Promocja Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kacper » piątek, 16 mar 2007, 20:29

Zgodzę sie z Tobą . Ale zauważ że np. takie Mielno ma nieco inaczej rozciągniętą infrastrukturę w pasie nadmorskim . Swego czasu byłem tam w lato ok. 2 w nocy . To co się działo na promenadzie i okolicy to szok . Muzyka z jednej knajpki zabijała muzykę z innej , ludzi masa i to samych młodych . W kołobrzegu zaraz będzie gwar że ludziska nie po to płacili po 7 - 10 tysięcy za metr apartamentowca żeby po 22 ktoś im zagłuszła ciszę.Zobacz jakie były kontrowersjie o techno w amfiteatrza . A reraz jak zakończą budowane tam apartamentowce , to juz widzę masę skarg do UM
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez mimoza » piątek, 16 mar 2007, 20:31

kołysanka napisał(a):Zdecydowanie zgadzam sie z pomysłem mariny.

Nowy port jachtowy w Kołobrzegu ! :arrow: tu jest info

Nowe porty jachtowe powstaną nie tylko w Kołobrzegu, Szczecinie, czy Kamieniu Pomorskim. Przystanie dla jachtów będą także w Darłowie, Mielnie i Wapnicy. Cały projekt ma kosztować 25 milionów euro. Pieniądze zagwarantowane są już w Urzędzie Marszałkowskim. Gminy będą musiały wpłacić 15 procent wkładu własnego.
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » piątek, 16 mar 2007, 20:41

Myślę, że przyciągnięcie młodych osób, którzy mają "kasę" to piorytet. A, że to nie koliduje z statusem uzdrowiska już Qurczak wcześniej napisał. Czy ktoś w Kołobrzegu w ogóle bada profil turysty i zawartości jego portfela????? Czy tylko ktoś się wsłuchuje w pojedyncze głosy, które mają jakieś wizje "wyższej" kultury? To chwalebne podejście, godne uznania. Ja jednak myślę, że to ma wyglądać tak promocja=jak największa liczba ludzi= kasiorka. Przykre i smutne? Zgadzam się. Ale opłacalne.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » piątek, 16 mar 2007, 20:49

Konsul napisał(a):
Alien napisał(a):No ale przecie Pan dyrektor Cepitu, ten co to cztery lata tam siedział, wypromował nam już Kołobrzeg... Po co więc tracić kolejne pieniądze....

Nie można chyba w czambuł krytykować działań poprzednika obecnej szefowej CEPiTU, ja bynajmniej nie zauważyłem, aby Kołobrzeg w okresie letnim świecił pustkami, wręcz przeciwnie.

nie nie... nie mozna...było guuuuuuuuuut, zer guuuuuuuuuuuut he he he...nie siwecił pustkami bo jest samograjem a nie dzieki p.o. dyrektora CPiT, wiec daj spokój....
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 16 mar 2007, 20:50

I nie będzie to się zmieniało niezależnie, od tego kto to robi, bo to samograj....tak?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » piątek, 16 mar 2007, 20:51

jeszcze przez jakis czas,nie wiem tylko jak długo :-(
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 16 mar 2007, 20:55

killer napisał(a):jeszcze przez jakis czas,nie wiem tylko jak długo :-(

Nie chcę być niegrzeczny, ale pokolenie starszych ludzi wymiera. A tursiten z Dojcze Dramatiszen Republik znaleźli tańsze wczasy na Słowacji i w Czechach.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » piątek, 16 mar 2007, 21:00

a tu nie masz racji...sprawdz obłożenie w provicie,awangardii i kilku innych obiektach....pełno geriatrycznej mafii z ddr
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 16 mar 2007, 21:06

killer napisał(a):a tu nie masz racji...sprawdz obłożenie w provicie,awangardii i kilku innych obiektach....pełno geriatrycznej mafii z ddr

Jeszcze, ich jest dużo. Ale będzie przyjeżdżało co raz mniej. DDr liczą każde euro, a Słowacja i Czechy są dużo tańsze. Poza tym, to jest gatunek grup "zachodnich", która przed wycieczką, np. do Gdańska robi sobie bułki na drogę :lol: :lol: :lol: :lol: . Bidota z ddr-ówka.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 16 mar 2007, 21:19

nie pojechala bo nie miala kiedy rozumiesz ?
w miedzyczasie miala przenosiny i kupe roboty do zrobienia
jest osoba ktora ma w zwyczaju harowac jak wol wiec odpusc sobie te glupie wywody
pracuje od miesiaca i caly czas stara sie posprzatac
moze zapytaj pracownikow raczej co o niej sadza

Mogę mieć swoje zdanie. Czy nie :?:
Uważam, że marzenia i nadzieje to za mało trochę jak na razie. Akcjami edukacyjnymi, o których mówiła pani dyrektor też turysty nie przyciągnie. Odniosłem wrażenie, że za bardzo skupia się na promocji u klienta wewnętrznego (czyli mieszkańców) niż u klienta zewnętrznego (czyli turysta).

a tu nie masz racji...sprawdz obłożenie w provicie,awangardii i kilku innych obiektach....pełno geriatrycznej mafii z ddr

Sprawdź ile zostawiają pieniędzy oprócz tych, które zapłacili w biurze. Będziesz miał odpowiedź. Popytaj w przytoczonych przez Ciebie ośrodkach to usłyszysz, że to już nie ten Niemiec co kiedyś.

Poza tym, to jest gatunek grup "zachodnich", która przed wycieczką, np. do Gdańska robi sobie bułki na drogę :lol: :lol: :lol: :lol: . Bidota z ddr-ówka.

Bez przesady do Gdańska akurat dostają tzw. lunchpaket, bułek nie muszą kupować.

Jeszcze co do Niemców. Przyjeżdżają głównie starsi, którzy często się urodzili w tych rejonach. Przyjeżdżają też dlatego, że ich kasy chorych zwracają im część kosztów. Hotelarze niemieccy próbują przeforsować u siebie zmiany polegające na tym, że nie będzie zwrotów z kas chorych za turystykę na przykład do Polski. I wtedy lipa. Dlatego właściciele ośrodków powinni szukać też innego klienta, a nie zadowalać się kontyngentami z Niemiec.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez dankul » piątek, 16 mar 2007, 23:38

Bardzo proszę trzymać się głównego nurtu tematu, sprawy polityczne, obsadę stanowisk itd. Możemy poruszać w innym temacie – Tutaj w tym temacie jesteśmy ponad podziałami, ugrupowaniami i prywatnymi interesami – priorytetem jest Kołobrzeg oraz jego szeroko pojęty rozwój i atrakcyjność. Dziękuje i mam nadzieję że myśl wyraziłem przejrzyście wszelkie polemiki bądź miedzy osobowe opinie na temat odbiegający od tematu proszę rozstrzygać miedzy sobą na PW
dankul
Twardziel

Postprzez mimoza » sobota, 17 mar 2007, 12:56

dankul napisał(a):Bardzo proszę trzymać się głównego nurtu tematu,

nowy moderator ? -
mimoza
Rycerz forum

Postprzez killer » sobota, 17 mar 2007, 22:32

Konsul napisał(a):
killer napisał(a):jeszcze przez jakis czas,nie wiem tylko jak długo :-(

Nie chcę być niegrzeczny, ale pokolenie starszych ludzi wymiera. A tursiten z Dojcze Dramatiszen Republik znaleźli tańsze wczasy na Słowacji i w Czechach.

ach i zapomniałem o najważniejszym-jak grzmią europejscy demografowei europejczycy na gwałt sie starzeją wiec teza o wymieraniu pokolenia ludzi starszych to wielka :lol: skucha
killer
Ważniak

Postprzez Flo » wtorek, 27 mar 2007, 19:58

marko napisał(a):Dankul wiesz dlaczego tak szybko Twój temat spadł z pierwszej strony? - bo napisałeś coś pozytywnego o tym mieście najlepiej sprzedają się tematy jak Kogoś się oczernia, lub afery, ewentualnie zbiorowe narzekanie.Cieszmy się naszym miastem
Teraz na temat chciałbym w naszym mieście kort tenisowy pod dachem, squash
duży ogród dla najmłodszych dzieci, na razie tyle przychodzi mi do głowy

no wlasnie ostatnio myslalem o squashu ale niestety to miasto nier swiadczy raczej takiego dobrodziejstwa. A chetnie bym sie zabiegal na przyslowiowa smierc :twisted:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg