Wycieczka ucieczka?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez McCool » niedziela, 20 maja 2007, 13:05

Koalicja jest potrzebna, taka jest prawda, bo w przeciwnym razie będzie 4 lata pierdzenia w stołek za przeproszeniem...
McCool
Rycerz forum

Postprzez Arkadiusz K » niedziela, 20 maja 2007, 14:18

Skoro PiS nie jest w stanie prowadzić konstruktywnego dialogu to coż. Miastem rządzić trzeba.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez mimoza » niedziela, 20 maja 2007, 15:19

PO może rządzić samodzielnie - to jest rozmywanie odpowiedzialności....
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Arkadiusz K » niedziela, 20 maja 2007, 19:49

Przedstaw to optymalnie skoro tak twierdzisz.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Konsul » niedziela, 20 maja 2007, 20:51

Arkadiusz K napisał(a):Skoro PiS nie jest w stanie prowadzić konstruktywnego dialogu to coż. Miastem rządzić trzeba.

Fajny tekst, zwłaszcza ze strony kogoś z PO. Prawda jest taka, że sami możecie rządzić. Tylko Wam potrzeba kogoś, aby można było ewentualnie podzielić się porażką. Nie wyszło z PIS i CPR, to zostało SLD. I za cztery lata będzie tak, my się staraliśmy i w ogóle, ale to PIS nam rzucał kłody pod nogi ( jako władza centralna ), a w samorządzie SLD.
Z racji tego, że SLD jest łase na stanowiska, to łatwiejsza opcja do "urobienia".
To pokazuje jedynie różnicę w pojmowaniu polityki, zwłaszcza na szczeblu lokalnym. PO i SLD bardzo spójny światopogląd i ta sam wizja na wszystko :lol: Oczywiście tak naprawdę, różnią się te partie diametralnie, no może poza wyjątkiem chęci objęcia stołków. Tu się dogadali :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 20 maja 2007, 20:56

racja Konsulu, ale w tym rozdaniu nieobecni nie mają głosu a Was / Awas / trzeba będzie niebawem po kanałach szukać - znika PiS z życia publicznego miasta, jeżeli oczywiście nie liczyć dzisiejszego czytania Pisma przez posła Czesława na mszy dziękczynnej...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » niedziela, 20 maja 2007, 21:08

Widzisz drogi Mimozo, PIS się utrzyma i wzmocni. Myślę, że wiesz dlaczego. Nie będę pisał więcej, bo zaraz się mi dostanie i trza będzie mówić, że Ziemia nie jest płaska. :lol: :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 20 maja 2007, 22:10

PiS się trzyma, ale nie w Kołobrzegu - a ziemia jest spłaszczona - nieco
mimoza
Rycerz forum

Postprzez sara » niedziela, 20 maja 2007, 22:57

mimoza napisał(a):PiS się trzyma, ale nie w Kołobrzegu - a ziemia jest spłaszczona - nieco

Spłaszczona, bo PRASA spłaszcza...
Swoją drogą faktycznie treść ulotki PiS (albo i nie PiS) z wyborów samorządowych mówiąca o tym, że LID z PO już sie dogadali, nabiera co raz bardziej wyrazistych kształtów. Cóż, widać czas robi swoje. Ale ja jako wyborca zapamiętam na długo wykrętne usprawiedliwienia PO, że takiej umowy nie ma i nie było. ONI myślą, że my mamy "amnezję pamięci krótkotrwałej". Nic z tego!
sara
Dyskutant

Postprzez mimoza » poniedziałek, 21 maja 2007, 07:27

sara napisał(a):
mimoza napisał(a):PiS się trzyma, ale nie w Kołobrzegu - a ziemia jest spłaszczona - nieco

Spłaszczona, bo PRASA spłaszcza...
Swoją drogą faktycznie treść ulotki PiS (albo i nie PiS) z wyborów samorządowych mówiąca o tym, że LID z PO już sie dogadali, nabiera co raz bardziej wyrazistych kształtów. Cóż, widać czas robi swoje. Ale ja jako wyborca zapamiętam na długo wykrętne usprawiedliwienia PO, że takiej umowy nie ma i nie było. ONI myślą, że my mamy "amnezję pamięci krótkotrwałej". Nic z tego!

stwórca ziemię taką zrobił - a pis zdradził gromka popieranego przez po - więc teraz masz reakcję... mnie to nie dziwi - zdrajców się ścina, bo inaczej w końcu otrują króla, każdy Ci to powie...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 21 maja 2007, 09:37

mimoza napisał(a):stwórca ziemię taką zrobił - a pis zdradził gromka popieranego przez po - więc teraz masz reakcję... mnie to nie dziwi - zdrajców się ścina, bo inaczej w końcu otrują króla, każdy Ci to powie...

Dokładnie. Nic dodać nic ująć. Jak tylko była okazja rzucili się jak hieny aby pozbawić go stanowiska, a teraz grają świętych. Ja za takich koalicjantów dziękuje.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 21 maja 2007, 09:47

Arkadiusz K napisał(a):
mimoza napisał(a):stwórca ziemię taką zrobił - a pis zdradził gromka popieranego przez po - więc teraz masz reakcję... mnie to nie dziwi - zdrajców się ścina, bo inaczej w końcu otrują króla, każdy Ci to powie...

Dokładnie. Nic dodać nic ująć. Jak tylko była okazja rzucili się jak hieny aby pozbawić go stanowiska, a teraz grają świętych. Ja za takich koalicjantów dziękuje.

Koalicja była koalicją z rozsądku, nie z miłości. To chyba oczywiste.

Pierwszy atak przeprowadziło PO na pamiętnej sesji, gdzie radny Czechowski pod telefonem - sterowany zdalnie, przekazywał radnym PO zarządzenia o utrącaniu kolejnych kandadtów kochanego współkoalicjanta. Wtedy to radny Kozera zapytał po raz pierwszy o realność koalicji.

A co do późniejszych wydarzeń, to chyba oczywiste jest, że jeżeli w świetle prawa (dopóki nie zostało ono uchylone przez TK) prezydent tracił urząd, to PiS stawał za swoim kandydatem z kampanii. Pewnie radny Kozera się zagalopował, padły za mocne słowa. Ale każda partia, niezależnie od koalicji ma prawo do popierania własnego kandydata w zbliżających się wyborach. To jest tak jasne, że aż szkoda palców, żeby to wyjaśniać dorosłym ludziom.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 21 maja 2007, 09:56

Arkadiusz K napisał(a):Skoro PiS nie jest w stanie prowadzić konstruktywnego dialogu to coż. Miastem rządzić trzeba.

A to ciekawe. Jakiż racjonalizm i dbałość o dobro miasta.
A jak taka sama sytuacja była na szczeblu krajowym, gdy padał podobny argument, że skoro PO nie chce to krajem trzeba przecież rządzić, to wtedy jakoś o taki racjonalizm w komentarzach ciężko było. Padały argumenty o moralności, zasadach, itp. :lol:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 21 maja 2007, 12:15

Papuga ty mi o zasadach nie pisz SLD to nie LPR i Samoobrona.

Rzuciliście się jak Hieny i to jest fakt.

Wypowiedź twojego ojca: zdecydujemy o koalicji z PO po wyroku TK. Śmieszne. Oczywiście po wyroku z łaski zgadzacie się na koalicje szczyt hipokryzji i zakłamania.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 21 maja 2007, 12:21

Arkadiusz K napisał(a):Papuga ty mi o zasadach nie pisz SLD to nie LPR i Samoobrona.

To jest jak dyskusja, co jest lepsze - grypa, czy angina.

Arkadiusz K napisał(a):Rzuciliście się jak Hieny i to jest fakt.

Nie mniejszy niż wasze biadolenie od ponad roku o koalicji PiS z S0.
Arkadiusz K napisał(a):Wypowiedź twojego ojca: zdecydujemy o koalicji z PO po wyroku TK. Śmieszne.

raczej logiczne. Inny wyrok i sprawa prezydentury byłaby otwarta.
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg