Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez FiDo » niedziela, 4 mar 2007, 18:12

FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » poniedziałek, 5 mar 2007, 12:04

cushu
Terminator

Postprzez Suzy » poniedziałek, 5 mar 2007, 18:24

...maniakalnie oglądam wszystko jak leci...
nawet nie mam kiedy tu wpaść coś polecić...a troszkę się tego nazbierało...
postanowiłam jednak tym razem nie polecać ale odradzić...
tak chyba będzie szybciej :lol:

"RYŚ" - szkoda czasu i pieniędzy na wypad do kina
po to tylko by obejrzeć kilka zabawnych ujęć przy których zaledwie ruszy się mimika...
wielkie rozczarowanie...to jedyne co przychodzi mi do głowy
na myśl o tym filmie...
kto jeszcze nie był....może sobie darować
Suzy
Gwiazdor

Postprzez rysio » poniedziałek, 5 mar 2007, 23:40

rysio
Terminator

Postprzez cushu » wtorek, 6 mar 2007, 01:20

- jakos mnie nie wciagnela historia policjantki nimfomanki z problemami alkoholowymi.. nie chodzi o to, ze wiedzialem, kto jest morderca, tylko o to, ze calkowicie mi to zwisalo :lol:
cushu
Terminator

Postprzez Olga » środa, 7 mar 2007, 00:01

''Labirynt Fauna'' ''El Laberinto del Fauno''
Mała Ofelia przez przypadek odkrywa w ogrodzie tajemniczy, stary labirynt. Spotka w nim baśniowego stwora Fauna, który z pewnego powodu stawia przed nią trzy trudne zadania.
Jest to baśń, na którą.... nie zabierajcie dzieci :| Film jest świetny... magiczny, mroczny, klimatyczny, ale momentami brutalny i krwawy :shock: Nie ma wiele z familijnej opowiastki... jest raczej mrocznym dramatem fantasy :) Na prawdę polecam, bo to prawie dwie godziny dobrego, ciekawego i poruszającego kina ze świetnymi zdjęciami i dobrą muzyką :spoko:
No i ten język hiszpański :roll: Pasował idealnie :zakochany:

''Królowa'' ''The Queen''
Film przedstawia wydarzenia z lata 1997 roku kiedy to wiadomość o śmierci księżnej Diany wstrząsnęła brytyjską opinią publiczną.
Ukazano obraz rodziny królewskiej na czele z Królową Elżbietą II oraz nowo wybranego premiera Tony’ego Blaira... ich jakże odmienny stosunek do tragedii, różnicę zdań co do najbliższej przyszłości oraz reakcję na ataki ze strony tłumów domagających się złożenia hołdu zmarłej księżnej.
Nie wiedziałam czego oczekiwać po tym filmie. Nie rozczarowałam się. Ciekawie przedstawiona historia wydarzeń, mocne, solidne kreacje aktorskie oraz oczywiście laureatka tegorocznego Oskara dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej - Helen Mirren.
Polecam :)
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Peny » środa, 7 mar 2007, 00:27

TESTOSTERON - jak dla mnie rewelacja, w mojej ocenie 10,5 w 10 stopniowej skali. Rewelacyjna polska komedia. po prostu mega MASAKRA! Teksty juz wedlug mnie kultowe, Borys Szyc - rewelka to malo powiedziane, no i Kot... zniewiescialy amant probujacy cos zakorkowac :lol: no masakra! super super super! Polecam!

Ja chce jeszcze raz!! [smilie=mbounce.gif]
Peny
Terminator

Postprzez dankul » środa, 7 mar 2007, 11:40

dankul
Twardziel

Postprzez Peny » środa, 7 mar 2007, 16:48

Peny
Terminator

Postprzez Mafi » czwartek, 8 mar 2007, 16:12

"Tajemnica Brokeback Mountain" - oglądałam przez 2 dni, bo jak dla mnie za długi. I w sumie nie bardzo wiem o co w nim chodziło. No bo co... że homoseksualizm był nieakceptowany? No to chyba wszyscy wiemy - zresztą nadal nie jest. Albo, żeby pokazać, do czego zdolni są zakochani mężczyźni? W sumie to chyba do niczego. Nie wiem co mam mysleć po obejrzeniu tego filmu i w sumie w ogóle nie chce mi się o nim myśleć. Bo prócz opadania szczęki w dwóch momentach to żadnych więcej uczuć we mnie nie wzbudził. Ale obejrzeć można - jak najbardziej.

Jak w niebie typowa komedia romantyczna z happy endem. Takie najbardziej lubię.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez FiDo » czwartek, 8 mar 2007, 16:57

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olga » czwartek, 8 mar 2007, 22:57

''Grudge - Klątwa 2'' ''The Grudge 2''
O luuuuudzie..... tak poplątanego, pogmatwanego filmu to ja dawno nie widziałam :lol: Przez jakieś 80 minut kompletnie nie wiedziałyśmy z koleżankami, jak to wszystko w całość posklejać :| Przeskoki z miejsca na miesce... z czasu do innego czasu... :doh:
No ale na końcu wszystko stało się jasne :) Moje koleżanki są chyba lekko zniesmaczone, bo nie wszystko się tak powyjaśniało jakby tego chciały :lol: Ciągle narzekają, że w tym filmie 'coś' im się nie podoba i jest bez sensu ;)
Co do mojej oceny... może być :) Lubię takie 'poskręcane' scenariusze gdzie wszystko jest do góry nogami :) Film co prawda mnie nie powalił, ale był strawny. Da się obejrzeć choć oczywiście w opinii większości nie dorasta do pięt jedynce.
Mi się jedynka podobała pod prawie każdym względem, szczególnie klimatu, ale była... za prosta. Za to dwójka odwrotnie - scenariusz nie taki prosty, jednak klimat się gdzieś nieco zagubił. Co lepsze? Nastrój czy totalnie rozsypana układanka? Szkoda, że nie dało się tego połączyć :)
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film