Platforma podwyższa

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Platforma podwyższa

Postprzez Miki » piątek, 9 mar 2007, 11:07

Na początek prezydent Platformy Obywatelskiej pan Gromek funduje sobie podwyżkę w granicach 1500 zł . Tego chyba zazdrościł skarbnik miasta Andrzej B., który chciał się ostatnio podać do dymisji ale ją wycofał bo dostał podwyżkę. Jak tak dalej pójdzie to czeka nas fala pozorowanych dymisji i oczywistych podwyżek w Urzędzie Miasta, bo przecież pan Gromek musi z kimś pracować.
Miki
Ważniak

Postprzez kacper » piątek, 9 mar 2007, 16:50

Miki robi postępy - pan Gromek
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » sobota, 10 mar 2007, 09:51

Gdzieś czytałem, że kilku naczelników chce wyemigrować do Mielna... Podwyzki tez ich pewnie nie zatrzymają. Moje zdanie - niech jadą.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez telka_es » sobota, 10 mar 2007, 10:50

BLAaa napisał(a):Gdzieś czytałem, że kilku naczelników chce wyemigrować do Mielna... Podwyzki tez ich pewnie nie zatrzymają. Moje zdanie - niech jadą.

-no i jak pojadą to co będzie???
-lipa będzie.... i tyle!
telka_es
Terminator

Postprzez Konsul » sobota, 10 mar 2007, 13:30

Blaaa masz bardzo złe podejście do tematu. Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Jednkaże wziąłeś pod uwagę "strukturę zatrudnienia" w Gosp. Nieruchomościami UM w Kołobrzegu? Przeczytałeś zakres obowiązków G. Pytlocha? Jeżeli tak, to zdajesz sobie sprawę, że w przypadku jego odejścia miasto jest "nagie", jeżeli chodzi o sprzedaż nieruchomości i sprawy geodezyjne. Wiesz, co to znaczy dla miasta i "szarych" obywateli?
Ale nie tylko, bo znalezienie ludzi na te stanowisko ( stanowisko ) za pieniążki oferowane przez UM to marzenie ściętej głowy.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » sobota, 10 mar 2007, 13:46

Konsul: w końcu ktos to powiedział - zarobki w kołobrzeskim um to lipa ! - a spółkach jeszcze większa a w mosirze, moku i gsw - to poniżanie ludzi... i tak się dziwię że H. Bieńkowskiemu udało się zebrać tylu fachowców... całkiem to dla mnie logiczne że zabiera ich do siebie
mimoza
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » sobota, 10 mar 2007, 15:20

Konsul napisał(a):Blaaa masz bardzo złe podejście do tematu. Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Jednkaże wziąłeś pod uwagę "strukturę zatrudnienia" w Gosp. Nieruchomościami UM w Kołobrzegu? Przeczytałeś zakres obowiązków G. Pytlocha? Jeżeli tak, to zdajesz sobie sprawę, że w przypadku jego odejścia miasto jest "nagie", jeżeli chodzi o sprzedaż nieruchomości i sprawy geodezyjne. Wiesz, co to znaczy dla miasta i "szarych" obywateli?
Ale nie tylko, bo znalezienie ludzi na te stanowisko ( stanowisko ) za pieniążki oferowane przez UM to marzenie ściętej głowy.

Nie dramatyzuj... W tym urzędzie jest wielu urzędników, którzy spokojnie by sobie poradzili z tym zakresem... W ostateczności mozna polegać na transferze...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Bonhart » sobota, 10 mar 2007, 15:51

mimoza napisał(a):Konsul: w końcu ktos to powiedział - zarobki w kołobrzeskim um to lipa ! - a spółkach jeszcze większa a w mosirze, moku i gsw - to poniżanie ludzi... i tak się dziwię że H. Bieńkowskiemu udało się zebrać tylu fachowców... całkiem to dla mnie logiczne że zabiera ich do siebie

coz...moze i lipa...

ale na pewno 800 zl na reke nie maja...jak inni "szarzy" obywatele...

i chyba nie martwia sie jak przezyc od 1 do 1...

wiec bez przesady...

moze powinni zarabiac wiecej...ale najnizszych krajowych raczej w tych miejscach nie maja...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Konsul » sobota, 10 mar 2007, 16:09

BLAaa napisał(a):
Konsul napisał(a):Blaaa masz bardzo złe podejście do tematu. Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Jednkaże wziąłeś pod uwagę "strukturę zatrudnienia" w Gosp. Nieruchomościami UM w Kołobrzegu? Przeczytałeś zakres obowiązków G. Pytlocha? Jeżeli tak, to zdajesz sobie sprawę, że w przypadku jego odejścia miasto jest "nagie", jeżeli chodzi o sprzedaż nieruchomości i sprawy geodezyjne. Wiesz, co to znaczy dla miasta i "szarych" obywateli?

Nie dramatyzuj... W tym urzędzie jest wielu urzędników, którzy spokojnie by sobie poradzili z tym zakresem... W ostateczności mozna polegać na transferze...

Nie dramatyzuję. Błędne jest jednak Twoje myślenie, że każdy by sobie poradził z danym zakresem obowiązków. Do końca tak nie jest, ponieważ każdy nowy zakres obowiązków wymaga doświadzczenia w danej dziedzinie lub kogoś kto by cię wprowadził w arkana "sztuki". Do tego w nieruchomościach, a w geodezji szczególnie do wielu czynności niezbędne jest posiadanie nie tyle doświadczenia,co uprawnienień wymaganych przepisami prawa. To nie są proste tematy i łatwe deczyje do podejmowania, zwłaszcza w Mieście Kołobrzeg, i czas najwyższy aby Urzędy zaczęły w tej dziedzinie myśleć "wolnorynkowo".
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » sobota, 10 mar 2007, 17:07

Też słyszałem opinie, że odejście Pana Pytlocha będzie dużym ciosem dla UM.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kacper » sobota, 10 mar 2007, 18:15

Demurrer napisał(a):Też słyszałem opinie, że odejście Pana Pytlocha będzie dużym ciosem dla UM.

Pewnie Miki Ci powiedział :wink:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » sobota, 10 mar 2007, 21:00

kacper napisał(a):
Demurrer napisał(a):Też słyszałem opinie, że odejście Pana Pytlocha będzie dużym ciosem dla UM.

Pewnie Miki Ci powiedział :wink:

Temat trochę uciekł od głównego wątku, choć poniekąd łączy się z nim poprzez zmiany w urzędzie. Kacperku ja powiedziałem Demurrerowi o fachowości Pana Pytlocha, i ironia w Twojej wypowiedzi akurat jest niepotrzebna. Jeżeli ta osoba odejdzie z UM, to będzie oznaczać, że zabraknie nardzo dobrego urzędnika z dużym doświadczeniem. I jestem w pełni przekonany, że akurat na rynku kołobrzeskim będzie bardzo trudno go zastąpić. Nieruchomości i geodezja to są te dziedziny, gdzie trudno znaleźć fachowców. Tak to już jest, że wydział wydziałowi nie równy. Tym bardziej, że każdy wie jaki jest rozkwit tej dziedziny.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » sobota, 10 mar 2007, 21:37

G. Pytloch pracuje w tym urzędzie od ładnych kilku lat... Pracują też tam urzędnicy, u których terminował. osobiście jestem w stanie wskazać dwie osoby, które z powodzeniem mogłyby go zastąpić. Oczywiście wolałbym, żeby info o jego przejściu do Mielna okazało się "kaczką"... Szkoda, żeby inna gmina korzystała na wiedzy faceta, w którego inwestowała społeczność Kołobrzegu...
BLAaa
Uzależniony

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg