Super promocja

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Demurrer » czwartek, 12 lip 2007, 12:50

dziadek napisał(a):co roku te same teksty - tylko strony sie zmieniają.

http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.ph ... ta&start=0

To chyba nie ten temat. Wątek ma jednak 13 stron, których nie mam zamiaru teraz czytać. Można więc prosić o wyjaśnienie związku autopromocji własnego biznesu za pieniądze miasta, o którym mowa w tym temacie z wątkiem otwarcia lata?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » czwartek, 12 lip 2007, 13:55

Rafał jest jak najbardziej kompetentny - moja subiektywna ocena... mam nadzieję, że nikogo nie zbulwersuje... programu o którym mowa nie widziałem, więc nie wiem na czym polega rozpacz krytyków... ale rafałowi kibicowałem od pierwszej imprezy - jazz na morzem... i kibicuję do dziś, uważam, że to co robi to dobra wizytówka Kołobrzegu... bez tzw. obciachu... jak poprzednio...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez keeper » czwartek, 12 lip 2007, 14:57

Demurrer napisał(a):
To chyba nie ten temat. Wątek ma jednak 13 stron, których nie mam zamiaru teraz czytać. Można więc prosić o wyjaśnienie związku autopromocji własnego biznesu za pieniądze miasta, o którym mowa w tym temacie z wątkiem otwarcia lata?

A ja zadalam sobie ten trud i przeczytalam te 13 stron! (coz to w porownaniu ze spisem lektur dla malolatow), no i znalazlam watki pokrewne...cos o statku i ulotkach... milej lektury :]
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Konsul » czwartek, 12 lip 2007, 20:32

keeper napisał(a):
Demurrer napisał(a):

A ja zadalam sobie ten trud i przeczytalam te 13 stron! (coz to w porownaniu ze spisem lektur dla malolatow), no i znalazlam watki pokrewne...cos o statku i ulotkach... milej lektury :]

Było minęło, to obecna władza w czambuł potępiała to co Bieńkowskie.
Po raz kolejny pytam, co zrobiły osoby zatrudnione przez Pana Gromka dla promocji Kołobrzegu? Poza mizerną wstawką w tvp, już po "zawodach". I proszę mnie nie atakować, że to wyższa liga, nadludzie i w ogóle "święte krowy". Kasty, owszem istnieję, ale Indie są daleko stąd. Po raz pierwszy chyba nie wolno o nic pytać , krytkować etc.??? A ja prosty, głupi dziad, pytam wyższe sfery - jak to jest?A i bym zapomniał głupi pisior działający na zlecenie. Oświecone Waszmości, usłużnie proszę o odpowiedź.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » czwartek, 12 lip 2007, 21:07

Konsul napisał(a):
keeper napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Było minęło, to obecna władza w czambuł potępiała to co Bieńkowskie.
Po raz kolejny pytam, co zrobiły osoby zatrudnione przez Pana Gromka dla promocji Kołobrzegu? Poza mizerną wstawką w tvp, już po "zawodach". I proszę mnie nie atakować, że to wyższa liga, nadludzie i w ogóle "święte krowy". Kasty, owszem istnieję, ale Indie są daleko stąd. Po raz pierwszy chyba nie wolno o nic pytać , krytkować etc.??? A ja prosty, głupi dziad, pytam wyższe sfery - jak to jest?A i bym zapomniał głupi pisior działający na zlecenie. Oświecone Waszmości, usłużnie proszę o odpowiedź.

napisalem ci ze to wyzsza liga bo gosc jest ponad wasze idiotyczne docinki i rzucanie blotem
teraz zrozumiesz sens wypowiedzi ? polityka nie ma tu znaczenia
zadzwon do niego i zapytaj co zalatwil i jak
zadzwon tez do cepitu i zapytaj ile kasy sponsorskiej poszlo na dni morza i skad sie wziela
zapytaj tez przy okazji rafala o festiwal "miedzy slowami" zaczynajacy sie za kilka dni
zal tylek sciska ze nie bedzie PiS-u w napisach koncowych ? PO tez nie bedzie i jakos nie maja z tym problemu
o wszystko wolno pytac tyle ze ty osoby ktorej dotyczy twoj post nie zapytales o nic
zawsze macie piane jak ktos z przeciwnego obozu napisze o kims od was i nie zapyta go o fakty , robisz dokladnie to samo
mozesz sobie byc prostym glupim dziadem jesli sobie tego zyczysz tyle ze zachowuj sie jak normalny dziad , madry doswiadczeniem innych dziadow , moze prostych ale uczciwych i dobrze wychowanych
z przyjemnoscia wpisze sobie do stopki oswiecony
nie chce mi sie rozmawiac w taki glupi sposob czuje sie jakbym wpadl do piaskownicy
j0shu4
Moderator

Postprzez Alien » czwartek, 12 lip 2007, 21:15

Demurrer napisał(a):

Kolego Demurerr. Nie mam pojęcia czy kiedykolwiek pracowałeś przy organizacji takiej imprezy ale piszesz takie kocapały że aż muszę się odezwać. Za kazdym razem i nieodmiennie irytują mnie próby upolitycznienia tego co niepolityczne. Otóż te marne kilkanaście minut w pocie czoła wywalczyłem w TVP razem z paniami z CEPITu i Rafałem Kolikowem właśnie. To uruchomienie wszystkich kontaktów, codzienne telefony i naciski spowodowały że TVP w ogóle zdecydowała się nakręcić tą jak to nazywa Konsul marną namiastkę. I tylko tyle byliśmy w stanie wywalczyć w tak krótkim okresie czasu. Do tego TVP zrealizowała materiał w ramach patronatu a więc i bez środków które miasto musiałoby wyłożyć. Do tego nawet część ekipy TVP nocowała na koszt swojej stacji. To własnie ja podałem listę około 10 osób z którymi warto zrobić wywiady, a na tej liście był międzyinnymi Rafał. Jak widzę po Twojej twórczosci na tym forum - jako człowiek renesansu znasz sie na wszystkim wobec tego zagadnienia marketingu nie są Ci obce. Gwarantują że jakby przeprowadzić badanie wśrób osób spoza Kołobrzegu, które oglądały ten program to zdecydowana większość zapamiętała tylko że w Kołobrzegu są dobre ryby a nie nazwę smażalni czy nazwisko Rafała. A jak byś do mnie przyszedł lub zadzwonił by wypytać o tym jakie to koszty miasto poniosło to zamiast pisać dyrdymały dostałbyś konkretną odpowiedź. Tym bardziej że to co napisałem nie wyczerpuje tematu. Ale łatwiej jest rzucać oskarżenai - prawda?
I nie myśl że moje słowa są spowodowane Twoją przynależnością do świata polityki. Prawdę mówiąc ten aspekt mi lata.
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Konsul » czwartek, 12 lip 2007, 21:19

Dlaczego nie można zadać prostego pytania i uzyskać na nie odpowiedź?
Pytanie brzmi, czy to dobrze, że podczas migawek w tvp na temat minionych Dni morza ( specjalny ukłon dla Cepit-u i pytanie czy będzie powtórka tej promocji Kołobrzegu? :lol: ) zreklamowany został prywatny podmiot gospodarczy??? Po raz kolejny proszęo odpowiedź merytoryczną lub gdy brak argumentów, to można napisać, że Konsul to............ pełna dowolność.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » czwartek, 12 lip 2007, 21:24

Konsul napisał(a):Dlaczego nie można zadać prostego pytania i uzyskać na nie odpowiedź?
Pytanie brzmi, czy to dobrze, że podczas migawek w tvp na temat minionych Dni morza ( specjalny ukłon dla Cepit-u i pytanie czy będzie powtórka tej promocji Kołobrzegu? :lol: ) zreklamowany został prywatny podmiot gospodarczy??? Po raz kolejny proszęo odpowiedź merytoryczną lub gdy brak argumentów, to można napisać, że Konsul to............ pełna dowolność.

a zadasz to samo pytanie bylemu prezydentowi o zdjecie na tle statku wycieczkowego Monika w folderze promujacym miasto w zeszlym roku ?
j0shu4
Moderator

Postprzez Konsul » czwartek, 12 lip 2007, 21:26

Alien napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Kolego Demurerr. Nie mam pojęcia czy kiedykolwiek pracowałeś przy organizacji takiej imprezy ale piszesz takie kocapały że aż muszę się odezwać. Za kazdym razem i nieodmiennie irytują mnie próby upolitycznienia tego co niepolityczne. Otóż te marne kilkanaście minut w pocie czoła wywalczyłem w TVP razem z paniami z CEPITu i Rafałem Kolikowem właśnie. To uruchomienie wszystkich kontaktów, codzienne telefony i naciski spowodowały że TVP w ogóle zdecydowała się nakręcić tą jak to nazywa Konsul marną namiastkę. I tylko tyle byliśmy w stanie wywalczyć w tak krótkim okresie czasu. Do tego TVP zrealizowała materiał w ramach patronatu a więc i bez środków które miasto musiałoby wyłożyć. Do tego nawet część ekipy TVP nocowała na koszt swojej stacji. To własnie ja podałem listę około 10 osób z którymi warto zrobić wywiady, a na tej liście był międzyinnymi Rafał. Jak widzę po Twojej twórczosci na tym forum - jako człowiek renesansu znasz sie na wszystkim wobec tego zagadnienia marketingu nie są Ci obce. Gwarantują że jakby przeprowadzić badanie wśrób osób spoza Kołobrzegu, które oglądały ten program to zdecydowana większość zapamiętała tylko że w Kołobrzegu są dobre ryby a nie nazwę smażalni czy nazwisko Rafała. A jak byś do mnie przyszedł lub zadzwonił by wypytać o tym jakie to koszty miasto poniosło to zamiast pisać dyrdymały dostałbyś konkretną odpowiedź. Tym bardziej że to co napisałem nie wyczerpuje tematu. Ale łatwiej jest rzucać oskarżenai - prawda?
I nie myśl że moje słowa są spowodowane Twoją przynależnością do świata polityki. Prawdę mówiąc ten aspekt mi lata.

Demurrer pewni Ci odpowie. Ale ja wtrącę swoje trzy grosze.
Prawda jest taka, że obecna władza i jednostki jej podległe, mimo że są takie ach i och, nie potrafiły wypromować Kołobrzegu, nawet mając taką impreżę, jak CDM. I to jest wyznacznikiem ich kompetencji i profesjonalizmu. I z całym szacunkiem, podawanie jak to cały sztab osób, niestrudzenie i w pocie czoła wywalczył CAŁĘ 10 MINUT w tvp jest dość komiczne i świadczy o pewnym podejściu do całej sprawy. Bo to wstyd jest i już, to nie było przysłowiowe 5 minut na załatwienie takich spraw, tylko dużo więcej czasu, zgadza się?
Ale jest wytłumaczenie, PiS to zepsuł i knowania Posła Hoca, taka będzie oficjalna wersja? :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » czwartek, 12 lip 2007, 21:29

j0shu4 napisał(a):
Konsul napisał(a):Dlaczego nie można zadać prostego pytania i uzyskać na nie odpowiedź?

a zadasz to samo pytanie bylemu prezydentowi o zdjecie na tle statku wycieczkowego Monika w folderze promujacym miasto w zeszlym roku ?

Zawsze można powrócić do... a jak Wy i Wasz, to WY... i w ogóle.
Co mnie teraz obchodzi były Prezydent, sam użyłeś czasy przeszłego, zgadza się?
Pytam o TERAZ. Gdzie są foldery?????? TERAZ!!!
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » czwartek, 12 lip 2007, 21:35

Konsul napisał(a):
j0shu4 napisał(a):

Zawsze można powrócić do... a jak Wy i Wasz, to WY... i w ogóle.
Co mnie teraz obchodzi były Prezydent, sam użyłeś czasy przeszłego, zgadza się?
Pytam o TERAZ. Gdzie są foldery?????? TERAZ!!!

ze niby do czego maja byc te foldery
wybory byly w zeszlym roku
trzeba zapytac p.o. dyr. cepitu gdzie sie podzialy foldery :twisted:
ale milo powitac nowa jakosc u ciebie
juz cie nie obchodzi bienkowski trzymam za slowo
j0shu4
Moderator

Postprzez Konsul » czwartek, 12 lip 2007, 21:42

Za foldery odpowiada nowa Pani Dyrektor, za finanse Cepit również, za obecną promocję także.
Pan Bieńkowski mnie obchodzi, jednakże nijak się ma do obecnego tematu.
Już pytałem, ale powtórzę - gdzie ta fantastyczna promocja? Już po pół roku trzeba "dofinansować" Cepit, bo nie ma na podstawowe rzeczy, tj. pensje dla pracowników? To jest ten powiem nowości? To jest nowość, że jest 10 minutowa zajawka na odpierdziel w tvp, mówiąca o imprezie już minionej? Pytam, bo większość się zachwycała zmianami personalnymi. Chyba, że nie wolno pytać, bo zgodnie z hasłem "nie przeszkadzać".
To są proste pytania przecież.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 12 lip 2007, 22:43

Alien napisał(a):

Otóż te marne kilkanaście minut w pocie czoła wywalczyłem w TVP razem z paniami z CEPITu i Rafałem Kolikowem właśnie. To uruchomienie wszystkich kontaktów, codzienne telefony i naciski spowodowały że TVP w ogóle zdecydowała się nakręcić tą jak to nazywa Konsul marną namiastkę.

Wzruszyłeś mnie. Mam nadzieję, że choć rozmowy ze służbowego telefonu realizowałeś. Bo jak z prywatnego, wówczas Twoje bezgraniczne poświęcenie nie pozwoli mi stąpać po tej samej kołobrzeskiej ziemi. I jeszcze ten pot z czoła Ci będę musiał otrzeć.

Wybacz ironię, ale po takich żalach urzędnika odechciewa się poważnej dyskusji.

Alien napisał(a):

Do tego TVP zrealizowała materiał w ramach patronatu a więc i bez środków które miasto musiałoby wyłożyć. Do tego nawet część ekipy TVP nocowała na koszt swojej stacji.

To dobrze. W takiej sytuacji trudniej mówić o wywalaniu publicznego gorsza na reklamę prywatnego biznesu urzędnika (?). Ale wątpliwości pozostają.

Najpierw urzędnicy "załatwiają" w imieniu miasta materiał, a potem jeden z nich promuje w tym załatwionym przez niego materiale swój prywatny biznes. Piękne :)

Naprawdę nie muszę nic wiedzieć o marketingu, aby móc ocenić takie działanie.

Alien napisał(a):
To własnie ja podałem listę około 10 osób z którymi warto zrobić wywiady, a na tej liście był międzyinnymi Rafał.

Masz gest. To pewnie po tych ciężkich rozmowach zamroczyło Twój urzędniczy instynkt.

Jeżeli według Ciebie załatwienie koledze z urzędu darmowej reklamy prywatnego biznesu w ogólnopolskiej telewizji jest ok, to ja nie mam więcej pytań. Tylko z mojej strony taka mała rada - nie chwal się tym za głośno.

Alien napisał(a):

Jak widzę po Twojej twórczosci na tym forum - jako człowiek renesansu znasz sie na wszystkim wobec tego zagadnienia marketingu nie są Ci obce.

Jakąś dziwną manierę ma nowa władza. Zamiast odpowiadać na pytania atakuje pytających.

Alien napisał(a):
Gwarantują że jakby przeprowadzić badanie wśrób osób spoza Kołobrzegu, które oglądały ten program to zdecydowana większość zapamiętała tylko że w Kołobrzegu są dobre ryby a nie nazwę smażalni czy nazwisko Rafała.

Ty tak na poważnie z tymi gwarancjami? Ja sądzę, że sprawa jest godna nagłośnienia. W Kołobrzegu mamy człowieka znającego wyniki badań opinii publicznej jeszcze przed ich przeprowadzeniem. I ręczy jeszcze za to własnym nazwiskiem. Dziwne, że nie zgarnęli Cię jeszcze headhunterzy największych agencji reklamowych na świecie.

A na poważnie to nawet jeśli miałbyś rację, to mając na uwadze ogólnopolski zasięg telewizji , nawet jeśli zapamiętała smażalnię zdecydowana mniejszość telewidzów, to są to i tak ogromne rzesze ludzi, do których dotarł ze swym produktem Pan Kolikow. Ciekawe ile by musiał zapłacić za taką reklamę, gdybyś go nie wybrał.

Cóż się więc dowiedzieliśmy z Twoich wyjaśnień:
- że jednak Pan Kolikow coś robi w związku z zajmowanym stanowiskiem,
- że z efektów swojej pracy korzysta jego prywaty biznes,
- Ty też wykonujesz i to w pocie czoła pewne czynności w związku z zajmowanym stanowiskiem,
-gwarantujesz, że znasz myśli odbiorców materiałów telewizyjnych.

No dobrze, ale jaki to ma związek z pytaniem postawionym przez Konsula?

Zapytam więc raz jeszcze, czy etyczne i zgodne z prawem jest "załatwianie" w imieniu miasta materiału promocyjnego, a potem samemu w nim występowanie na tle swojej smażalni jako jej szef?

Na koniec wbiłem w google "kodeks etyczny urzędnika"

Pierwszy wyskoczył urząd w Obornikach. A tam prawią tak:

Urzędnik samorządowy (...) par. 3 ust. 7
Pełniąc obowiązki kieruje się interesem wspólnoty samorządowej i nie czerpie korzyści materialnych ani osobistych z tytułu sprawowanego urzędu, nie działa też w prywatnym interesie osób lub grupy osób.
par. 4 ust.5
nie uczestniczy w podejmowaniu decyzji, naradach, opiniowaniu lub głosowaniu w sprawach, w których ma bezpośredni lub pośredni interes osobisty;
― nie podejmuje prac ani zajęć kolidujących z pełnionymi obowiązkami służbowymi.

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&o ... C4%99dnika

No tak, ale jakieś tam Oborniki to nie Kołobrzeg.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Alien » piątek, 13 lip 2007, 06:40

Nie użalam się na swój urzędniczy los i trochę dziwi mnie takie postawienie sprawy. Natomiast widząc jak wielkim abnegatem jesteś w tej sprawie starałem się pokazać że TVP nie zabiega o to aby filmować tego typu wydarzenia. Jak rozumiem wolałbyś aby w materiale TVP wyemitowane zostało płomienne przemówienie ministra otwierającego Dni Morza, albo nawet posła, który równie pięknie przemawiał. A pewnie najlepiej aby zamiast tych całych uroczystości nakręcili sagę o konferencjach prasowych naszych rodzimych polityków. Ooooo…. To byłaby reklama …..
Z marketingowego punktu widzenia efekt takiej jednej reklamy dla pojedynczej firmy jest praktycznie zerowy. Ale ale – przecież Ty wiesz lepiej… Chylę czoła przed tak ciętym, pierwszym jęzorem Kołobrzegu….
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Alien » piątek, 13 lip 2007, 06:58

A i jeszcze podziękuję Ci za dobra radę aby jak piszesz "nie chwalic się tym za glośno". Jak rozumiem praktykujesz zamiatanie pod dywan wszystkiego co dla ciebie niewygodne.... No jakoś mnie to nie dziwi... Ja zaś zawsze biorę odpowiedzialność za swoje słowa i czyny :D Widzisz - taki szlachetny juz jestem z natury :D Znów się wzruszyłeś? :lol:
Alien
Coś tam napisał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg