Mity wegetarianizmu

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Sylwia » niedziela, 15 lip 2007, 13:38

nie jem miesa, bo dla mnie jest po prostu obrzydliwe. Nigdy nikogo nie namawiałam do nie jedzienia miesa, bo nie interesuje mnie czy ktoś jest wegetarianinem czy nie, naprawde mam to gdzieś :lol:
za to nie ma obiadu rodzinnego, grilla ze znajomymi bez tekstu "może mięska?" ;/
najbardziej denerwujące jest, jak ktoś z rodziny podrzuca Ci do jedzenia jakieś mięso..

0wn4g3 napisał(a):bełkot idiotów od wcinania zielska

0wn4g3 napisał(a):trawożercy

0wn4g3 napisał(a):czubków od wcinania trawy

śmieszny jesteś z tymi swoimi tekstami
Sylwia
V.I.P

Postprzez Agunia__ » niedziela, 15 lip 2007, 19:49

tez kilku ludzi znam co sa vege itp oni maja swoje poglady ja swoje - po prostu nie prowokujemy sie na wzajem i zyjemy w pokoju ;)
Agunia__
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 4975651

Postprzez loisslane » poniedziałek, 16 lip 2007, 17:43

Chryste... przeczytał ktoś ten elaborat w całości? WZT, streszczaj nastepnym razem :)
A ja powtórzę to, co juz kiedyś napisałam: człowiek jest mięsożercą, w związku z tym jego uklad pokarmowy i potrzeby żywieniowe są przystosowane do jedzenia mięsa. Nie ma tutaj mowy o żadnych wyrzutach, że dla swoich potrzeb zabijamy świnki, krówki, rybki i inne króliczki. Pokarmy mięsne są wpisane w naturę człowieka.
Ja nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie jest mięsa. Nie najem się warzywami, sałatkami i twarozkiem. Ale jeśli ktoś chce życ według tej bezmięsnej filozofii - proszę bardzo. Ilu ludzi, tyle postaw wobec różnych aspektów zycia i nie ma sensu nawracanie na swój punkt widzenia.
loisslane

Postprzez padalec_ » poniedziałek, 16 lip 2007, 20:37

ptaku napisał(a):
Ja na przykład nie jem wieprzowiny.

Ja też nie jem wieprzowiny. Dlatego narody semickie są mądrzejsze od innych.
padalec_
Twardziel

Postprzez kazió » środa, 18 lip 2007, 11:40

"Problem tylko taki, że fanatyka nigdy nie przekonasz " wiec 0wn4g3 nie udało sie "IM" ciebie przekonać ? :lol:

Czytajac toje posty w tym watku to ty jawisz sie jako najwiekszy fanatyk, za duzo w twoich postach agresji, to nie jest dyskusja. Wspołczuje ,ze na kazdym kroku nachodza cie traworzerni idioci i naklaniaja do jedzenia zielska, to sie cyba do telewizji nadaje.

Nie jadlem miesa przez 4 lata,nikogo do tego nie naklanialem i czesto spotykalem sie z roznymi smiesznymi uwagami na ten temat i wyobraz sobie ze nie nazywalem nikogo scierwojadem, czy czyms w tym guscie, wiec zbastuj i to wlasnie tobie, a nie traworzernym idiotom proponuje troche wiecej taktu.

pzdr600
kazió
V.I.P

Postprzez kazió » środa, 18 lip 2007, 22:02

No właśnie mnie nie zrozumiales, ja bardziej komentowalem twoje wypowiedzi,i nie jako traworzerny, a nie sam temat. Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem wegetarianizmu, jak napisalem, nie jadlem miesa, teraz nie wyobrazam sobie, zebym mial je odstawic, wiec namaiwac mnie tez nie musisz. Poprostu wkurzyl mnie ton twoich postow, to by bylo na tyle, pozdrawiam cie
kazió
V.I.P

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark