Sunrise 2007

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » niedziela, 22 lip 2007, 18:36

kacper napisał(a):Z tego co pamiętam - dach - był jednym z priorytetów Łangowskiego po przejęciu amfiteatru . Ale jak widać nic z tego .

Nie wiem dokładnie, ale czy to nie jest zapisane w umowie dzier zawy amfiteatru?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 22 lip 2007, 19:12

kacper napisał(a):Z tego co pamiętam - dach - był jednym z priorytetów Łangowskiego po przejęciu amfiteatru . Ale jak widać nic z tego .

no tak Romek cos o tym wspominał ale chyba mu przeszło...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Joey » niedziela, 22 lip 2007, 21:14

mimoza napisał(a):wystarczy zadaszyć amfiteatr - i nie będzie łupań na całe miasto a reszta w rękach służb porządkowych...

no ale juz sceny na parkingu nie zadaszysz, a to z niej się wywodzilo najwięcej dzwiekow - prosta sprawa, dzwiek z samego amfiteatru "kierował" się w stronę wschodnią
Joey

Postprzez mimoza » niedziela, 22 lip 2007, 21:16

Joey napisał(a):
mimoza napisał(a):wystarczy zadaszyć amfiteatr - i nie będzie łupań na całe miasto a reszta w rękach służb porządkowych...

no ale juz sceny na parkingu nie zadaszysz, a to z niej się wywodzilo najwięcej dzwiekow - prosta sprawa, dzwiek z samego amfiteatru "kierował" się w stronę wschodnią

racja - to zostało jeszcze milenium -
mimoza
Rycerz forum

Postprzez cushu » niedziela, 22 lip 2007, 22:18

Wreszcie jakieś ładne dziewczyny pomieszkały w kołobrzegu :lol:
cushu
Terminator

Postprzez Joey » niedziela, 22 lip 2007, 23:16

mimoza napisał(a):
Joey napisał(a):

racja - to zostało jeszcze milenium -

no tylko milenium znow ogranicza liczba uczestnikow.. a Podczele odpadło, wg organizatorow tak wybrali uczestnicy w sondzie.. hm a pomyslec ze na 40 tys planowano sunrise w Podczelu

to by sie dzialo w miescie :mg:
Joey

Postprzez Suzy » poniedziałek, 23 lip 2007, 07:39

...mogę się pomęczyć trzy dni z tym co się dzieje na mieście
mając perspektywę,
że spokjnie można zarobić 400 zł. dziennie za nocleg w dwóch pokojach
na turystach, których nie ma - bo w nocy na umcy, umcy
a w dzień na plaży lub mieście :roll:

to tak jak z wyrozumiałością dla imprezy sąsiada...
każdej nocy byłoby to nie do zniesienia
ale jak ma urodziny raz w roku...
człowiek się przemęczy...
trza być wyrozumiałym i takie tam :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Deja Vu » poniedziałek, 23 lip 2007, 08:01

simplicissimus napisał(a):
Martius napisał(a):
SatH^Raa napisał(a):Widzisz barmaid właśnie o to chodzi. Sunrise jest bardzo bezpieczną imprezą, ale w obrębie imprezy. Ty narzekasz na sunrisów, że jeden z nich skopał ci samochód, zresztą... sam w zeszłym roku na własnej skórze boleśnie odczułem festiwal. Ale inni narzekają np. na osoby wracające po nocy z Latarni, gaszące lampy, kopiące śmietniki, hałasujące, etc... Wszędzie znajdą się osoby z nadmiarem energii bawiące się inaczej. Ale to chyba nie jest powód, żeby zamykać Ci lokal, bo jak słusznie zauważyłaś to nie Twoja broszka co ludzie robią poza Twoim terenem. I dokładnie tak samo jest z Sunrise. Z tym, że tych co przyjechali na Sunrise jest więcej. Dalej to już tylko statystyka...

Szkopuł tkwi w szczególe moi drodzy. I to jest tak, że jak fani nie umieją się bawić na meczu i kibicować swojej drużynie, tylko urządzają zadymę, to drużynę się dyskwalifikuje z rozgrywek i nakłada na nią kary. Nie przekonuje mnie fakt, że trzech ludzi organizuje imprezę i z rozbrajającą szczerością twierdzi dziennikarzom, że do nich nikt karetek pogotowia nie wezwie, bo na terenie imprezy mają szpital polowy. Pogotwie zasuwało i policja zasuwała jak na ostrym dyżurze, bo teren imprezy to ileś tam metrów kwadratowych a miasto i okolice to kilkaset hektarów. Moim zdaniem, jeśli ludzie wracający z jakiejś imprezy są zagrożeniem dla bezpieczeństwa mieszkańców i ich mienia, należy zlikwidować źródło: imprezę, lokal, etc.

Bez urazy panie Dziemba ale pieprzysz pan głupoty do kwadratu

Bez urazy panie Ruszkowski, ale fakt, że nie zgadza się Pan z moim zdaniem, nie oznacza, że może mnie Pan obrażać. Ja moje zdanie prezentuję, odkąd istnieje sunrise, etc. I go nie zmienię. Proponuję natomiast Panu, Panie Ruszkowski, nauczyć się tolerancji dla innych poglądów. Pozwoli to Panu wyzwalać mniej agresji wobec otoczenia.

Obserwowałeś drogi Robercie wiernych opuszczajacych niedzielną mszę w katedrze?
Otoż po wyjści z kościoła zamieniają się o dziwo w "święte krowy". Nie zracają uwagi na żadne oznakowania jezdni, przejść dla pieszych. Walą centralnie pod koła jakby ktoś im klapki na oczy założył. Co to jest?
Około miesiąca temu robiąc materiał o pewnym księdzu z Rymania dla tvn24 poszedłem na poranną mszę. To cud był, że uszedłem z życiem a i sprzęt wyszedł bez uszczerbku. :lol:
Będąc parę razy z kamerą na sunrise gdzie ludzi jest niporównywalnie więcej nie miałem ani jednego przypadku agresji. Dlaczego?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Deja Vu » poniedziałek, 23 lip 2007, 08:02

Martius napisał(a):
SatH^Raa napisał(a):Widzisz barmaid właśnie o to chodzi. Sunrise jest bardzo bezpieczną imprezą, ale w obrębie imprezy. Ty narzekasz na sunrisów, że jeden z nich skopał ci samochód, zresztą... sam w zeszłym roku na własnej skórze boleśnie odczułem festiwal. Ale inni narzekają np. na osoby wracające po nocy z Latarni, gaszące lampy, kopiące śmietniki, hałasujące, etc... Wszędzie znajdą się osoby z nadmiarem energii bawiące się inaczej. Ale to chyba nie jest powód, żeby zamykać Ci lokal, bo jak słusznie zauważyłaś to nie Twoja broszka co ludzie robią poza Twoim terenem. I dokładnie tak samo jest z Sunrise. Z tym, że tych co przyjechali na Sunrise jest więcej. Dalej to już tylko statystyka...

Szkopuł tkwi w szczególe moi drodzy. I to jest tak, że jak fani nie umieją się bawić na meczu i kibicować swojej drużynie, tylko urządzają zadymę, to drużynę się dyskwalifikuje z rozgrywek i nakłada na nią kary. Nie przekonuje mnie fakt, że trzech ludzi organizuje imprezę i z rozbrajającą szczerością twierdzi dziennikarzom, że do nich nikt karetek pogotowia nie wezwie, bo na terenie imprezy mają szpital polowy. Pogotwie zasuwało i policja zasuwała jak na ostrym dyżurze, bo teren imprezy to ileś tam metrów kwadratowych a miasto i okolice to kilkaset hektarów. Moim zdaniem, jeśli ludzie wracający z jakiejś imprezy są zagrożeniem dla bezpieczeństwa mieszkańców i ich mienia, należy zlikwidować źródło: imprezę, lokal, etc.

Bez urazy panie Dziemba ale pieprzysz pan głupoty do kwadratu

Bez urazy panie Ruszkowski, ale fakt, że nie zgadza się Pan z moim zdaniem, nie oznacza, że może mnie Pan obrażać. Ja moje zdanie prezentuję, odkąd istnieje sunrise, etc. I go nie zmienię. Proponuję natomiast Panu, Panie Ruszkowski, nauczyć się tolerancji dla innych poglądów. Pozwoli to Panu wyzwalać mniej agresji wobec otoczenia.

Obserwowałeś drogi Robercie wiernych opuszczajacych niedzielną mszę w katedrze?
Otoż po wyjści z kościoła zamieniają się o dziwo w "święte krowy". Nie zracają uwagi na żadne oznakowania jezdni, przejść dla pieszych. Walą centralnie pod koła jakby ktoś im klapki na oczy założył. Co to jest?
Około miesiąca temu robiąc materiał o pewnym księdzu z Rymania dla tvn24 poszedłem na poranną mszę. To cud był, że uszedłem z życiem a i sprzęt wyszedł bez uszczerbku. :lol:
Będąc parę razy z kamerą na sunrise gdzie ludzi jest niporównywalnie więcej nie miałem ani jednego przypadku agresji. Dlaczego?
Deja Vu
Weteran

Postprzez Vin » poniedziałek, 23 lip 2007, 20:24

gdyby nie forum to nawet bym nie wiedziala co to sunrise
mieszkam za daleko, nie slysze nic
reklam nie widzialam nigdzie
moze nie zwrocilam uwagi

ale za to widzialam dzis chyba uczestnika tej imprezy rano
maszerowal chodnikiem owiniety w ogromny dywan
ciagnal sie za nim jak tren, ciekawe komu zawinal
szkoda, ze nie mialam aparatu

:lol:
Vin
Uzależniony

Postprzez Pigul » wtorek, 24 lip 2007, 15:49

mialem sie nie odzywac ale musze. racje ma Sath, ze impreza jest bardzo bezpieczna. mam tez informacje z pierwszej reki jesli chodzi sluzby medyczne - odpoczywaly w porownaniu z zeszlym rokiem. Bylem tez jako fotoreporter na sunrise z soboty na niedziele od 21 do 11 rano (wlacznie z after party) wiec nie gadajcie mi ze nie bylo komu sprzatac. o godz 5 rano wyszedlem zrobic foty na zewnatrz - chcialem sie przekonac czy zgodnie z obietnica cala zielen miejska stanie na nogi. SZOOOOK. Byla ich cala masa i naprawde za[beeeeeep]...... Jesli chodzi o ochrone - nie bede nic mowil - najwyzsza klasa. Poza tym ludzie spokojni i wydajacy mase kasy. Wszystko znam to z autopsii. A jesli chodzi o wyniesienie jej na lotnisko - nalezy pomyslec i wspomniec CreamFilds. Jedynym problemem do rozwiazania powinny byc sciany tlumiace do wysokosci sceny oraz nie przeszkadzanie w organizowaniu imprezy, uwazajac ze to miasto jest tylko dla starszych ludzi.

PS.
kto pamieta koncerty Violetty Villas? Jak ona zaspiewala to slychac bylo ja na radzikowie, a Sunrise tam nie docieralo :)
Pigul
Twardziel

Postprzez U-S » wtorek, 24 lip 2007, 20:08

Mi tam Sunrise nie przeszkadzało, w kuchni przy otwartym oknie troche było słychać, a mieszkam niedaleko. Raz na rok- może być. Tylko korki na miescie w tych dniach są nie do zniesienia, 50 minut jechać przez miasto to masakra.
U-S
Weteran

Postprzez U-S » środa, 25 lip 2007, 10:18

piter_Radzikowo napisał(a):
U-S napisał(a):Mi tam Sunrise nie przeszkadzało, w kuchni przy otwartym oknie troche było słychać, a mieszkam niedaleko. Raz na rok- może być. Tylko korki na miescie w tych dniach są nie do zniesienia, 50 minut jechać przez miasto to masakra.

dzisiaj sunrise juz nie ma a korki byly o wiele wieksze...

Właśnie dlatego, bo sunrise'owcy wyjeżdżali... szału można było dostać za kółkiem.
U-S
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg