Ale pamiątkę po mnie i moim kumplu widzieli wszyscy...
I mam nadzieje, że jeszcze wiele pokoleń będzie ją oglądać

cushu napisał(a):Niewiele osób o tym wiedziało![]()
Ale pamiątkę po mnie i moim kumplu widzieli wszyscy...![]()
I mam nadzieje, że jeszcze wiele pokoleń będzie ją oglądać

telka_es napisał(a):Agunia a jakie to normlne roczniki bo nie za bardzo wiem do jakiego ja sie zaliczym, czy to może już ten spaczony.....![]()
)
, kiedy to ja dopiero zaczynałam karierę w LO, a ty właśnie się szykowałaś do matury - nie zapomnę tych 4tych klas - wydawaliście mi się tacy dorośli i poważni 
Agunia napisał(a):jak usłyszałam, że niektóre inteligentne świeżo upieczone licealistki nie wiedzą kto to jest banita
fiu bździu ze mnie i tyle 
) to zgodzę się co do jednego - z roku na rok ci ludzie przychodzący do szkoły reprezentują sobą coraz mniej... czego doskonałym przykładem jest rychły upadek Łomotu - gazetki, tfu, gazety, która bądź co bądź świadczyła o tej burzy mózgów panującej w naszej szkole...ktoś tam żyje jeszcze w tej szkole?
czy też Ołdi już wszystkich wykończył?

Agunia napisał(a):
a dzieciaki, które teraz przychodzą z gimnazjów co raz to mniej sobą reprezentują - fiu bździu im w głowie; są oczywiście pojedyncze przypadki ratujące w jakimś stopniu ich honor ale ćóż... jak usłyszałam, że niektóre inteligentne świeżo upieczone licealistki nie wiedzą kto to jest banita lub co to jest pacyfizm, to za głowę się złapałam![]()

a Ty jesteś z tych starszych roczników, więc chyba zaliczasz się do tej lepszej grupy
zdaje się też, że pewnie mijałyśmy się na szkolnych korytarzach, bądź w kanałach, kiedy to ja dopiero zaczynałam karierę w LO, a ty właśnie się szykowałaś do matury - nie zapomnę tych 4tych klas - wydawaliście mi się tacy dorośli i poważni
![]()
bo tacy naprawde nie byliśmy.... w końcu każdy wiek ma swoje prawa....
[/quote]McCool napisał(a):Agunia napisał(a):jak usłyszałam, że niektóre inteligentne świeżo upieczone licealistki nie wiedzą kto to jest banita
może nie jestem świeżo upieczoną licealistką, ale prawdę mówiąc pierwszy raz spotykam się z tym pojęciem![]()
banicja kara polegająca na wygnaniu z ojczyzny; wygnanie.
banita skazany na banicję; wygnaniec.
Etym. - śrdw.łac. bannitio 'banicja' od bannire 'skazać na wygnanie'.
swoją drogą jeśli już tak się wam zbiera na marudzenie o młodzieży (w tym pewnie o mej skromnej osobie, bo przecież jakże mógłbym siebie nazwać starym wyżeraczem)

slonkokg napisał(a):Co do p. Rymaszewskiej to objęła stanowisko po Ołdaku, a p. Chyży jest nadal wice
Tomcio, graffiti już nie ma. Wszystkie bazgroły za naszych czasów poszły pod pędzel ...
Miłej nocy - dobranoc

Agunia napisał(a):dobrze się domyślam, że chodzi o ten tekst "Zegarmistrza" na ścianie przy schodach?

cushu napisał(a):Agunia napisał(a):dobrze się domyślam, że chodzi o ten tekst "Zegarmistrza" na ścianie przy schodach?
łeee... muszę zacząć wymyślać jakieś trudniejsze zagadki..
już myślałem że zrobimy konkurs, wielką fetę z nagrodami zakończoną piciem do upadłego i płaczem do odwodnienia nad latami kiedy byliśmy piękni i młodzi, a tu jak w życiu - zadasz pytanie czym jest dorosłość, nie zdążysz spalić fajki i już w niej jesteś
Ej no a z dwa miesiące temu jeszcze tam było.. to po co ja kradłem tą drabinę

Taką atmosferę szpitalną zrobić... To nawet takie rodzinne
A polski to ja mam z Miss Stolicą, która o ile pamiętam takiego pojęcia przez trzy lata razu nie użyła
No oczywiście pomijam te lekcje na których mnie nie było 
telka_es napisał(a): swoje fiu bzdziu w głowce miałam aż czasmi wtyd się przyznać....![]()
bez przesady - my tacy grzeczni to też nie byliśmy i nieraz jakąś głupotę się zrobiło
ale wszystko w pewnych granicach...McCool napisał(a):A polski to ja mam z Miss Stolicą, która o ile pamiętam takiego pojęcia przez trzy lata razu nie użyłaNo oczywiście pomijam te lekcje na których mnie nie było
z resztą.... takie słowa, to mi się wydaje, że się zna tak po prostu, czy może się mylę
cushu napisał(a):a być może w między czasie zainspirowałoby to inne roczniki do pozostawiania po sobie czegoś na pamiątkę...
No ale cóż.. wszystko się zmienia.
A co Agunia, jakaś fajna historia się z tym wiąże, że go nie zapomnisz?
a szkoda...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości