100 % PODWYŻKI ZA PARKINGI ?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » środa, 2 maja 2007, 16:04

Generalnie uzasadnienie uchwały do doopy. A już rozkładające mnie na łopatki jest argument, iż Kołobrzeg w tej kwestii należy do najtańszych miast w Polsce. Ja wiem, że trzeba z wszystkimi cenami równać do "Warszawy", ceny nieruchomości, jedzenia, paliwa i wielu innych już tam są. O argumencie rotacji nie wspomnę, już widzę jak rejestracje PO i W.. drżą na perspektywę zapłaty dodatkowych 50 gr :lol:
Ta uchwała "funduje" nikomu innemu, tylko Kołobrzeżanom dodatkową "przyjemność" mieszkania w naszym mieście i płacenia za nią. Wielkie dzięki dla radnych PO.
Ps. A jak do tej pory wygląda "spożytkowanie" pieniędzy za płatne parkingi? Tzn. ile km ( no może metrów :) dróg zostało wyremontowanych, ile miejsc parkingowych stworzonych etc. )?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez myśliwiec » środa, 2 maja 2007, 19:55

do bani
i tak juz nie mam gdzie parkowac pod swoim domem
bo chmara kolobrzezan i chcac uniknac oplaty
parkuje na podworkach

ale co tam
sa wazniejsze rzeczy na glowie
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 3 maja 2007, 10:22

Konsul napisał(a):Ps. A jak do tej pory wygląda "spożytkowanie" pieniędzy za płatne parkingi? Tzn. ile km ( no może metrów :) dróg zostało wyremontowanych, ile miejsc parkingowych stworzonych etc. )?

To pytanie do twojego pryncypała nie sądzisz :]
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Konsul » czwartek, 3 maja 2007, 10:41

To pytanie jednak powinni zadać radni, przede wszystkim ci, którzy głosowali za podwyżką. Jeżeli bowiem te pieniądze sukcesywnie były wykorzystywane na budowę i modernizację dróg, i jednocześnie w dalszym ciągu tak ma być, to wtedy istnieje pewna celowość podejmowania przedmiotowej uchwały. W moim przekonaniu użyte argumenty w uzasadnieniu "podwyżek" są delikatnie mówiąć chybione.
Ps. A któż to jest moim pryncypałem?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez abebe » czwartek, 3 maja 2007, 17:22

Kto jest Konsula pryncypałem? wszyscy wiemy - starosta powiatu koł Artur Mackiewicz. ostatnio rozmawialiśmy o Tobie z szefostwem i nie są zadowoleni bueheheh
abebe
V.I.P

Postprzez Konsul » czwartek, 3 maja 2007, 18:14

abebe napisał(a):Kto jest Konsula pryncypałem? wszyscy wiemy - starosta powiatu koł Artur Mackiewicz. ostatnio rozmawialiśmy o Tobie z szefostwem i nie są zadowoleni bueheheh

Pominę Twoje wypocinki w tej kwestii milczeniem, niewiele pan redaktor jest w stanie powiedzieć, i w tej materii, jak i każdej innej. Trzeba mu zapłacić i dać tekst do odczytania? :lol:
A w kwestii parkingów zapewne każdy, kto był za podniesieniem stawki potrafi to uzasadnić.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez abebe » niedziela, 6 maja 2007, 18:39

obrazasz mnie człowieku, swoimi programami pomogłem ludziom bardzo dużo, ostatnio inwalidzie załatwiłem mieszkanie, a Ty tylko gadzasz politykierze, powodzenia mowa trawa to podstawa.
abebe
V.I.P

Postprzez Flo » poniedziałek, 7 maja 2007, 05:26

na temat na temat
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Arkadiusz K » wtorek, 8 maja 2007, 10:31

abebe napisał(a):obrazasz mnie człowieku, swoimi programami pomogłem ludziom bardzo dużo, ostatnio inwalidzie załatwiłem mieszkanie, a Ty tylko gadzasz politykierze, powodzenia mowa trawa to podstawa.

Nie daj się prowokować, przecież o to mu chodzi. On nawet w swoim słowniku nie ma słowa inwalida. Sa ludzie i... ludzie. Boże dobrze, że mamy innego wice od spraw społecznych.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez telka_es » wtorek, 8 maja 2007, 11:57

pfupfu blele blabla..........

sratatata i znowu pfufutretre........

w tę i nazat..........
telka_es
Terminator

Postprzez Demurrer » wtorek, 8 maja 2007, 14:43

Arkadiusz K napisał(a):
abebe napisał(a):obrazasz mnie człowieku, swoimi programami pomogłem ludziom bardzo dużo, ostatnio inwalidzie załatwiłem mieszkanie, a Ty tylko gadzasz politykierze, powodzenia mowa trawa to podstawa.

Nie daj się prowokować, przecież o to mu chodzi. On nawet w swoim słowniku nie ma słowa inwalida. Sa ludzie i... ludzie. Boże dobrze, że mamy innego wice od spraw społecznych.

Co to za teksty? Miej umiar młody polityku.
Co ma dyskusja o podwyżkach za parking do czyjegoś podejścia do inwalidztwa?

Jak ktoś krytykuje posunięcia Twojej władzy to od razu oskarżysz go o wszystko? Nawet o wyrywanie pajączkom nóżek?

Trochę przyzwoitości i umiaru , choć wiem, że realizacja takiego postulat dla PeOwca z MD to wyzwanie mogące znajdować się na dalekim horyzoncie jego możliwości. Wnioskuję choćby z poziomu Twojego posta.

A co do prowokacji, to zauważ, że w kolejnym temacie to Wieczorek zaczepia i atakuje Konsula i to jadąc po nazwisku.

Proponuję również wrócić do tematu dyskusji. Skoro już jesteś na sali, to przedstaw argumenty swojej partii za podwyżką opłat. Jeśli nie ma takich argumentów, to choć nie pisz nie na temat i nie obrażaj innych dyskutantów.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » wtorek, 8 maja 2007, 15:54

Panie mecenasie czy też cokolwiek. Z panem nie zamierzam niestety dyskutować. Avatar który pan posiada bardzo do pana pasuje a z osobami o takim uosobieniu nie rozmawiam. Podwyżek nie bedę argumentował bo nie jestem od tego, ani nie przebywam w Kołobrzegu. Jak narazie mam wazniejsze sprawy na głowie, których pan niestety raczej nie zrozumie. Zauważmy, że to Konsul zaatakował abebe. Tak więc jeśli chce się pan trzymać tematu to proszę pisać o parkingach. Z mojej strony moge napisać tyle, że pomysł mi się podoba. Mało tego uważam, że parkomaty to też świetny pomysł. A afera wokół tej śmiesznej podwyżki mnie śmieszy.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Konsul » wtorek, 8 maja 2007, 20:23

Arkadiusz K napisał(a):Panie mecenasie czy też cokolwiek. Z panem nie zamierzam niestety dyskutować. Avatar który pan posiada bardzo do pana pasuje a z osobami o takim uosobieniu nie rozmawiam. Podwyżek nie bedę argumentował bo nie jestem od tego, ani nie przebywam w Kołobrzegu. Jak narazie mam wazniejsze sprawy na głowie, których pan niestety raczej nie zrozumie. Zauważmy, że to Konsul zaatakował abebe. Tak więc jeśli chce się pan trzymać tematu to proszę pisać o parkingach. Z mojej strony moge napisać tyle, że pomysł mi się podoba. Mało tego uważam, że parkomaty to też świetny pomysł. A afera wokół tej śmiesznej podwyżki mnie śmieszy.

Ja zaatakowałem abebe? A kiedy? Proszę mi to wskazać!!! Pan abebe oświadczył publicznie o stanowisku Starosty co do mojej pracy. Śmiem wątpić w prawdziwość tych słów, ponieważ uważam Starostę za bardzo rozsądnego człowieka, który bez żadnych formalnych ocen pracowników, nie plotkuje na ich temat z pracownikiem lokalnych mediów.
I teraz już do rzeczy, a co ma wspólnego Pana nieobecność w Kołobrzegu do posiadania własnego zdania w przedmiotowej sprawie??? Ja wyraziłem swoje, negatywne i ??? Zostałem zaatakowany personalnie przez Pana jaki adebe. Czy możemy w końcu dyskutować merytorycznie? Jeżeli ciężko zbić Panu moje argumenty i musi się pan uciekać do racji ad personam, to utwierdza mnie w przekonaniu, że mam rację.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez telka_es » wtorek, 8 maja 2007, 21:52

ale sobie tutaj wszyscy "Panują"

oj ciężko ciężko.......
8)
telka_es
Terminator

Postprzez Arkadiusz K » środa, 9 maja 2007, 12:34

Niedługo bedziemy sobie wszyscy mówić jaśnie..... :]
Arkadiusz K
V.I.P