kołobrzeska LUPA bezpłatny miesięcznik polityczny

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » niedziela, 8 lip 2007, 14:33

No to wracając do Lupy i tekstów w niej zawartych:
Widzę, że J4 bardzo emocjonalnie zareagowałeś na pewne rzeczy, pewnie znasz dyrektor Cepitu i Pana Kolikowa. To wpływa na Twoją ocenę w znaczący sposób. Jednak ja "gówna" w tekstach "Lupy" nie zauważam. Czy ktoś został w nich obrzucony epitetami powszechnie uznanymi za "gówniane"? Nie zostały!
Pewnie działania zostały poodane po prostu krytyce, a tym samym ocenie. Widziałeś może gazetkę o Kołobrzegu wydaną rok temu na zlecenie Cepitu, kiedy jego dyrektorem był jeszcze P. Dawid? I widziałeś tą nową, wydaną na zlecenie Pani Mieczkowskiej? Porównaj je, nawet nie siląc się na obietywizm, ta dzisiejsza wygląda mizernie, i to dość delikatne słowo. Jesteś za tym, aby spore pieniądze podatników szły na taki bubel? Bo ja nie.
Wiedziałeś o zakresie czynności w ramach umowy - zlecenia Pana Kolikowa? Czy gównem jest powiedzenie, że prowadzi smażalnię ryb i zna się na nich? Nie sądzę. Jednym z punktów tej umowy jest pozyskiwanie pieniędzy na finansowanie imprez podczas lata, w tym czasie przedmiotowa umowa jest "zawieszona"? Jak to się ma do wykonywania tych obowiązków?
A czy powszechnie wiadomym jest fakt, iż teraz radni będą "ratować" Cepit kwotą 200 tys. złotych? Dlaczego potrzebne jest takie działanie radnych? Nie ma pieniędzy w Cepicie? Brakuje na podstawowe rzeczy? To tylko pytania, a jaka jest odpowiedź?
Podjęcie krytyki działań obecnej władzy nazywa się dzisiaj paszkwilem. A jak w "Kulisach" - w takim nieoficjalnym organie propagandowym kołobrzeskiej PO - umieszczane były i są teksty działaczy lub osób związanych z PO uderzające w posła Hoca, radnego Bieńkowskiego, Kozerę, i w ogóle PiS z Centroprawicę to tego nie nazywa się paszkwilem, lecz sumiennymi artykułami?
Taka subtelna różnica, a nikt jej nie zauważa.
Lupa porusza zatem tematy, które normalnie nigdy by się nie ukazały, i nikt by o nich nie wiedział. Stawia pewne zarzuty, jeżeli nieprawdziwe to łatwe do obalenia. Tylko, że nikt na razie nie odnosi się do nich, słowo "Paszkwil" załatwia sprawę? Dla wielu osób pewnie nie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez cushu » niedziela, 8 lip 2007, 15:51

GROM napisał(a):Zastanawiałem się nad nowym działem "cytaty z forum" czyli co można się dowiedzieć o ludziach którzy piszą pod pseudonimem.

Ale po co? Przecież cała ta Lupa jest jednym wielkim pseudonimem. Pseudonimy będą cytować pseudonimy? Jak dla mnie kółko masturbacyjne. Jeśli coś robię i widzę, że to jest dobre, ważne etc. to chce się pod tym podpisać, bo to jest mój odcisk na kształcie współczesnego świata. Jeśli ktoś pod swoim dziełem się nie podpisuje, znaczy sam sie go wstydzi, ewentualnie nie chce być teraz, bądź w przyszłości z nim wiązany. Dlaczego odbiorca ma traktować coś poważnie, skoro nawet twórca tego nie czyni?
cushu
Terminator

Postprzez Deja Vu » niedziela, 8 lip 2007, 20:17

O, niedziela - simplus organista zszedł z organów. Dawaj Dziemba, dawaj.
Tyle razy obiecywałem sobie, że z psycholem nie będę wdawał się w dyskusję.
Moja wina, wielka wina... :lol: Pływaj dalej w schizie.
Pokój i Dobro bracie Robercie.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abebe » niedziela, 8 lip 2007, 20:59

Jak za komuny :wink: anonimowe donosiki, paszkwilki, niby fajnie jest :lol: :lol: :lol:
Lekcje wyniesione z dawnych czasów są właściwie wykorzystywane :lol: :lol: :lol: :lol:
abebe
V.I.P

Postprzez GROM » niedziela, 8 lip 2007, 21:24

Chyba jest jednak różnica.
Jeśli coś nie jest prawdą można iść z tym do sądu.

A niezależni dziennikarze powinni się zainteresować i drążyć prawdę.

A co do czasów to one się zmieniają, niemniej jednak wiele metod pozostało do dzisiaj.
Metodą jest
- przemilczanie (wiele osób aktywnych dotąd na forum się nie włącza do dyskusji)
- próba ośmieszania (teraz widoczna)
- drwina
- ataki osobiste.
Wszystko to po to by czasem komuś nie przyszło do głowy zastanowić się nad treścią.

Celowe działanie? może tak bo przecież nikt tak żywo nie komentuje wydań innej prasy lokalnej
GROM
Coś tam napisał

Postprzez Elfik » niedziela, 8 lip 2007, 21:50

Nie wszyscy mają ochotę brać udzial w dyskusji prowadzonej przez kilka osob na temat coraz bardziej odbiegajacy od sedna sprawy. Ja zdanie wyrazilam, reszta bylaby biciem piany ;/
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Elfik » niedziela, 8 lip 2007, 21:56

Achaja napisał(a):ja mam ja w domu od piątku... ale jakoś mam zdecydowanie lepsze zajecia na weekend... i masz racje w zasadzie mamy do czynienie ze sporem midzy wiadomymi osobami

Strach się wtrącić w takie zatargi, żeby samemu nie zostać zakrzyczanym, bo z rozpędu to nie znajdą odrobiny litosci nawet wobec dwóch bezbronnych kobietek :wink: :P
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez cushu » niedziela, 8 lip 2007, 23:52

GROM napisał(a):A niezależni dziennikarze powinni się zainteresować i drążyć prawdę.

A co do czasów to one się zmieniają, niemniej jednak wiele metod pozostało do dzisiaj.
Metodą jest
- przemilczanie (wiele osób aktywnych dotąd na forum się nie włącza do dyskusji)
- próba ośmieszania (teraz widoczna)
- drwina
- ataki osobiste.
Wszystko to po to by czasem komuś nie przyszło do głowy zastanowić się nad treścią.

Celowe działanie? może tak bo przecież nikt tak żywo nie komentuje wydań innej prasy lokalnej

Wydaje mi się, że niezależnym dziennikarzom nie powinno się mówić co powinni a czego nie.. no ale może się nie znam (nie mówiąc już o tym, że na forum panuje przekonanie, że w kołobrzegu nie istnieją niezależni dziennikarze :lol: ) A to że się komentuje, to chyba dobrze, przecież to reklama.
Ode mnie szacunek dla Pana Kozery, za to że podpisuje się pod swoimi poglądami.. a dlaczego inni tego nie robią? Skoro się boją, to dlaczego on się nie boi?
cushu
Terminator

Postprzez Deja Vu » poniedziałek, 9 lip 2007, 05:20

Tylko głupi nie boi się.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez GROM » piątek, 13 lip 2007, 22:58

Ktoś wie o czym będzie następne wydanie Lupy.
Bo po rozdzieraniu szat..y graficznej ciekawość we mnie narasta
GROM
Coś tam napisał

Postprzez BLAaa » sobota, 14 lip 2007, 07:13

O niczym nie będzie... Nie ma o czym pisać.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg