Koniec koalicji PO-PIS ?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 20:08

A co ma p. Kozera do tego co napisałem.
Ps. Zauważyłem dziwną manierę, atakowanie pustym śmiechem na pewne argumenty, czyżby nic poza tym?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 20:15

Wiesz też tak myślę. Żadnych argumentów. Żadnej sensownej polemiki.
Śmiech dobra rzecz - relaksuje.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 23 lut 2007, 20:23

PiS kołobrzeski poważną partią . Nie dziwię się Achaji że się usmiała naprawde Konsul potrafi człowieka rozbawić.
Konsul weż piwko i czekaj na koncert Fortu BS . Tam przeprosisz mnie za to iż nazywasz mnie Łukaszem . No i stawiasz browarka , bo nawet na drugie nie mam Łukasz .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 20:29

Zauważyłeś w swoim poście zasadniczą rzecz, która Was PO w K-gu charakteryzuje? Po raz kolejny obrażasz ludzi o innych poglądach politycznych. To kolejny przykład Waszego podejścia do tego Porozumienia, i to potwierdza w 100 % co mówił Pan Kozera.
Taka rada, mimo zadufania w sobie, ludzi się szanuje. I szkoda, ze w PO ta zasada nie obowiązuje.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » piątek, 23 lut 2007, 22:07

moim zdanie porozumienie POPiS w Kolobrzegu przestało istnieć - panom posłom już dziekujemy za współpracę - teraz jedyna nadzieja, że dogadają się Gromek z Bieńkowskim bo Hoc z Karpiniukiem - już nie... a te pomniejsze pionki, to żenada - dla stołka sprzedaliby własną matkę - proszę się nie gniewać.
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Tutmosis » sobota, 24 lut 2007, 08:53

Dawno powtarzam, żeby posłów odesłać do Warszawy z pożytkiem dla społeczności lokalnej.
Tutmosis
Coś tam napisał

Postprzez Mieszkaniec » sobota, 24 lut 2007, 13:25

Konsul napisał(a):PIS w Kołobrzego to jednolita partia, ( dla Łukasza info: nie wierz co Ci mówią niektórzy, oni już władzy w Pisie nie mają ), poważna i tak ma być traktowana. A stawiania ultimatum i grożenie z pozycji agresora są wyznacznikiem pewnego poziomu PO w K-gu.

Jednolita?
A czy Pani Storczyk była, czy jest w PiS?

Poważna?
Wystarczy posłuchać co mówią radni PiS by mieć odmienne zdanie.
Skoro taka poważna partia to niech powie wyraźnie mieszkańcom Kołobrzegu, że zrywa porozumienie z PO a nie czeka co się wydarzy.
Jak odwołają Gromka, wystawimy Binkowskiego. Jeśli nie odwołają to utrzymamy pozycję w mieście i będziemy rządzić.
Czy takie myślenie PiS jest poważne i lojalne?
Mieszkaniec
Bywalec

Postprzez mimoza » sobota, 24 lut 2007, 15:45

Kołobrzeski PiS obmawia ludzi - PO pewnie też, ale ja mam przykłady na PiS, mam nadzieję, że to się teraz skończy

Poseł Leszek Dobrzyński został nowym prezesem okręgu zachodniopomorskiego Prawa i Sprawiedliwości. Wyboru dokonano podczas dzisiejszego zjazdu ugrupowania w Stargardzie Szczecińskim. Dotychczas PiS-em w regionie kierował Joachim Brudziński. Leszek Dobrzyński pochodzi ze Szczecina, ma 40 lat.
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » sobota, 24 lut 2007, 16:47

mimoza napisał(a):Kołobrzeski PiS obmawia ludzi - PO pewnie też, ale ja mam przykłady na PiS, mam nadzieję, że to się teraz skończy

Poseł Leszek Dobrzyński został nowym prezesem okręgu zachodniopomorskiego Prawa i Sprawiedliwości. Wyboru dokonano podczas dzisiejszego zjazdu ugrupowania w Stargardzie Szczecińskim. Dotychczas PiS-em w regionie kierował Joachim Brudziński. Leszek Dobrzyński pochodzi ze Szczecina, ma 40 lat.

Został szefem okręgu szczecińskiego, a nie zachodniopomorskiego. W zachodniopomorskim jest jeszcze okręg koszaliński. Nie ma takiej struktury jak okręg zachodniopomorski:
http://www.pis.org.pl/struct.php#reglist

Na marginesie można zauważyć, że wybór świetny.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » sobota, 24 lut 2007, 18:29

Demurrer napisał(a):Na marginesie można zauważyć, że wybór świetny.

przestaniecie obmawiać ? i naciskać na dziennikarzy ? straszyć ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » sobota, 24 lut 2007, 18:45

mimoza napisał(a):
Demurrer napisał(a):Na marginesie można zauważyć, że wybór świetny.

przestaniecie obmawiać ? i naciskać na dziennikarzy ? straszyć ?

Czy Panie Mimoza przestaniecie pomawiać???
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Demurrer, łącznie edytowano 1 raz
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » sobota, 24 lut 2007, 19:00

demi - znowu nerwy Ci puszczają - ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez rewo » niedziela, 25 lut 2007, 00:20

W temacie koalicji POPIS w naszym mieście pozwólcie,że zamieszczę własny cytat z 9.12.2006 :wink: :
Przyjeżdzam na weekend do miasta, nadrabiam lokalne zaległości i co widzę...
Osobiście nie cieszy mnie ta koalicja w formie o jakiej ostatnio się mówi. Uważam, iż nadużyciem jest uogólnianie, iż społeczeństwo oczekiwało takiej koalicji, być może część, jednak co najmniej równie liczna grupa głosowała na jednych na zasadzie opozycji i sprzeciwu wobec drugich. Wiele osób z którymi rozmawiałem tak zrobiło. I ja w drugiej turze wyborów prezydenckich tak uczyniłem. Poszedlem głosować i podjąłem taką decyzję, gdyż uważałem, że należy odsunąc od władzy pewne osoby, które według mnie nie zdały egzaminu pracując w urzędzie miasta, zmienić styl sprawowania władzy. Teraz pojawiają się pewne propozycje personalne, które mnie porażają. Jest tak dlatego, iż głosowałem m. in. po to aby takie osoby były z dala od samorządu, a tu niespodzianka...
Po drugie, dziwi mnie i w moich oczach nie jest normalna sytuacja, gdy po takiej kampanii, gdzie błoto bryzgało na wszystkie strony, raptem ci którzy nie zostawiali na sobie przysłowiowej suchej nitki, teraz jakże szybko doszli do porozumienia i widzą zbieżności programowe. Czyżby programy przed wyborami były inne? A może decydowały wcześniej jedynie kwestie personalne? Jeśli tak, współczuję podejścia do rozumienia celów i roli samorządu. A może największym czynnikiem jednoczącym stała się władza, a to już nasuwa na myśl hipokryzję.

W tym miejscu chciałbym zdecydowanie zaznaczyć, że wybory wyborami, kampania kampanią, a powyborcza praca wymaga jak najszerszego konsensusu i dążenia do jak najszerszej współpracy programowej, odkładając wzajemne animozje. To oczywiste. Ale niezrozumiałym dla mnie jest sytuacja, gdyby miało dojść do pewnych personalnych posunięć czy układów i porozumień, które jeszcze kilkanaście dni temu wydawałyby się mocno przerysowanym science-fiction. Takie zachowania świadczyłyby jedynie, iż absolutnie nic co mówi się w kampanii nie jest warte uwagi. A to zwykłe oszustwo wobec wyborców.
Po co pisać nowe, jak stare są jakże aktualne :wink: .
rewo
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg