Konsultacje prezydenta Gromka.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kołysanka » sobota, 17 lut 2007, 12:41

telka_es napisał(a):
no no ............

a ja mam pytanko :czy jakiś "wniesiony przez ciebie projekt" został zrealizowany? aa chociażby w częsci uwzgędniony?"

Wywołano mnie do odpowiedzi, więc odpowiadam...
Czy ja gdzieś napisałam, że wnosiłam jakieś uwagi/projekty? Nie wydaje mi się - napisałam, jak takie konsultacje powinny z mojego punktu widzenia wyglądać. Pisałam o zaangażowaniu fachowców - architektów, branżystów, przedsiębiorców. I nadal będę obstawać przy tym, że takie konsultacje poważnie i konsekwentnie prowadzone, mogłyby jedynie pomóc.
Oczywiście można z góry założyć, że po co się udzielać, skoro i tak tego nie uwzględnią, że to "mydlenie oczu", itd., itp. Nie ma konsultacji - źle, są - też niedobrze. I błędne koło się zamyka. Pieniactwo.
Mogłabym obrócić Twoje pytanie w drugą stronę, ale zupełnie nie mam ochoty prowadzić dyskusji, która zmierza donikąd.
Pozdrawiam.
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez ewe » sobota, 17 lut 2007, 14:08

j0shu4 napisał(a):......
plaza slonce browar i komercha , to sie liczy w sezonie a nie dobre checi i dobre dla mieszkancow decyzje , bo ci mieszkancy jak nie bedzie komerchy zdechna z glodu

Dobre, krótki wykład sezonowego biznesu dla obydwu stron
ewe
Gwiazdor

Postprzez Mieszkaniec » niedziela, 18 lut 2007, 22:26

No i tu kolegę zaskoczę. Przed budową basenu - wybór odpowiedniego projektu poprzedzony był wizytą radnych i urzedników z inwestycji chyba w ze trzech kompleksach basenowych w Polsce. Lodowisko naczelnik inwestycji oglądał chyba i nawet za granicą. Nie wiem może nawet po nim się ślizgał. Wobec tego marzenia kolegi są niejako spłnione...

Właśnie tak odbywało się za poprzednije kadencji.
Pomysł Gromka oparty jest na tym by konsultacje polegały na zaopiniowaniu pomysłu/zamierzeń przez osoby zanjące sie na danej dzidzinie w fazie projektowania inwestycji. Natomiast w sprawach społecznych by mogli wypowiedzieć się mieszkańcy.
Mieszkaniec
Bywalec

Postprzez Semerchet » poniedziałek, 19 lut 2007, 13:11

A czy p.Gromek nie zapomniał skonsultować podwyżki swojego wynagrodzenia, w tym wypadku wystarczyli radni.....tak ? albo tego czy powinien ustąpić z zajmowanego stanowiska - tu się niedługo dowiemy. Dlaczego w tych sprawach nie konsultował się ze społeczeństwem , czyżby znał niekorzystną dla siebie odpowiedź ? :evil:
Semerchet
Ważniak

Postprzez pifpaf » poniedziałek, 19 lut 2007, 13:16

Semerchet - nie czepiaj się podwyżki bez konsultacji, przecież p. Gromek musiał kupić sobie nowe, wypasione garnitury :lol: , bo nie miał i tak to tłumaczył :lol:
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Semerchet » poniedziałek, 19 lut 2007, 13:22

Nie żebym się czepiał , ale niedługo to Pan Gromek się zakonsultuje na śmierć.
A widzisz pifpaf, taki on biedny jest - vide, oświadczenie o dochodach :evil:
Semerchet
Ważniak

Postprzez skorpion » poniedziałek, 19 lut 2007, 13:31

No i pokonsultował sie Semerchet z pifpaf :lol:
Dawajcie więcej czadu, za malo ostro jedziecie.Zaczynacie nudzić.
skorpion
Twardziel

Postprzez pifpaf » poniedziałek, 19 lut 2007, 13:39

skorpion napisał(a):No i pokonsultował sie Semerchet z pifpaf :lol:
Dawajcie więcej czadu, za malo ostro jedziecie.Zaczynacie nudzić.

:aloha:

A zaczynałeś tak miło Skorpion... przykro mi, że z forum robisz miejsce jakiś jazd i życzę ci powodzenia. Chyba mogę dyskutować z kim mi się podoba, czy znowu będziesz mi wyznaczał osoby? Masz jakiś problem ze sobą?
pifpaf
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 19 lut 2007, 13:40

a mozecie to zalatwic na PW ?
j0shu4
Moderator

Postprzez skorpion » poniedziałek, 19 lut 2007, 14:01

Nie bardzo rozumiem dlaczego mój post zostal usunięty. Widać admin woli jak się jeździ po Gromku i wypisuje bzdury o "wypasionych garniturach" - to chyba jest strawniejsze niż zwrócenie komuś uwagi i to w delikatnu sposób
skorpion
Twardziel

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 19 lut 2007, 14:05

gdybys przeczytal co ci napisalem to nie klapal bys glupot o politycznym usuwaniu postow
wiec napisze ci tutaj jeszcze raz
chcecie sobie nawzajem podocinac robcie to na PW
inaczej bede usuwal kolejne posty nie w temacie
j0shu4
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg