Achaja - Galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez Bruno » piątek, 4 maja 2007, 15:47

0wn4g3 napisał(a):Myślę, że po prostu nie widziałeś surowych fotek.
A zanim się skomentuje czyjąś pracę, w dobrym tonie jest przejrzenie jego portfolio ;)

Przepraszam, komentuje to, co tu zostalo pokazane, nic poza tym.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez telka_es » piątek, 4 maja 2007, 16:47

Michał wiŚNIEWSKI przy czerwieni Achaji wymięka hehehe.........

a mnie zastanawia jedno, jak z takimi długimi paznokciami można klikać.... ja jak mam troszk dłuższe od naturalnych i już out.... mnie wnerwiają..... so respect Achajko !! :wink:

nt. pierwszego zdjątka się wypowiadałam....... ale ostatnie też jest śliczniutkie...... taka ognista słodycz ?? no to ognista czy słodycz już sama nie wiem.... ? ? ?

wiecej nie kadze....... bo przecież ja do zawistnych bab należe........ :twisted:
ijeszcze bede o cos podejrzana :wink:
telka_es
Terminator

Postprzez telka_es » piątek, 4 maja 2007, 17:02

0wn4g3 napisał(a):Właśnie, jeszcze powiedzą zawistne jędze, że taka męska jesteś :lol:

eeee tam..... niech sobie gadają....... tyle ludu, że sobie pogada i poplotkuje...... :P

też czasem zawistną, plotkującą babą jestem..... więc rozumiem.... my mamy to we krwi....... i już :wink:
telka_es
Terminator

Postprzez FiDo » piątek, 4 maja 2007, 17:31

Bruno napisał(a):A teraz dwie lyzeczek dziegciu w tej beczulce miodu.
- blurowanie (wygladzanie) skory jest zrobione niechlujnie - po porstu wygladzono caly obrazek i uciekaja istotne szczegoly takie jak: oczy, usta, wlosy czy bizuteria,
- Kolory sa bardzo przesadzone (za duza saturacja).
Poza tym Achaja jak zwykle sliczna. Autorowi zdjec klania sie szkolenie z postprocessingu...
A teraz mnie bijcie :twisted:

popieram w calej rozciaglosci. nic nie ujmujac urodzie Achaji, bo jest niepodwazalna. napisze, ze autor tych zdjec chyba zachlystnal sie komputerowym oprogramowaniem. co cofnelo doswiadczonego (25 lat, wow) fotografa do czasow szkolnych. kompozycja zdjec, swiatlo - wszystko wyglada ladnie, ale rozmywajac zdjecia kompletnie zagubil fakture skory, wlosow, oczy sie ujednolicily. OCZY PANIE FOTOGRAFIE!!! chyba Pan wie, ze trzeba na nie uwazac, bo mozna bardzo latwo wpasc w uprzedmiotownienie postaci.
w pierwszych dwoch fotach saturacji bym sie nie uczepil, w dwoch ostatnich tak (wlosy zaczynaja dominowac). chcialbym zobaczyc surowe fotki, bez rozmycia. jestem pewien, ze o wiele bardziej mi sie spodobaja. bo teraz.. jak rany :)
jak zwykle nie moglem sie powstrzymac od krytyki (jak juz ktos okreslil - taki kompleks), przepraszam [smilie=sorry.gif]
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 4 maja 2007, 17:36

btw, gdzie takie fajne akrady?
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Bruno » piątek, 4 maja 2007, 17:41

Nie zganiaj na kompresje - braki w oborobce - EWIDENTNE !!
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Bruno » piątek, 4 maja 2007, 17:45

Ok, juz nie bedziemy pisac, skoro zdrowa krytyka jest niemile widziana (w takim badz razie nasuwa sie pytanie o sens umieszczania fotek do publicznej oceny).
Bruno
Rycerz forum

Postprzez FiDo » piątek, 4 maja 2007, 17:45

0wn4g3 napisał(a):Fotki są mocno skompresowane stratnym algorytmem (rozmiar pliku). Taki być może mało istotny szczegół.

czekaj, autor publikuje fotki na swojej stronie, robi sobie reklame. fotki powinny pelnic funkcje estetyczna, przez kompresje nie pelnia. wiec nie 'kąsam'. to nie jest zadne usprawieliwienie ;)
ktos mu powinien wobec tego dac wskazowke nt. kompresji
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 4 maja 2007, 18:19

ok, Achaja. jednak opublikowane zostaly te foty zebysmy mogli sobie o nich pogadac. no wiec gadamy. mozemy krytykowac pod katem wykonania. mozemy tez porozmawiac o Twojej urodzie, ale te zdjecia jej nie oddaja. i o to sie wlasnie rozchodzi. bylas modelka tego fotografa, cos Ci sie nalezy. a to co Ci sie nalezy, zalezy (na tyle na ile sie znam) tylko od klikniec mysza.
FiDo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki