killer napisał(a):
Super! Dzieki za wywód, potrafie sam interpretowac prawo, poruszać się zarówno po kpk jak i kk więc oszczędż sobieno i oczywiście badź konsekwentny w tym co piszesz i podążaj za swym społecznym obowiązkiem, skoro masz uzasadnione podejrzenie ha ha ha...
Ciekawe jak sobie radzisz z interpretowaniem prawa skoro zwykłego tekstu na forum nie potrafisz zrozumieć?
Otóż sens mojego wywodu sprowadza się do tego, że Ty oczekujesz abym składał zawiadomienie na podstawie plotek (cytuje dosłownie "każdy kto ma choć szczątkowa wiedzę") podczas gdy wymagana jest wiedza, która powodowałoby powstanie UZASADNIONEGO podejrzenia popełnienia przestępstwa. Taką ewentualnie wiedzą dysponujesz tylko TY. Wszelkie więc obowiązki w zakresie zawiadamiania na Tobie spoczywają.
Gdzie natomiast wyczytałeś, że ja posiadam uzasadnione podejrzenie?
Ponadto jeśli już nawiązujesz do nieegzekwowalnego i nie sankcjonowanego przez prawo społecznego obowiązku, to czymże on jest wobec obowiązku PRAWNEGO spoczywającego na instytucji samorządowej, w której Ty pracujesz?
Na marginesie chciałbym wiedzieć, ile razy miałeś to kpk czy kk w ręku ?
Mam jednak nadzieję, że częściej do kpa zaglądasz.
no i oczywiście badź konsekwentny w tym co piszesz i podążaj za swym społecznym obowiązkiem, skoro masz uzasadnione podejrzenie ha ha ha...
Przewidywał, że pan Bieńkowski wygra w 1 turze i co nie sprawdziło się? ogłosił niemal już wybory, i co nie sprawdziło się? Killer po kiego grzyba dyskutujesz z geniuszem? Demurer ma zawsze rację!
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)