lekarza, ja mam dużo więcej niż połówki i mam prawko ważne bezterminowo. Za pierwszym razem miałem ważne na trzy lata, zanim się zorientowałem jeździłem pół roku z nieważnym prawkiem, poszedłem do lekarza i mam teraz bezterminowo.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez loisslane » czwartek, 6 wrz 2007, 12:06

qrczak napisał(a):
A zwykli ludziska z "połówkami" na oczach muszą prawko co 3 lata wymieniać... paranoja.

Popytaj się lekarza, ja mam dużo więcej niż połówki i mam prawko ważne bezterminowo. Za pierwszym razem miałem ważne na trzy lata, zanim się zorientowałem jeździłem pół roku z nieważnym prawkiem, poszedłem do lekarza i mam teraz bezterminowo.

Ja też mam duzo więcej niż połówki, a prawo jazdy dostałam od razu bezterminowo, bez żadnego bawienia się w trzyletnie terminy ważności. Myslę, że przedłużanie prawka co trzy lata nic tutaj nie zmieni, przeciez logiczne jest, że jeśli ktoś ma słaby wzrok, nie wsiądzie za kierownicę bez jakichkolwiek szkieł korekcyjnych. Chociaż kto tam was wie ;) Ja przynajmniej na coś takiego bym się nie odważyła, bo najzwyczajniej w świecie nic bym nie widziała :)
loisslane

Postprzez Sowa » czwartek, 6 wrz 2007, 14:47

Początkowo niektórzy opisywali błędne oznakowanie dróg lub uszkodzenia - ale to wymagało wysiłku.Teraz temat schodzi na ploteczki zamiast poważnie przedstawiać uszkodzenia dróg w rejonie miasta lub błędy w oznakowaiu z wnioskami do osób odpowiedzialnych za ten stan o zajęcie stanowiska.
Może warto wrócić do poważniejszej wersji dla zmotoryzowanych?
Sowa
Dyskutant

Postprzez Sowa » czwartek, 6 wrz 2007, 20:06

Jeżeli prezentacja uszkodzonych odcinków dróg i błędnego oznakowania ma służyć do celów rozgrywek politycznych , to komuś chyba coś się pomyliło.
Nie może interesować przeciętnego użytkownika dróg , że błędny znak drogowy został postawiony przez Panią X , która jest członkiem PiS i trzeba za to winić cały PiS a dziury
w jezdni istnieją dlatego , że za ich utrzymanie odpowiada Pan Y z PO i winę za to ponosi PO.
Mnie obchodzi dlaczego np. na skrzyżowaniu ul. Jedności Nraodowej i ul. Mazowieckiej są
2 duże dziury w jezdni od dłuższego czasu i nikt nie zareagował , by je usunąć.
Przynależność do jakiejkolwiek partii nie ma z tym nic wspólnego i skończcie swoje gierki polityczne z tych powodów.
To nie dana partia robi dziury w jezdni by utrudnić życie kierowcom ani inna je usuwa, by
zwiększyć swoją popularność.
Obowiązki służbowe nie mogą zależeć od prznależności partyjnej i nie powinniśmy, omawiająć dana sprawę komunikacyjną , poruszać kwestii przynależności partyjnej.
Sowa
Dyskutant

Postprzez abebe » czwartek, 6 wrz 2007, 21:58

Sowa napisał(a):Jeżeli prezentacja uszkodzonych odcinków dróg i błędnego oznakowania ma służyć do celów rozgrywek politycznych , to komuś chyba coś się pomyliło.
Nie może interesować przeciętnego użytkownika dróg , że błędny znak drogowy został postawiony przez Panią X , która jest członkiem PiS i trzeba za to winić cały PiS a dziury
w jezdni istnieją dlatego , że za ich utrzymanie odpowiada Pan Y z PO i winę za to ponosi PO.
Mnie obchodzi dlaczego np. na skrzyżowaniu ul. Jedności Nraodowej i ul. Mazowieckiej są
2 duże dziury w jezdni od dłuższego czasu i nikt nie zareagował , by je usunąć.
Przynależność do jakiejkolwiek partii nie ma z tym nic wspólnego i skończcie swoje gierki polityczne z tych powodów.
To nie dana partia robi dziury w jezdni by utrudnić życie kierowcom ani inna je usuwa, by
zwiększyć swoją popularność.
Obowiązki służbowe nie mogą zależeć od prznależności partyjnej i nie powinniśmy, omawiająć dana sprawę komunikacyjną , poruszać kwestii przynależności partyjnej.

jak mnie coś się nie podoba w tym miescie, to na drugi dzień już się podoba, już jest ok.
nie bidul, tylko sam działaj, kto za Ciebie załatwi bolące Cię sprawy? sam KIWAJ!!!
abebe
V.I.P

Postprzez Sowa » piątek, 7 wrz 2007, 15:30

Abebe zajmij się audycjami ze skrzywdzonymi (podobno) staruszkami przez HB.
To jest Twój światek. Nie lubię obrzucania się błotem i ....... Modne to w lokalnych mediach!

Ja nie noszę nazwiska znanego w "Wielkim KOŁOBRZEGU" i na mój telefon wykonawcy nie padają na kolana błagając o niepublikowanie sprawy w mediach.

Wczorajszy post jest już dziś załatwiony.
Dziury na krzyżówce J.Narodowej i Mazowieckiej załatane.
Dziękuję wykonawcy za natychmiastową reakcję !
Nie trzeba dzwonić od Heroda do Piłata i ustalać , do kogo odcinek drogi należy , kto się
nim opiekuje ,itp.
Czekam na następne sygnały o rzeczowych problemach na drogach KOŁOBRZEGU.
Sowa
Dyskutant

Postprzez loisslane » sobota, 8 wrz 2007, 13:34

A ja bardzo proszę panie i panów zmotoryzowanych o traktowanie rowerzystów jak współużytkowników drogi, a nie cel w tarczy strzelniczej :x
Nie wymuszać pierwszeństwa, szczególnie kiedy ktoś jedzie rowerem dość szybko i trudno mu zahamować w ostatniej chwili. Włączając się do ruchu, spojrzeć w lusterko, czy droga jest wolna. Przed otworzeniem drzwi od strony ulicy zerknąć, czy ktoś jadący sobie grzecznie poł metra od nich ścieżką rowerową nie zatrzyma się nagle na tych drzwiach. Panów taksówkarzy z ul. Walki Młodych proszę o zejście z drogi dla rowerów kiedy jedzie nią rowerzysta, a za nim sznur samochodów z autobusem na czele i nie ma możliwości panów taksówkarzy wyminąć.
I zauważyć w końcu, ze wyznaczony dla rowerzystów pas wzdłuż ul. Walki Młodych ma pierwszeństwo przed wszystkimi z bocznych ulic. Jeśli zajechanie rowerzyście drogi jest kwestią ambicji, polecam terapię. Jeśli kierowca nie ma problemu z zauważeniem jadącego drogą z pierwszeństwem samochodu, a roweru tak, radzę zbadać wzrok.
I uprzedzając oburzone głosy pań i panów kierowców, zapewniam, że jako rowerzysta, gdybym miała taką możliwość, wcale nie pchałabym się na ulicę, zostawiając ją samochodom. Nie jeździłabym też chodnikiem, co denerwuje z kolei pieszych. Ale dopóki nie ma tras dla rowerzystów, trzeba współegzystować na ulicy.
loisslane

Postprzez qrczak » sobota, 8 wrz 2007, 13:46

Skoro był apel odnośnie rowerzystów to ja mam swój apel do rowerzystów.
Drodzy rowerzyści nie przejeżdżajcie przez przejścia dla pieszych, jak będzie zsiadać i przechodzić to was przepuszczę, jeżeli nie to zapomnijcie. I jeszcze jedno, nie jeździjcie tak szeroko że blokujecie cały pas jezdni, samochody naprawdę jeżdża szybciej od was i chcą was wyprzedzić, dajcie im możliwość wyprzedzenia.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Slayer » sobota, 8 wrz 2007, 14:16

To ja jeszcze dołączę apel do rowerzystów i pieszych korzystających z drogi do Grzybowa (szczególnie okolice zjazdu do oczyszczalni) i nie posiadających żadnych "odblasków" ani świateł... Tam jest momentami naprawdę cholernie ciemno i Was po prostu nie widać odpowiednio wcześnie... Najbardziej niebezpieczne jest chyba wyjście z zakrętu przy oczyszczalni (jadąc z Grzybowa)
Slayer
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark