KTBS - farsadeveloper

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Demurrer » czwartek, 19 kwi 2007, 07:25

killer napisał(a):

Super! Dzieki za wywód, potrafie sam interpretowac prawo, poruszać się zarówno po kpk jak i kk więc oszczędż sobie :-) no i oczywiście badź konsekwentny w tym co piszesz i podążaj za swym społecznym obowiązkiem, skoro masz uzasadnione podejrzenie ha ha ha...

Ciekawe jak sobie radzisz z interpretowaniem prawa skoro zwykłego tekstu na forum nie potrafisz zrozumieć?

Otóż sens mojego wywodu sprowadza się do tego, że Ty oczekujesz abym składał zawiadomienie na podstawie plotek (cytuje dosłownie "każdy kto ma choć szczątkowa wiedzę") podczas gdy wymagana jest wiedza, która powodowałoby powstanie UZASADNIONEGO podejrzenia popełnienia przestępstwa. Taką ewentualnie wiedzą dysponujesz tylko TY. Wszelkie więc obowiązki w zakresie zawiadamiania na Tobie spoczywają.

Gdzie natomiast wyczytałeś, że ja posiadam uzasadnione podejrzenie?

Ponadto jeśli już nawiązujesz do nieegzekwowalnego i nie sankcjonowanego przez prawo społecznego obowiązku, to czymże on jest wobec obowiązku PRAWNEGO spoczywającego na instytucji samorządowej, w której Ty pracujesz?

Na marginesie chciałbym wiedzieć, ile razy miałeś to kpk czy kk w ręku ? :lol: Mam jednak nadzieję, że częściej do kpa zaglądasz.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 19 kwi 2007, 11:55

killer napisał(a):żartujesz...spytaj ludzi których lokalami administrują, rozanielonych nabywców ich tfórczości :-) oraz wielu osób związanych z admnistracja miejską co sądzą na temat wszelkich przejawów działaności owej spólki...wszędzie trzeba pracowac cięzko, tylko że tam jakoś mało że błędów kardynalnych popełniaja masę, to zazwyczaj nikt nie ponosi za nie odpowiedzialności...
wydaje ci się, że wszyscy krytykujący KTBS to bonzowie i prywatna inicjatywa, wyzyskiwacze i kapitaliści oraz derektorzy i kierowniki z pracującym palcem wskazującym??? przyjmij do wiadomości że nie - ludzie którzy pracują więcej niż 30 dni i to wcale nie w lekkich warunkach! :x

Nie muszę pytać znam z autopsji w odróżnieniu od ciebie co widać.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez abebe » czwartek, 19 kwi 2007, 12:06

Killer, Demurrer jest najmądrzejszy, najprzystojniejszy, zgrabny i powabny, gzie Tobie do Mistrza? :wink: Przewidywał, że pan Bieńkowski wygra w 1 turze i co nie sprawdziło się? ogłosił niemal już wybory, i co nie sprawdziło się? Killer po kiego grzyba dyskutujesz z geniuszem? Demurer ma zawsze rację!
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » czwartek, 19 kwi 2007, 12:07

abebe napisał(a): Demurer ma zawsze rację!

Zrób sobie taki podpis. :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez abebe » czwartek, 19 kwi 2007, 12:09

Demurrer napisał(a):
abebe napisał(a): Demurer ma zawsze rację!

Zrób sobie taki podpis. :)

Jak będę mieszkał w Korei Północnej to na bank :D
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » czwartek, 19 kwi 2007, 12:12

abebe napisał(a):Killer, Demurrer jest najmądrzejszy, najprzystojniejszy, zgrabny i powabny, gzie Tobie do Mistrza? :wink: Przewidywał, że pan Bieńkowski wygra w 1 turze i co nie sprawdziło się? ogłosił niemal już wybory, i co nie sprawdziło się? Killer po kiego grzyba dyskutujesz z geniuszem? Demurer ma zawsze rację!

A na poważnie, to co do wyborów to polecam uważną lekturę moich wypowiedzi. Stwierdziłem wyraźnie, że Prezydenta Gromka może tylko Trybunał Konstytucyjny uratować.

Odnośnie I tury to sobie z przymrożeniem oka spekulowałem. W każdym razie na pewno mniej niż Ty się myliłem, gdy na dzień przez wyborami parlamentarnymi wieszczyłeś, że Kołobrzeg nie będzie miał żadnego posła, a Sebastiana Karpiniuka nazywałeś wiecznym przegrnanym. To się nazywa wyczucie. :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 19 kwi 2007, 12:13

Nie najeżdżaj tak na niego w sprawie tych wyborów. Robił i pisał co mu kazano. Pozatym, prawo jest prawem. To, że jest tam jakaś konstytucja?? A gdzie tam :]
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez abebe » czwartek, 19 kwi 2007, 12:20

Demurrer napisał(a):
abebe napisał(a):Killer, Demurrer jest najmądrzejszy, najprzystojniejszy, zgrabny i powabny, gzie Tobie do Mistrza? :wink: Przewidywał, że pan Bieńkowski wygra w 1 turze i co nie sprawdziło się? ogłosił niemal już wybory, i co nie sprawdziło się? Killer po kiego grzyba dyskutujesz z geniuszem? Demurer ma zawsze rację!

A na poważnie, to co do wyborów to polecam uważną lekturę moich wypowiedzi. Stwierdziłem wyraźnie, że Prezydenta Gromka może tylko Trybunał Konstytucyjny uratować.

Odnośnie I tury to sobie z przymrożeniem oka spekulowałem. W każdym razie na pewno mniej niż Ty się myliłem, gdy na dzień przez wyborami parlamentarnymi wieszczyłeś, że Kołobrzeg nie będzie miał żadnego posła, a Sebastiana Karpiniuka nazywałeś wiecznym przegrnanym. To się nazywa wyczucie. :)

Jestem na Forum od kilku dni zaledwie , nie wiem o czym piszesz :D
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » czwartek, 19 kwi 2007, 12:22

Arkadiusz K napisał(a):Nie najeżdżaj tak na niego w sprawie tych wyborów. Robił i pisał co mu kazano. Pozatym, prawo jest prawem. To, że jest tam jakaś konstytucja?? A gdzie tam :]

Spójrz, przeczytaj, zrozum, nie przeinaczaj rzeczywistości więcej. :)

http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.ph ... ht=#379916
Post wysłany: 2007-01-26, 09:33
Demurrer napisał(a):W świetle więc obowiązującego prawa nic urzędnik, minister premier nie mogą zrobić. Jedyną szansą byłoby moim zdaniem zaskarżenie przepisu do TK.

Orzeczenie Trybunału zapadło, o ile mnie pamięć nie myli 13 03.2007, a więc długo po moim poście.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 19 kwi 2007, 12:26

abebe napisał(a):
Jestem na Forum od kilku dni zaledwie , nie wiem o czym piszesz :D

Oczywiście :wink:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez killer » czwartek, 19 kwi 2007, 22:01

Demurrer napisał(a):
killer napisał(a):

Super! Dzieki za wywód, potrafie sam interpretowac prawo, poruszać się zarówno po kpk jak i kk więc oszczędż sobie :-) no i oczywiście badź konsekwentny w tym co piszesz i podążaj za swym społecznym obowiązkiem, skoro masz uzasadnione podejrzenie ha ha ha...

Ciekawe jak sobie radzisz z interpretowaniem prawa skoro zwykłego tekstu na forum nie potrafisz zrozumieć?

Otóż sens mojego wywodu sprowadza się do tego, że Ty oczekujesz abym składał zawiadomienie na podstawie plotek (cytuje dosłownie "każdy kto ma choć szczątkowa wiedzę") podczas gdy wymagana jest wiedza, która powodowałoby powstanie UZASADNIONEGO podejrzenia popełnienia przestępstwa. Taką ewentualnie wiedzą dysponujesz tylko TY. Wszelkie więc obowiązki w zakresie zawiadamiania na Tobie spoczywają.

Gdzie natomiast wyczytałeś, że ja posiadam uzasadnione podejrzenie?

Ponadto jeśli już nawiązujesz do nieegzekwowalnego i nie sankcjonowanego przez prawo społecznego obowiązku, to czymże on jest wobec obowiązku PRAWNEGO spoczywającego na instytucji samorządowej, w której Ty pracujesz?

Na marginesie chciałbym wiedzieć, ile razy miałeś to kpk czy kk w ręku ? :lol: Mam jednak nadzieję, że częściej do kpa zaglądasz.

Gratuluje wiedzy, polotu i właściwej oceny moich mozliwości intelektualnych...Z pewnością jestes skarbnica wiedzy i Twe komentarze do polskiego prawa cieszą niezwykła popularnością wśród prawników i jak i szaraków mego pokroju...
killer
Ważniak

Postprzez killer » czwartek, 19 kwi 2007, 22:04

Arkadiusz K napisał(a):
killer napisał(a):żartujesz...spytaj ludzi których lokalami administrują, rozanielonych nabywców ich tfórczości :-) oraz wielu osób związanych z admnistracja miejską co sądzą na temat wszelkich przejawów działaności owej spólki...wszędzie trzeba pracowac cięzko, tylko że tam jakoś mało że błędów kardynalnych popełniaja masę, to zazwyczaj nikt nie ponosi za nie odpowiedzialności...
wydaje ci się, że wszyscy krytykujący KTBS to bonzowie i prywatna inicjatywa, wyzyskiwacze i kapitaliści oraz derektorzy i kierowniki z pracującym palcem wskazującym??? przyjmij do wiadomości że nie - ludzie którzy pracują więcej niż 30 dni i to wcale nie w lekkich warunkach! :x

Nie muszę pytać znam z autopsji w odróżnieniu od ciebie co widać.

jednym słowem jestes zadowolony z usług z którymi masz do czynienia- i gucio :-)
nie każ jednak by wszyscy mieli tak niskie jak Twoje wymagania, nawet bez autopsji :lol:
killer
Ważniak

Postprzez Demurrer » piątek, 20 kwi 2007, 08:18

killer napisał(a):
Z pewnością jestes skarbnica wiedzy i Twe komentarze do polskiego prawa cieszą niezwykła popularnością wśród prawników i jak i szaraków mego pokroju...

Jeśli nie chcesz lub nie potrafisz odnieść się do merytorycznej treści moich postów to po prostu sobie odpuść zamiast wchodzić na grunt personalnych wycieczek.
Choć z drugiej strony rozumiem. Zeszliśmy z poziomu plotek to poczułeś się niepewnie.

btw.
Rozumiem, że Ty i Twoi przełożeni korzystacie tylko z pomocy prawnej prawników piszących komentarze, a leczysz się tylko u międzynarodowych autorytetów z zakresu medycyny. Całą resztę masz za nic?

No tak, to typowe dla urzędnika o ogólnopolskiej sławie i klasie, tak niebełkotliwie, jasno i przejrzyście wyrażającego swe myśli na forum.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez killer » piątek, 20 kwi 2007, 22:58

Demurrer napisał(a):
killer napisał(a):
Z pewnością jestes skarbnica wiedzy i Twe komentarze do polskiego prawa cieszą niezwykła popularnością wśród prawników i jak i szaraków mego pokroju...

Jeśli nie chcesz lub nie potrafisz odnieść się do merytorycznej treści moich postów to po prostu sobie odpuść zamiast wchodzić na grunt personalnych wycieczek.
Choć z drugiej strony rozumiem. Zeszliśmy z poziomu plotek to poczułeś się niepewnie.

btw.
Rozumiem, że Ty i Twoi przełożeni korzystacie tylko z pomocy prawnej prawników piszących komentarze, a leczysz się tylko u międzynarodowych autorytetów z zakresu medycyny. Całą resztę masz za nic?

No tak, to typowe dla urzędnika o ogólnopolskiej sławie i klasie, tak niebełkotliwie, jasno i przejrzyście wyrażającego swe myśli na forum.

Przynajmniej w postach nie posługuję się tekstem którego autorem nie jestem- w przeciwieństwie rzecz jasna do ciebie :-)
Pomiędzy poziomem faktów i plotek jest tak nikła granica, że nie dostrzegasz jej w swym geniuszu no i jakby nie patrzec na to niewiedzy co do faktów. Piszesz nie na temat juz od kilku postów i czynisz zarzuty osobiste, wiec troszkę pokory w ocenach innych. Wydaje mi się, że moja rada cie przerosnie, ale niech tam - sprawdź te jak twierdzisz "plotki" i moze wtedy skończysz z pisaniem takich bzdur jak czynisz to do mnie.
Ludzie mający oponentów za nic ( bo jestes takim osobnikiem), posługujący się takim jak Ty językiem niestety goszczą zbyt czesto w mediach...ŻENADKA!Nasłuchałeś się w domku? :lol:
killer
Ważniak

Postprzez abebe » piątek, 20 kwi 2007, 23:10

A jak? :D tatuś poseł Demurka wyszkolił
abebe
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg