Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez james » wtorek, 10 lip 2007, 22:03

"Pręgi" - film zrobil na mnie duze wrazenie!!nawet zebrowski ktorego granie zbytnio mi nie podchodzi dal z siebie wszystko.polecam :]

p.s agnieszka grochowiak :prosze: :serce: [smilie=lovers.gif]
james
Mistrz klawiatury

Postprzez yennefer » środa, 11 lip 2007, 22:08

ostatnio trochę się tego nazbierało ;)
Maria Antonina - podobał mi sie, ale jednak pozostaje pewien niedosyt... echo rewolucji jest bardzo, bardzo nikłe... wydaje mi sie, że gdyby rozwinięto ten watek, film mógłby sporo zyskać na tym...
scenariusz skupiony jest raczej na problemach alkowy młodej pary - Marii Antoniny i Ludwika XVI, ale za to ich perypetie związane ze skonsumowaniem małżeństwa ukazane są w bardzo zabawny sposób :lol:
poza tym ciekawie oddane życie dworu - piękne stroje, romanse, bujne życie towarzyskie, uczty i tym podobne ;)

Córka prezydenta - niby typowa komedia romantyczna, ale bardzo dobrze się bawiłam oglądając historię lekko szurniętej Anny, która chce wreszcie wyzwolić się z ograniczającego ją otoczenia Białego Domu i zaznać prawdziwego życia... dlatego ucieka z domu (choć z tą ucieczką to nieco skomplikowana historia :P) i wybiera się w podróż po Europie z dopiero co poznanym nieznajomym chłopakiem (w tej roli nieźle wypadł Matthew Goode :roll: ;))
Zakończenie - jak to w tego typu filmach - przewidywalne, ale ta komedia wyjątkowo mnie urzekła ;) :super:

podobnie jak Coyote Ugly - od dawna chciałam go obejrzeć, a tu sie okazuje, że ja już go miałam od ładnych paru miesięcy i dopiero wczoraj to odkryłam zupełnie przypadkowo :doh: :lol:
Baaaardzo mi sie podobał :D faceci pewnie też nieźle sie bawią przy tym filmie :twisted: do tego świetna muza, no i Piper Perabo w roli głównej :) pewnie jeszcze nie raz do niego powrócę ;)
yennefer
Mieszka tu

Postprzez yennefer » czwartek, 12 lip 2007, 13:56

Volver, film rozkręca się powoli, ale potem robi sie coraz ciekawiej, mnożą się tajemnice, na jaw wychodzą sekrety z przeszłości, a Penelope Cruz świetnie sobie radzi w roli sprytnej i zadziornej Raimundy, polecam, fajna pozycja na wieczór przy winku i starych opowieściach ;)
yennefer
Mieszka tu

Postprzez FiDo » czwartek, 12 lip 2007, 19:41

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Uri » piątek, 13 lip 2007, 15:12

Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez cushu » piątek, 13 lip 2007, 15:35

Miasto Boga - powróciłem do korzeni.
cushu
Terminator

Postprzez Suzy » poniedziałek, 16 lip 2007, 14:58

Szklana Pulapka 4

...w końcu obejrzałam jakąś sensację, to postanowiłam się wypowiedzieć :lol:

...przyznam, że strasznie irytują mnie filmy w których każdy strzela na oślep a trafiani są tylko "Ci źli" a od pierwszych paru minut wiadomo, że dobro wygra ze złem a główny bohater ledwie trzymający się na nogach zatriumfuje...

do kina więc pewnie bym nie poszła, bo szkoda by mi było pieniędzy na gapienie się w niewygodnym fotelu z podkurczonymi nogami na sceny w których helikopter zestrzeliwuje się samochodem "bo zabrakło amunicji" ale na seans pod kocykiem ... może być...
Suzy
Gwiazdor

Postprzez cushu » poniedziałek, 16 lip 2007, 19:33

cushu
Terminator

Postprzez Suzy » poniedziałek, 16 lip 2007, 20:24

Suzy
Gwiazdor

Postprzez Joey » poniedziałek, 16 lip 2007, 21:26

Joey

Postprzez cushu » wtorek, 17 lip 2007, 08:39

cushu
Terminator

Postprzez Suzy » wtorek, 17 lip 2007, 09:15

Suzy
Gwiazdor

Postprzez Mafi » wtorek, 17 lip 2007, 20:42

Szklana Pułapka 4. Fajny, z humorem... Oczywiście przesadzony jak każdy film akcji, ale oglądało się fajnie.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Flo » piątek, 20 lip 2007, 21:09

Jump In!

To co on wyrabiaja na skakankach to jest mistrzostwo swiata, do tego przyjemna muzyka

Polecam dla samych trikow na skakankach

Obrazek
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Mist » niedziela, 22 lip 2007, 08:57

- nie przepadam za Kevinem Costnerem, ale skuszony dobrymi recenzjami zabralem się za ten film i.. pozytywna niespodzianka! Ciekawa fabula, co w "sensacjach" zdarza się nieczęsto, mroczny klimat przez cały film.. zdecydowanie warto!

- Tarrantiono w najlepszym wydaniu! To, co na ekranie bawi bardziej formą niż treścią, nie ma tu slapstickowych gagów ale można - i trzeba! - uśmiechać się pod nosem do tego, jak twórca filmu bawi się razem z nami. Przezabawne jest też obserwowanie reakcji widzów w multipleksie, którzy wiercą się nerwowo, niektórzy opuszczają salę - ot, kultura masowa: idziemy do kina w sobotni wieczór zjeść popcorn i posiedzieć na "komedii" :twisted:

- zasnąłem na tym w kinie, tak konkretnie - na jakieś pół godziny, ale zmęczony byłem :]
Mist
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film