McCool za pare lat sie przyda lotnisko i to bardzo.
Wiec decyzja i plan zagospodarowania potrzebny jest juz teraz . "Wiadomo co ile w polsce trwa .
Flo napisał(a):i nie zapomnijcie o hotelu SYSTEM w Dzwirzynie. Oczywiscie *****
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)

Sposób urządzenia apartamentów nie ma nic do rzeczy, jeśli chodzi o standard. W większości inwestycji standard wykończenia jest już narzucony z góry, zazwyczaj odpowiada standardowi tych czterogwiazdkowych hoteli, do których apartamentowce przylegają.
Apartamenty kupuje się głównie pod wynajem, więc nawet jeśli będą należały do prywatnej osoby, i tak będą do nich ściągać osoby z zewnatrz.
Ale jest pewien sprytny zabieg: kupujacym przedstawia się przygotowaną specjalnie na tę okoliczność ofertę tej firmy, która wyposażała hotel. Kompleksowe umeblowanie i wyposazenie aparatmentu od mebli, przez firanki po bibeloty. Usługa w zachęcającej cenie, pełna wygoda, bo klient po prostu pokazuje w katalogu co chce u siebie mieć i więcej nie musi martwić się o bieganie po sklepach, wnoszenie, ustawianie i montowanie tego bałaganu. Dopłaca jakąś sumkę i wprowadza się już do gotowego apartamentu. W ten sposób klient jest zadowolony, a i jego apartament odpowiada standardowi hotelu.
Bo człowiek, który kupuje apartament za pół miliona nie ma czasu i chęci osobiście babrać się w urządzaniu. Chce kupić pakiet wyposażenia i mieć wszystko gotowe.
W tym momencie powstaje bałagan kompletny bo nawet nie wiadomo jak to nazwać. Czy jest to hotel
Apartamentowiec (w polskim ustawodawstwie takiej kategorii obiektu hotelarskiego nie ma)
Czy może jest to pół hotel i pół apartamentowiec
Dlatego skategoryzowanie takiego obiektu wydaje mi się bardzo trudne bez stosowania wybiegów prawnych. Przy stosowaniu różnego rodzaju wybiegów prawnych powstanie coś na kształt prawie hotelu, prawie apartamentowca, albo coś prawie jak Bóg wie co. A jak wiadomo prawie robi jednak różnicę. Dlatego wydaje mi się, że powstających apartamentowców nie można podciągać pod jakiekolwiek przepisy kategoryzacyjne, chyba że zamiast gwiazdek będziemy im przyznawać słoneczka, albo nie wiem słoniki. Takie jest moje zdanie.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości