Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Agunia » piątek, 23 mar 2007, 22:48

"Chłopaki nie płaczą" :P
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 23:13

NataliaW napisał(a):
FiDo napisał(a):nie dziwie Ci sie. wy baby macie swoje filmy :P

Oj nie chodzi o to, że baby nie lubią boksu, bo mógł byś się zdziwić. Ale film to coś więcej niż pokazanie walki. Pomysł na film był ok. Tylko zabrakło mi czegoś, jakiejś głębi. Chciała bym inny koniec....nie powiem jaki, bo może ktoś z forumowiczów będzie oglądał. :wink:

a czy ja powiedzialem, ze chodzi o pokazanie walki? :D wiekszosc filmu jest oparta przeciez na dialogach. nie mowie, ze film jest bardzi dobry. sadze tylko, ze nie odbierzesz go tak jak facet i tyle :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 23:37

NataliaW napisał(a):nie ma tu co dzielić ludzi tylko na kobiety i męzczyzn

a ja mysle, ze jest. bo matka natura tak chciala, ze my dostalismy ptaszka i instynkty inne od tych, ktore macie wy. wezmy na przyklad taki film co sie 'podziemny krag' nazywa. nie wierze zebym go tak samo odebral gdybym w zyciu nie dostal chociaz raz po pysku i powaznie i dla zabawy :)

z filozofia subiektywnego patrzenia, ktora przytoczylas, sie jak najbardziej zgodze, ale to juz mozna pisac w kontekscie dowolnego filmu, tutaj sytuacje wydaje mi sie, ze mozna rozpatrywac na innej plaszczyznie :)

wg mnie najlepsza scena z filmu bylo starcie slowne rockiego z synem :twisted:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 23:54

a nie ogladalem :P
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 23:59

aaa, slyszalem. Ty, co za pedofila ze mnie robisz! :evil:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez yennefer » sobota, 24 mar 2007, 02:45

Iluzjonista, piękny film, zagadkowy, intrygujący, magiczny. Nie piszę nic o fabule, bo myślę, że i tak warto obejrzeć,bardzo polecam, wciąga do tego stopnia, że tracimy poczucie rzeczywistości i wkraczamy w świat iluzji, gdzie nic nie jest takie, jakie sie wydaje z zewnątrz i na pierwszy rzut oka :twisted:
świetne zdjęcia i role aktorskie zagrane rewelacyjnie przez wszystkich głównych bohaterów (duet Rufus Sewell&Edward Norton oraz Jessica Biel i Paul Giamatti).
yennefer
Mieszka tu

Postprzez FiDo » sobota, 24 mar 2007, 23:11

300 - w ogole taka porazka, ze lol
FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » niedziela, 25 mar 2007, 20:56

Kanał A. Wajdy - Nie wciągnął mnie jakoś niesamowicie.

Udało mi się zobaczyć 16 filmów krótkometrażowych wyemitowanych w cyklu Noc krótkiego metrażu na canal+ (co roku w najkrótszą noc roku).. Świetne.. jak ktoś trafi kiedyś na "Przystanek", "Peron", "T.O.N.D.", czy "Nieśmiałego" to polecam, cudne filmy.

A tutaj jedna z produkcji Desery - taka średniego poziomu i zdecydowanie najkrótsza.
cushu
Terminator

Postprzez Olga » niedziela, 25 mar 2007, 23:28

''Half Nelson''
Głównym bohaterem filmu jest młody nauczyciel, Dan Dunne, który zmaga się z uzależnieniem od narkotyków...
Co tu dużo pisać.... jak dla mnie film bardzo dobry, z rewelacyjnym klimatem i świetnym Ryanem Goslingiem w roli głownej. Do łatwych, lekkich i przyjemnych nie należy, jest raczej nieco ciężkawym dramatem, którego akcja toczy się powoli, bez żadnych nagłych zwrotów akcji... wszystko jest takie ospałe, szare, nieco duszące...
Polecam :spoko:
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez cushu » poniedziałek, 26 mar 2007, 00:24

Palimpsest Niewolskiego - Pod względem treści Symetria wydaje mi się bardziej ambitna, tutaj widzę raczej zabawę formą, chociaż może... w każdym bądź razie zdjęcia Arkadiusza Tomiaka (który przyszedł na świat w Koszalinie) niesamowite. Klasa wyżej niż to co pokazał w Symetrii. Buduje świat w 100% odpowiadający opowiadanej historii, przewracająca się do góry nogami kamera - miodzio ;)
cushu
Terminator

Postprzez cushu » środa, 28 mar 2007, 23:31

Krótki film o zabijaniu Kieślowskiego - ciekawy film o tym, że zabijanie w imieniu prawa nie różni się niczym od zwykłego morderstwa (jeżeli można użyć w ogóle takiego przymiotnika mówiąc o zabijaniu). Podobno scena morderstwa taksówkarza w swoim czasie była najdłuższą na świecie (pobiła rekord jakiegoś amerykańskiego horroru ustanowiony badajże z lat 30-tych)
cushu
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film