video galeria Fida

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez telka_es » czwartek, 12 lip 2007, 19:46

fajne . z pomysłem . powiedziałam ja - laik w tej dziedzinie bo nic więcej powiedzieć nie moge :D
telka_es
Terminator

Postprzez Agunia » czwartek, 12 lip 2007, 19:58

ciekawe :)
tylko niektóre hmm "przeskoki" między miejscami, w których się nagle znajduje bohater takie jakieś... mało wyraziste? dopiero po drugim obejrzeniu przyjrzałam się wszystkim szczegółom
aaa no i ten banan na początku... rozwalił mnie ;)
w każdym razie całkiem całkiem, bez zachwytu ale ok :spoko:
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez FiDo » czwartek, 12 lip 2007, 20:11

dzieki :) osobiscie traktuje to jako moj wlasny eksperyment montazowy. mialem nadzieje, ze lepiej wyjda te przeskoki, nie wyszly (chociaz myslalem o tym, zeby przejscia byly coraz bardziej wyraziste stopniowo. zeby widz z czasem doszedl o co cho). wychodze z zalozenia, ze im wiecej sie popelni bledow z poczatku, tym mniejsze prawdopodobienstwo porazki bedzie pozniej :P ale nie rozumiem co jest nie tak z bananem? :P nie rozumiem pewnie dlatego, ze nie potrafie z dystansu na ten film spojrzec jeszcze ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Agunia » czwartek, 12 lip 2007, 20:14

niektóre wyszły naprawdę fajnie - np. to z toaletą
z koleji to przy pasach niespecjalnie
jeżeli miało być stopniowane, to raczej się udało :)
a banan... no nie wiem... rozbawił mnie :P w jakim celu go użyłeś? bo ja nie wiem :P
Agunia
Mieszka tu

Postprzez FiDo » czwartek, 12 lip 2007, 20:24

Agunia napisał(a):niektóre wyszły naprawdę fajnie - np. to z toaletą
a banan... no nie wiem... rozbawił mnie :P w jakim celu go użyłeś? bo ja nie wiem :P

w celu pokazania przyczyny i skutku (wyrzucil - poslizgnal sie). w sposob dosyc prozaiczny ale wydaje mi sie, ze to dodalo troche humoru ;) poza tym potrzebowalem jeszcze jednego 'kluczowego' elementu, bo wydalo mi sie, ze bez tego film bylby nudny. moglem co prawda wymyslic cos innego, ale bylem ograniczony w srodkach, w miejscach i w czasie (wszystko trzeba bylo realizowac blisko terenu uczelni, kamere mielismy tylko na kilka godzin). pomysl na scenariusz pojawil sie jednego dnia, po dwoch kolejnych byl scenopis, nastepnego storyboard, pozniej byla realizacja. nie mialem czasu za duzo myslec, bo to byla sesja (jak zwykle wszystko na ostatnia chwile), a juz na pewno organizowac :P
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Agunia » czwartek, 12 lip 2007, 20:28

FiDo napisał(a):
Agunia napisał(a):niektóre wyszły naprawdę fajnie - np. to z toaletą

w celu pokazania przyczyny i skutku (wyrzucil - poslizgnal sie). w sposob dosyc prozaiczny ale wydaje mi sie, ze to dodalo troche humoru ;) poza tym potrzebowalem jeszcze jednego 'kluczowego' elementu, bo wydalo mi sie, ze bez tego film bylby nudny. moglem co prawda wymyslic cos innego, ale bylem ograniczony w srodkach, w miejscach i w czasie (wszystko trzeba bylo realizowac blisko terenu uczelni, kamere mielismy tylko na kilka godzin). pomysl na scenariusz pojawil sie jednego dnia, po dwoch kolejnych byl scenopis, nastepnego storyboard, pozniej byla realizacja. nie mialem czasu za duzo myslec, bo to byla sesja (jak zwykle wszystko na ostatnia chwile), a juz na pewno organizowac :P

no tak :)
element się przydał, bo faktycznie mogłoby się zrobić nudno :)
i humoru dodało - nie poślizgniecie się na skórce, ale sam początek jak go jadł :P
aaa i muzyczka mi się podobała :)
Agunia
Mieszka tu

Postprzez cushu » czwartek, 12 lip 2007, 22:59

FiDo napisał(a):byl scenopis, nastepnego storyboard, pozniej byla realizacja.

No i to widać w każdym calu.. ładnie kadrowane, ładnie zmontowane, wszystko się ładnie czysto łączy. Ładne ;) Byłem pod dużym wrażeniem, nazwijmy to "poprawności" materiału. To cztery minuty naprawdę dobrze zrobionego filmu. Gratuluję, jest się czym chwalić.
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » czwartek, 12 lip 2007, 23:15

no akurat nie wszystko, jest taki moment, w ktorym zlamalem os akcji :P ale udalo mi sie to troche zlagodzic przez odwrocenie zdjecia (mirror). film ma niestety full bledow, moze trzeba po prostu bardziej sie mu przyjdziec. w kazdym razie dzieki za dobre slowo :) szczegolnie fajnie jest takie rzeczy czytac od czlowieka, ktory sie filmem tez zajmuje
FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » czwartek, 12 lip 2007, 23:32

Nie będę cię na siłę przekonywał do mojej wersji - w końcu to ty jest twórcą :wink:
Jeśli mówisz, że ma full błędów to pewnie tak jest, to są moje odczucia po pierwszym obejrzeniu :lol: Używam określeń "łądne" i "czyste" bo w ostatnim czasie katuje swoje oczy rozedrganymi, kadrowanymi z pominięciem jakichkolwiek zasad i nieustannie improwizowanymi ujęciami. Co gorsza, jak chce się zrelaksować to jeszcze płace za takie delirium :lol: Kilka dobrych miesięcy nie widziałem tak "ładnie" robionego filmu, wiec dla mnie to jak urlop w pierwszy ciepły dzień wiosenny :wink:
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » niedziela, 28 paź 2007, 20:24

dobra. mialem tego nie wrzucac poki nie wprowadze poprawek, ale wiem, ze wczesniej jak za kilka dobrych miesiecy tego nie zrobie. technicznie jest jaki jest. ale nie o to chodzi. pozdro :)

Déjà vu
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » poniedziałek, 29 paź 2007, 23:49

heh :) objasnie jeszcze tylko, ze calosc odwoluje sie glownie do kultury wschodu i szkoly pitagorejskiej
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » wtorek, 30 paź 2007, 11:06

pastor napisał(a):no i bomba, animka super, w czym głównie robiłeś? zabawa z kolorami i muzyką nadało efektu, no i końcówka która zostawia po sobie niezłe wrażenie, choć w sumie w pewnym momencie wkrada się monotonia, to oczekuje się tego właśnie zakończenia... dobry pomysł i wykonanie...co więcej mówić. słyszałem jak sporo nad tym pracowałeś no i gratuluje zaliczenia, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłem... :twisted: :twisted: :twisted:

no niestety, nie jestem zadowolony z warstwy dzwiekowej. kiedys slon mi nadepnal na ucho, a montaz dzwieku doprowadza mnie do goraczki ;) no, siedzialem troche przy calosci. w tym prawie poltora miesiaca pracowalem noca, w dzien odsypialem, a z domu wychodzilem jedynie po produkty potrzebne do zycia ;) oplacilo sie. nie ze wzgledu na koncowy efekt filmu, tylko fakt, ze duzo sie w tym czasie nauczylem.
w ruch poszly programy: 3d max, adobe photoshop, premiere, after effects i do dzwieku nuendo :)
dzieki za gratulacje :)
FiDo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki