Dni Morza w Kołobrzegu 23-24 czerwca

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez barmaid » poniedziałek, 25 cze 2007, 08:46

Nawet siatka-moskitiera nie pomogła ;) Nie pokazujcie mi tych zdjęć , bo mnie dołują :lol:
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 25 cze 2007, 10:33

Może ktoś pokusiłby się o podsumowanie? Jak koszty, promocja Kołobrzegu w Polsce , itp. w porównaniu oczywiście do "otwarcia lata" ?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Mafi » poniedziałek, 25 cze 2007, 10:41

Pigul napisał(a):Elfik pomysl zanim cos napiszesz. Maryla to kilka pokolen ktore ja slucha. I amfiteatr prezentowal kilka pokolen milosnikow Maryli. To co bylo nastepnego dnia to juz muzyka ukierunkowana. Nie dla mas. [...]

Nie dla mas? To dla kogo? To zapraszać takie gwiazdy na prywatne imprezy. Mnie się wydawało, że impreza zastępująca otwarcie lata jest właśnie dla mas. Dla przyjezdnych, dla kołobrzeżan.

dalej nie wiem co ma wspólnego I. Mendes z morzem i z dniami morza. Mnie się nie podobało - nie takie klimaty jak na nasze miasteczko. I chyba nie tylko mnie się nie podobało - masę ludzi wychodziło w trakcie. W porównaniu do imprez pod nazwą "otwarcie lata" to z frekwencją słabiutko. I czemu wszystko w Amfiteatrze? Na plażę z takimi imprezami!

Ive Mendes miała być gwiazdą całej tej imprezy, ale coś mi się wydaje, że przebiła ją nawet M. Rodowicz. I przy takiej muzyce bawią się kołobrzeżanie.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Konsul » poniedziałek, 25 cze 2007, 11:10

A propos promocji, wie ktoś, kiedy w jakieś telewizji będzie transmisja z tej imprezy. To choćby po to, że może ktoś ją zobaczy i spodoba mu się Kołobrzeg. Zobaczy te najazdy kamery na pełną ludzi plażę, port, miasto - i pomyśli "Kurczę to miejsce na mój urlop". Będzie to? Czy tylko w wąskim gronie pozostanie wspomnień czar po Ive Mendes?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez rysio » poniedziałek, 25 cze 2007, 12:16

BLAaa napisał(a):Znacie reklamę Eurobanku - "co jedenasty Polak słucha Jazzu?"

Wczoraj odkryłem, że w Kołobrzegu wszyscy słuchają Jazzu.

a był jazz? kiedy? gdzie?
bo raczej nie mowa o ive mendes...
rysio
Terminator

Postprzez abebe » poniedziałek, 25 cze 2007, 13:17

rysio napisał(a):
BLAaa napisał(a):Znacie reklamę Eurobanku - "co jedenasty Polak słucha Jazzu?"

Wczoraj odkryłem, że w Kołobrzegu wszyscy słuchają Jazzu.

a był jazz? kiedy? gdzie?
bo raczej nie mowa o ive mendes...

raczej o Dorocie mowa Miśkiewicz
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 25 cze 2007, 13:38

Jazzowe Dni Morza
Piękna Ive Mendes nie zdobyła serc publiczności w kołobrzeskim amfiteatrze.
Ive Mendes nie porwała szerszej publiczności. Niewiele osób dotrwało do występu brazylijskiej gwiazdy, za to tysiące ludzi świetnie bawiły się poprzedniego dnia przy występie naszej rodzimej gwiazdy Maryli Rodowicz.

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... G/70624030
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez GROM » poniedziałek, 25 cze 2007, 19:52

Zatem czas podsumowań
1. Lipne proporczyki formatu dwóch husteczek do nosa.
2. Oklapłe banery, no gdyby one były jakiegoś kandydata - pewnie raz dwa by to poprawiono.
3. Wpadka z ulotkami zdaje się, że nie było o regulaminie losowania nagrody.
4. Niszowa gwiazda.
5. Zero inwencji w promocji.

Zwyczajnie hektary dzielą tą imprezę, pomimo chyba porównywalnych kosztów - od "otwarcia lata"

I ostatnie chyba najgorsze z moich przypuszczeń. Nauczą się pewnie robić dobre imprezy za parę lat, tylko pewnie wtedy przyjdzie nowa władza i wszystko zacznie się od początku.
GROM
Coś tam napisał

Postprzez mimoza » poniedziałek, 25 cze 2007, 20:06

krytyka gomita nie pozbawiona racji, ale równocześnie Kołobrzeg swietnie promował Jarek Bogusławski - iar, 1pr, trójka, teleekspres, podobie jak paralotniarze z Poznania, odnotowały wszystkie stacje.. to tak na pocieszenie
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » poniedziałek, 25 cze 2007, 21:41

Impreza miała promować Kołobrzeg w Polsce, i nie tylko. Według mnie tej roli nie spełniła, otóż były koncerty, obchody etc. ot takie jakich mnóstwo w wakacje w wielu miastach. I tak podeszły do tego media, ot jak i do wielu imprez podobnych tego lata.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez qrczak » poniedziałek, 25 cze 2007, 23:08

Promocja faktycznie wielka była przy pomocy tej imprezy, jak dla mnie kompletnym nieporozumieniem było organizowanie imprezy w amfiteatrze.

Gratuluję POsłowi 70 Centralnych Dni Morza, to się mu cofnął czas o jakieś 5 lat. :lol:
Panie POśle 70 Centralne Dni Morza odbyły się w 2002 r. i to zdaje się, że w Gdyni.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Didi » poniedziałek, 25 cze 2007, 23:10

tak to tez zauwazylem dzis w tkk i w tvp3, no coz tvp3 na bierzaco i na zywo informowalo o imprezach w Kolobrzegu ale to tylko regionalna trojka nie wiem jak to wypadlo w tvn-ie bo nic szczegolnego nie zauwazylem.
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez cushu » poniedziałek, 25 cze 2007, 23:24

Jak dla mnie, pod względem muzycznym, to impreza nieporównywalnie lepsza od otwarcia lata. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Myślę, że widziałem początek czegoś bardzo fajnego i o wiele bardziej wartościowego niż kilkugodzinne robienie wała z siebie i widowni. Inna sprawa, że wreszcie było bezpiecznie. Rok temu zarobienie z dyńki od nawalonych gówniarzy koło mola nie było kwestią wielkiego szczęścia.
Obrazując, mam wrażenie że zjadłem wykwintną kolację w dobrym towarzystwie, a nie Zestaw 14 w wielkim fastfoodzie, gdzie marzeniem bywalców jest trafić promocyjny kupon na dodatkowego kotleta w bułce.
cushu
Terminator

Postprzez Demurrer » wtorek, 26 cze 2007, 08:14

Impreza za pieniądze Kołobrzeżan ma spełniać, w mojej ocenie, dwa zasadnicze zadania:
- trafiać w gusta jak największej liczny odbiorców, zapewniając jak największej liczbie odbiorców dobrą zabawę,
- promować Kołobrzeg w Polsce.

Nie jest rolą imprezy za duże publiczne pieniądze zaspokajanie gustów nielicznych.
Chyba tylko Maryla trafiła w gusta mas, ale co z tego, skoro ograniczono tym masom dostęp, robiąc imprezę w amfiteatrze.

A co z promocją Kołobrzegu w Polsce? Ile razy będzie koncert transmitowany w ogólnopolskiej TV?

Dlaczego więc zniszczono powitanie lata?

Cushu - jeszcze bezpieczniej byłoby gdyby zrobić imprezę dla stu osób w zamkniętym lokalu. Naprawdę.
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg