Wybiórcza telewizja

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez mimoza » sobota, 2 cze 2007, 10:59

Adanio, jesteś demiurgiem? Cudnie, nie przypuszczałem...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez abebe » sobota, 2 cze 2007, 11:46

o kurde jaki komplement :)
byc człowiekiem obdarzonym nieograniczoną mocą tworzenia i wielką wyobraźnią, nadludzką istotą, która zbudowała świat nadając kształt materii? o ja pier papier
abebe
V.I.P

Postprzez Deja Vu » sobota, 2 cze 2007, 13:03

Bój się boga simplus.
A co z twoją oceną TV TRWAM lub RM? :lol:
A znasz słowo D - E - M - O - K - R - A - C - J - A?
Napewno znasz, ale nie wiesz jak ono funkcjonuje w normalnym życiu.
Jezu, człowieku chcesz być wykładowcą?
Biedny naród polski.....
To powinno być karalne. Jakieś badania psychologiczne?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez mimoza » sobota, 2 cze 2007, 13:20

porównaj tekst 1 z 2

1/

Głosu własnego sumienia nie można zastąpić głosem cudzym.
Tadeusz Kotarbiński

Obiektywizm mediów jest typem idealnym. W etyce mediów posługujemy się terminiem "stopnia zaangażowania" oraz "typologii demiurgicznej". Na podstawie prezentowanych informacji, analizy ilościowej i jakościowej, można stwierdzić, jaki jest stopień zaangażowania danego medium i jak bardzo tworzy ono fakty, zamiast o nich informować. W przypadku Telewizji Kablowej Kołobrzeg stopień zaangażowania wynosi 8 w porywach do 9,5, stopień demiurgizacji natomiast przekracza 7. A więc jest to medium nieobiektywne. To są wyniki moich badań, które przedstawiłem ostatnio na międzynarodowej konferencji naukowej we Wrocławiu i spotkały się one z uznaniem ujęcia problematyki mediów lokalnych w kontekście politycznym.

Po drugie, pytanie, które zadałem zgromadzonym na konferencji jest nadal aktualne: kto jest "IV władzą" - dziennikarze czy właściciele mediów i ich administracja: prezesi lub naczelni? Bo jeśli media są nieobiektywne, załóżmy a priori, to co z dziennikarzami? Jeśli odbiegają od normy obiektywności, to dlaczego? Sami tak chcą, czy im się to po prostu zaleca? Co się stanie jeśli nie wykonają zaleceń? Zostaną zwolnieni, przesunięci lub nie dostaną pieniędzy.

tekst 2

Głosu swego sumienia - simpli, nie zastąpisz głośnym śpiewem.
report

Obiektywizm simpliego jest utopią. Etyka simpliego jako taka nie istnieje. Etyka jest jedna dla wszystkich. Stopnień zaangażowania oraz typologia demiurgiczna to wymysły chorego umysłu. Na podstawie prezentowanych w kołobrzeskich mediach informacji można dostać jedynie doła. Jaki jest stopień zaangażowania danego simpliego i jak bardzo tworzy on fakty, zamiast o nich informować. W przypadku simpliego stopień zaangażowania wynosi 8 w porywach do 9,5, stopień demiurgizacji natomiast przekracza 7. A więc simpli to medium nieobiektywne. To są wyniki moich badań, które przedstawiłem ostatnio na międzynarodowej konferencji naukowej w Trąbkach Wielkich i spotkały się one z uznaniem ujęcia problematyki mediów lokalnych w kontekście politycznym.

Po drugie, pytanie, które zadałem zgromadzonym na konferencji jest nadal aktualne: kto jest "IV władzą" - simpli czy pis który go do roboty najął mediów: prezesi lub naczelni? Bo jeśli simpli jest nieobiektywny, załóżmy a priori, to co z pisem? Jeśli odbiega od normy obiektywności, to dlaczego? Sam tak chce, czy mu się to po prostu zaleca? Co się stanie jeśli nie wykonaja zaleceń? Zostanie zwolniony, przesunięty lub nie dostanie pieniędzy.

mimoza
Rycerz forum

Postprzez abebe » sobota, 2 cze 2007, 13:28

Dobre buehehe, Mistrzostwo Świata :)
abebe
V.I.P

Postprzez mimoza » sobota, 2 cze 2007, 13:51

simpli, hamuj -
mimoza
Rycerz forum

Postprzez cushu » sobota, 2 cze 2007, 17:21

simplicissimus napisał(a):Po drugie, pytanie, które zadałem zgromadzonym na konferencji

I co ci odpowiedzieli?
cushu
Terminator

Postprzez Bonhart » niedziela, 3 cze 2007, 15:21

mimoza napisał(a):simpli, hamuj -

true...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez mimoza » środa, 6 cze 2007, 20:12

plunąć i uciec... nowa technika dyskutowania
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » środa, 6 cze 2007, 20:28

mimoza napisał(a):plunąć i uciec... nowa technika dyskutowania

Nie przesadzaj, ja zawsze jestem do dyspozycji, no może opuszczając plucie, ale poza tym chętnie podejmę się polemiki.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » środa, 6 cze 2007, 21:28

nie myślałem o Tobie, sor - nieporozumienie
mimoza
Rycerz forum

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg