Achaja - Galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez FiDo » piątek, 4 maja 2007, 20:15

nie wiem czy ma to cos do rzeczy, bo wciaz jestem odbiorca tego zdjecia, swiadomym tego co mnie w nich gryzie.
mam Ci swoje CV napisac? ;) jesli chcesz takiej informacji, udziele Ci jej troche ogolnie. od 2,5 roku wspolpracuje z mlodziezowa gazeta regionalna jako fotograf, mam na koncie kilka innych zlecen. zdjecia znalazly sie w katalogach internetowych i w wersjach drukowanych. fotografuje na imprezach, koncertach, konferencjach, festiwalach. czasem na strone internetowa, jesli ktos mnie poprosi. robie to nie dla pieniedzy tylko dla siebie, jestem troche frajer. nie powiem Ci ile kasy na tym zarobilem. napisze jedynie, ze aparat i akcesoria fotograficzne, ktorymi dysponuje kupilem za pieniadze zdobyte dzieki fotografii. co uwazam za sukces.

zasieg: od lokalnego (katalogowe) przez regionalny (prasa) po ogolnopolski (katalogowe).

fotografuje od trzech lat. wiec mysle, ze nie ma co porownywac w tym momencie doswiadczen. ewidentnie przegrywam. nie odbiera mi to jednak prawa do krytykowania, tym bardziej, ze ewidentnie jakosc tych fot pozostawia wiele do zyczenia. widzialem inne zdjecia tego goscia, nie rozmyte. sa bardzo dobre. te nie sa, z jednego powodu. wierze, ze kazdy szanujacy sie fotograf Ci to powie :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » piątek, 4 maja 2007, 20:32

FiDo napisał(a):ok, Achaja. jednak opublikowane zostaly te foty zebysmy mogli sobie o nich pogadac. no wiec gadamy. mozemy krytykowac pod katem wykonania. mozemy tez porozmawiac o Twojej urodzie, ale te zdjecia jej nie oddaja. i o to sie wlasnie rozchodzi. bylas modelka tego fotografa, cos Ci sie nalezy. a to co Ci sie nalezy, zalezy (na tyle na ile sie znam) tylko od klikniec mysza.

sie zgadzam z pierwsza czescia wypowiedzi

Tam gdszie chwalenie tam i krytyka. Mozemy tutaj roztaczac ohy i ahy ale to juz kazdy wie :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Flo » piątek, 4 maja 2007, 21:59

Achaja napisał(a):
FiDo napisał(a):ok, Achaja. jednak opublikowane zostaly te foty zebysmy mogli sobie o nich pogadac. no wiec gadamy. mozemy krytykowac pod katem wykonania. mozemy tez porozmawiac o Twojej urodzie, ale te zdjecia jej nie oddaja. i o to sie wlasnie rozchodzi. bylas modelka tego fotografa, cos Ci sie nalezy. a to co Ci sie nalezy, zalezy (na tyle na ile sie znam) tylko od klikniec mysza.

jak powiedziałam ja tych zdjęć nie robiłam jestem na nich...

wiec sokoro mamy mówić cos o warsztacie... czyli porównać coś do czegoś zrób mi zdjęcia i porównamy...

nie znam sie na tyle, ale dla mnie jest to jedyna możliwość oceny...

należe do osób które mówią to co myślą... i jeśli zrobisz lepsze zdjęcia... jeśli mi udowodnisz, że jestem w błędzie możesz być pewien że przyznam Ci racje..

na dzień dzisiejszy nikt nie zrobił mi lepszych zdjęć i takie jest moje zdanie... zresztą nie tylko moje...

nie dajesz miec innym swojego zdania? :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez telka_es » piątek, 4 maja 2007, 22:03

Achaja napisał(a):
telka_es napisał(a):Michał wiŚNIEWSKI przy czerwieni Achaji wymięka hehehe.........

a mnie zastanawia jedno, jak z takimi długimi paznokciami można klikać.... ja jak mam troszk dłuższe od naturalnych i już out.... mnie wnerwiają..... so respect Achajko !! :wink:

nt. pierwszego zdjątka się wypowiadałam....... ale ostatnie też jest śliczniutkie...... taka ognista słodycz ?? no to ognista czy słodycz już sama nie wiem.... ? ? ?

wiecej nie kadze....... bo przecież ja do zawistnych bab należe........ :twisted:
ijeszcze bede o cos podejrzana :wink:

wiesz telka ten kolor to ja... nie wyobrazam sobie innego na moich włosach... zreszta nie tylko ja :lol:

a ja uważam że nie tylko w tym kolorku ci dobrze..... taki ładny ciepły brązik też by ci pasował....... wystarczy przerobić zdjątko na czarno białe i już łatwiej sobie wyobrazić.......ale ważne w czym się kto dobrze czuje....

ja tam z czupryną lubie eksperymentować i do kolorku sie nie przyzwyczajam na zbyt długo.... ruda też już byłam , ale nie aż tak czerwona hehee chybabym się nie odważyła na taki ekstrawagancki krok....... :mg:

btw. moja psiapsióła kiedyś różowa była...... ach to były szalone chwile...... :wink:
telka_es
Terminator

Postprzez FiDo » piątek, 4 maja 2007, 23:20

Achaja napisał(a):jak powiedziałam ja tych zdjęć nie robiłam jestem na nich...

wiec sokoro mamy mówić cos o warsztacie... czyli porównać coś do czegoś zrób mi zdjęcia i porównamy...

nie znam sie na tyle, ale dla mnie jest to jedyna możliwość oceny...

należe do osób które mówią to co myślą... i jeśli zrobisz lepsze zdjęcia... jeśli mi udowodnisz, że jestem w błędzie możesz być pewien że przyznam Ci racje..

na dzień dzisiejszy nikt nie zrobił mi lepszych zdjęć i takie jest moje zdanie... zresztą nie tylko moje...

dlaczego uwazasz, ze rozmowa o warsztacie jest porownywaniem czegos?
nie zrobie Ci zdjec Achaja tylko po to zeby je porownywac. chociaz potrzeba konfrontacji lezy w mojej naturze, w tym momencie jakos jej nie czuje. nigdzie nie napisalem, ze zrobilbym lepsze zdjecia. wiem na pewno, ze ich bym tak nie rozmyl. tez juz wiemy, ze Bruno by nie rozmyl i wielu innych fotografow, ktorych znam na pewno tez nie. widzialem Twoje zdjecia na oficjalnej stronie i znalazlem wiele lepszych. nie musze Ci nic udowadniac, moge przytaczac argumenty. jesli Cie nie przekonuja, to trudno.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Mist » piątek, 4 maja 2007, 23:26

Achajo, tak na przykładzie - jeśli zaprezentowałabyś zdjęcia pięknego domu ze średnio wykończoną łazienką, nie ma co obruszać się na pracę wykonawcy.

moim skromnym zdaniem te zdjęcia biją na głowę to, co masz umieszczone na swojej stronie domowej, niemniej przekazanie uwag Bruna i Fido osobie, która wykonała te zdjęcia powinno mieć na celu wyciągnięcie wniosków. nie mniej i nie więcej.

rzeczowa, asertywna krytyka to jedna z lepszych rzeczy, jakie mogą spotkać taką tworczość..

co nie zmienia i nie umniejsza faktu, że zdjęcia są.. zjawiskowe..
Mist
Dyskutant

Postprzez cushu » sobota, 5 maja 2007, 11:53

fajne, takie kolorowe... :wink:

Tylko nie odbierajcie ludziom wolności słowa, bo nawet 100 lat doświadczenia i miliony zarobione ciężką pracą, nie dają przepustki do świata ludzi nieomylnych, bo on nie istnieje. Całe hollywood utrzymuje się z filmu i z jakiegoś powodu co roku rozdawane są Złote Maliny. Każda praca niech się broni sama, a nazwiska i statystyki pozostawmy odpowiednim urzędom.
cushu
Terminator

Postprzez Koala » poniedziałek, 7 maja 2007, 11:31

dla mnie fotki az za ładne za gładkie za kolorowe za nienaturalne :/

wygladasz na nich jak postac z mangowych seriali

i zgadzam sie chetnie zobaczyl bym zdjecia bez obróbki programami
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez barmaid » wtorek, 8 maja 2007, 17:44

Czemuż, ach czemuż nie można obejrzeć prac autora na jego stronie ?? :|
barmaid