Dni Morza w Kołobrzegu 23-24 czerwca

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez McCool » czwartek, 14 cze 2007, 20:18

Mi się bardziej podoba ta która jest na stronie www. Może to ze względu na panią prowadzącą :twisted:

W sumie lepiej tak niż w ogóle, bo jako że 4fun.tv jest sponsorem medialnym, to pewnie koszt emisji też był niewielki :)

dodalbym niezle zrobiona

...jak na TKK ;)
McCool
Rycerz forum

Postprzez sara » niedziela, 17 cze 2007, 00:48

Kurde, a ja czytam te wszystkie Wasze posty i zastanawiam się, czy wszyscy aby zrozumieli ideę Dni Morza. Po analizie programu i zachwytach jakie obserwuje nad osobą "brazylijskiej Sade" dochodzę do wniosku, że w KOłOBRZEGU NIE Są OBCHODZONE DNI MORZA, ALE DNI KULTURY BRAZYLIJSKIEJ, albo jeszcze inne nie wiadomo jakie. Czy tylko koncertami w amfiteatrze mamy się pochwalić świętując nadmorskość Kołobrzegu?
sara
Dyskutant

Postprzez McCool » poniedziałek, 18 cze 2007, 22:28

Kawa czy herbata?
W środę 20.06.2007 r. w programie "Kawa czy Herbata" w TVP 1 wystąpią: Prezydent Miasta Janusz Gromek, Dyrektor Zespołu Szkół Morskich Lech Pieczyński, żeglarz i człowiek morza - Wojciech Dubois oraz kucharze z kołobrzeskiej smażalni ryb, którzy na antenie zaprezentują przepis na dobra rybę oraz będą zapraszać gości na Centralne Obchody Dni Morza (strona obchodów).

Notatka: Admin Tomasz Kolasa
Tekst: Michał Kujaczyński, Rzecznik Prasowy Prezydenta

source

Ciekawa forma promocji. W końcu tyle ludzi ogląda ten program. Już teraz się zastanawiam jak nasz prezydent wypadnie :twisted:
McCool
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » wtorek, 19 cze 2007, 08:33

Napewno nie jak gbur H.B. :lol:
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kołysanka » środa, 20 cze 2007, 07:01

Wywołałam swego czasu temat i obserwowałam z zaciekawieniem jak pierwotny program naszych Dni Morza ewoluuje. Obchody za pasem, więc spróbuję teraz podsumować to co mi się czytając ów program nasuwa. Trudno - będzie, że się czepiam...
Po pierwsze gratulacje dla ekipy, która postarała się o sprowadzenie do Kołobrzegu gwiazd i to nie tylko krajowego formatu. To zawsze przyciąga uwagę turystów i mediów, czyli tych z których, nie ukrywajmy, Kołobrzeg żyje.

Impreza wygląda na rozdmuchaną, punktów tego programu jest "dziesiąt" tylko... jak dla mnie to to wszystko jest jakoś za przeproszeniem d... do morza odwrócone. Zdaje się, że pisała już o tym wcześniej sara, podobnie można interpretować programy zamieszczone przez Hasky'ego. Nie wystarczy sprowadzić stada gwiazd, żeby zrobić Dni Morza. A mi właśnie w naszych Dniach Morza morza brakuje.

Imprezy w zdecydowanej większości odsunięte są od plaży (poza tą bardziej "dętą" oficjalną częścią + zawody strażackie), zespoły które grają, mają tyle wspólnego z tematyką marynistyczną, co ja z chińskim baletem, a przede wszystkim, brakuje mi tam jakiejś myśli przewodniej - trzonu który by to wszystko spinał. Czytając program mam wrażenie, że ktoś pozbierał wszystko co dało się zorganizować w Kołobrzegu (choć i to niekoniecznie) w tym terminie, wrzucił do jednego worka i potrząsnął (vide symultana szachowa, czy biesiada łososiowa w... Dygowie).

Podciąga się pod obchody imprezy, które albo dopiero będą, albo... już się odbyły (mecz duchowni-policjanci, czy konkurs o Bursztynowe Pióro). Do tego regaty katamaranów, które patrząc po dacie wypłyną z Kołobrzegu przed Dniami Morza, a wrócą dzień po (22-25 czerwca), regaty o Srebrny Dzwon i festiwal szantowy, które odbywają się okrągły tydzień później, czy sierpniowy (sic!) zlot pojazdów zabytkowych. Świetnie, że program ma być bogaty, ale takie mieszanie pojęć i terminów chyba nie wnosi nic, prócz chaosu.

Podsumowując, cieszę się, że Kołobrzeg będzie w tym roku gospodarzem tak dużej imprezy, że odwiedzą nas gwiazdy i gwiazdeczki, że znów "będzie się działo". Nie wątpię też, że ludzie będą się bawić. Ale dla mnie to nie jest TO.
Może to moje wrodzone malkontenctwo, może chęć zobaczenia i uczestniczenia w imprezie nietuzinkowej, z charakterem, zobaczenia czegoś więcej niż kolejne "hity z satelity". W każdym razie po namiastkę Dni Morza chyba do Portu Jachtowego zajrzę albo poczekam do przyszłego roku na Szczecin (w tym roku już były 8-10.06). Morza wprawdzie nie mają, ale jakoś bardziej wodne te ich obchody.
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » piątek, 22 cze 2007, 12:20

Ja mam taka wątpliwość odnośnie konkursu sms - owego z okazji Dnia Morza. Sms -a wysłałem i otrzymałem taką oto odpowiedź.

Dziękujemy za oddanie głosu. Finał konkursu odbędzie się w dniu 23.06.2007

I wszystko fajnie, tylko że dzisiaj spojrzałem tu i się okazało, że losowanie już było, na dwa dni przed zapowiadanym sms -em finałem. Dziwne to jakieś jak dla mnie. Nie wiem, może tylko ja to zauważyłem i może się czepiam. :twisted:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » piątek, 22 cze 2007, 12:22

finał konkursu = uroczyste wręczenie nagrody
losowanie w regulaminie bylo okreslone na 21 czerwca
j0shu4
Moderator

Postprzez barmaid » piątek, 22 cze 2007, 12:23

Ale przyznaj j0sh, że namieszali, wprowadzili w błąd. Jak się okazuje nie tylko mnie.
barmaid
Rycerz forum

Postprzez j0shu4 » piątek, 22 cze 2007, 12:25

nie nie zgodze sie
w regulaminie bylo jasno napisane ze losowanie na antenie tkk 21 czerwca
final to uroczyste ogloszenie zwyciezcy i wreczenie nagrody
co dokladnie bedzie mialo miejsce w amfiteatrze 23 czerwca czyli jutro
j0shu4
Moderator

Postprzez qrczak » piątek, 22 cze 2007, 12:26

j0shu4 napisał(a):finał konkursu = uroczyste wręczenie nagrody
losowanie w regulaminie bylo okreslone na 21 czerwca

Nie czytając regulaminu, a kierując się sms - em można pomyśleć że losowanie będzie 23.06.2007.
Mogli napisać w sms - ie, że losowanie odbędzie się 21.06.2007, a uroczyste wręczenie nagrody nastąpi 23.06.2007. Nie wiem, może się czepiam, ale jak dla mnie to jest nie do końca jasne i wprowadza zamęt.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez barmaid » piątek, 22 cze 2007, 12:27

a kto do regulaminu zagląda?? Powinno być : losowanie 21, wręczenie 23 i nikt by się nie czepiał. Do ludzi trzeba prosto a nie zawile. Swoja drogą fajny prezent ślubny :)
Ostatnio edytowano piątek, 22 cze 2007, 12:29 przez barmaid, łącznie edytowano 1 raz
barmaid
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg