dostala termin spotkania w marcu , a ze walnelo w lutym to juz inna bajka
wiecej sie nie tym nie zajmowala bo cytuje "wladza ma pewnie wazniejsze sprawy"
Alien napisał(a):Dotarłem do ekspertyzy. I co widzę? To uszkodzenie ścian które powstało na skutek prac obok budynku jest nowe. Biegły wyraźnie to zaznaczył. Napisał też że poprzednie pęknięcia - wpływały na stan budynku jednak nie powodowały zagrozenia. Biegły napisał wprost że winien jest prowadzący roboty na działce sąsiedniej i używa sformułowania "prace prowadzone niezgodnie ze sztuką budowlaną".

kacper napisał(a):Alien napisał(a):Dotarłem do ekspertyzy. I co widzę? To uszkodzenie ścian które powstało na skutek prac obok budynku jest nowe. Biegły wyraźnie to zaznaczył. Napisał też że poprzednie pęknięcia - wpływały na stan budynku jednak nie powodowały zagrozenia. Biegły napisał wprost że winien jest prowadzący roboty na działce sąsiedniej i używa sformułowania "prace prowadzone niezgodnie ze sztuką budowlaną".
Ale cała ekipa z qrczkiem , smerczetem , mikim , czy simplim napisze że to wina prezydenta Gromka .
Ten śnieg rano to chyba też jego sprawka![]()
Bez przesady, nawet nie pomyślałem żeby tak napisać. Miasto teraz powinno spróbować wymusić na firmie prowadzącej nieszczęsną rozbiórkę zapewnienie wysiedlonym rodzinom mieszkań zastępczych i remont zniszczonego budynku. Na koszt tej firmy oczywiście.qrczak napisał(a):kacper napisał(a):Alien napisał(a):Dotarłem do ekspertyzy. I co widzę? To uszkodzenie ścian które powstało na skutek prac obok budynku jest nowe. Biegły wyraźnie to zaznaczył. Napisał też że poprzednie pęknięcia - wpływały na stan budynku jednak nie powodowały zagrozenia. Biegły napisał wprost że winien jest prowadzący roboty na działce sąsiedniej i używa sformułowania "prace prowadzone niezgodnie ze sztuką budowlaną".
Ale cała ekipa z qrczkiem , smerczetem , mikim , czy simplim napisze że to wina prezydenta Gromka .
Obsesję masz jakąśBez przesady, nawet nie pomyślałem żeby tak napisać. Miasto teraz powinno spróbować wymusić na firmie prowadzącej nieszczęsną rozbiórkę zapewnienie wysiedlonym rodzinom mieszkań zastępczych i remont zniszczonego budynku. Na koszt tej firmy oczywiście.

kacper napisał(a):Alien napisał(a):Dotarłem do ekspertyzy. I co widzę? To uszkodzenie ścian które powstało na skutek prac obok budynku jest nowe. Biegły wyraźnie to zaznaczył. Napisał też że poprzednie pęknięcia - wpływały na stan budynku jednak nie powodowały zagrozenia. Biegły napisał wprost że winien jest prowadzący roboty na działce sąsiedniej i używa sformułowania "prace prowadzone niezgodnie ze sztuką budowlaną".
) - kamizelkowce/drogowce

pifpaf napisał(a):
Wy za prezydentury Bieńkowskiego tak właśnie zrobilibyście (piszesz z własnego doświadczenia) - kamizelkowce/drogowce
![]()
telka_es napisał(a):pifpaf napisał(a):
Pifpaf nie wiem czy ty nazywajac ich kamizelkowcami / drogowcami nie rzucasz obelg w stronę często ciężko pracujących ludzi... ja bym to zjAWISKO OKREŚLiła inaczej - obślizgłe żmije i tyle......... ciekawe jak sie skończy ich 5 minut do jakiej frakcji się przesiądą??

Sowa napisał(a):Dużo informacji sprzecznych w tej sprawie opublikowali kołobrzescy dziennikarze.
Brak jest jednoznacznych informacji Rzecznika Prezydenta.
Przed rozbiórką sąsiedniego budynku wykonano ekspertyzę techniczną .
Nikt nie zadał pytania , czy przypadkiem sposób prowadzenia robót nie był celowy , by spowodować rozwalenie tego budynku a później wykupić go.
Plac pod budynkiem jest bardzo wartościowy dla inwestorów. Teraz będzie można coś tam wybudować bez zgody konserwatora zabytków i za dużo mniejsze pieniądze.
Inwestorowi opłaci się kupienie 6 mieszkań dla mieszkańców oraz wypłacenie odszkodowania dla właściciela lokalu użytkowego.
Jakiś sposób trzeba znaleźć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości