Konsultacje prezydenta Gromka.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Konsultacje prezydenta Gromka.

Postprzez Sliver » środa, 14 lut 2007, 21:19

Dowiadujemy się z mediów na temat konsultacji jakie przeprowadza prezydent Gromek ze środowiskami kołobrzeskich architektów, inwestorów,ludzi zwiazanych z morzem, sportem, taksówkarzami. Polityka obecnego prezydenta wydaje sie mocno odbiegać od tego do czego przyzwyczaił nas jego nieomylny poprzednik.
Trzeba by być bardzo złośliwym aby uważać tego typu inicjatywy za coś złego.
Sliver
Bywalec

Postprzez jedams » środa, 14 lut 2007, 22:05

złego może nie ale na pewno podejrzanego trochę w tym jest.. nie zapominajmy że Gromek wygrał wybory raptem kilkoma głosami najprawdopodobniej dlatego iż miał lepszą kampanię wyborczą.. sam nie musiał się tego uczyć, ale z pewnością ktoś mógł mu doradzić kilka chwytów marketingu politycznego.. Konsultacje i rozmowy z ludźmi mają pozytywny wpływ na opinię publiczną. Czy nie o to właśnie chodzi?? czy nie jest to zwyczajne mydlenie oczu!! rozmawiam z wami, rozmawiajcie ze mną, skonsultujmy to, poprawmy coś razem.. itd.. itd..
jedams
Rozgrzewa się

Postprzez Alien » środa, 14 lut 2007, 22:14

Rozumując w ten sposób wszystko jest mydleniem oczu i robieniem na pokaz. To już paranoja... Cokolwiek nie zrobi osoba na stanowisku zawsze znajdzie sie tuzin palantów doszukujących się drugiego dna.....
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Mieszkaniec » środa, 14 lut 2007, 22:18

Mi te konsultacje się podobają. Prezydent wybierany jest przez obywateli i powinien się liczyć z ich zdaniem. Konsultacje są potrzebne by nie powstawały buble jak planowana w Koszalinie inicjatywa Politechniki Koszalińskiej i Miasta za 50 mln zł. I co się okazuje projekt przygotowała firma z poznania skasowała 250tyś zł a profesorowie politechniki zbadali że konstrukcja jest przestarzała, wykonana z najgorszej stali i do tego brzydka.
Mieszkaniec
Bywalec

Postprzez jAc_EnTy » środa, 14 lut 2007, 23:52

jedams napisał(a):złego może nie ale na pewno podejrzanego trochę w tym jest.. nie zapominajmy że Gromek wygrał wybory raptem kilkoma głosami najprawdopodobniej dlatego iż miał lepszą kampanię wyborczą.. sam nie musiał się tego uczyć, ale z pewnością ktoś mógł mu doradzić kilka chwytów marketingu politycznego.. Konsultacje i rozmowy z ludźmi mają pozytywny wpływ na opinię publiczną. Czy nie o to właśnie chodzi?? czy nie jest to zwyczajne mydlenie oczu!! rozmawiam z wami, rozmawiajcie ze mną, skonsultujmy to, poprawmy coś razem.. itd.. itd..

Gdyby wszystkie decyzje podejmował sam, nie interesowałoby go niczyje zdanie, to byłby żły i samolubny. Zawsze coś nie pasuje, a ja akurat jestem za takim rozwiązanie, ale wiadomo we wszystkim trzeba mieć umiar. Rozmawiać o rzeczach, które są akurat dla mieszkańców istotne. Dobrym przykładem będzie planowanie imprez, w końcu My jedni z wielu zainteresowanych mamy czas na zabranie głosu, ale każdy powinien ocenić to sam.
jAc_EnTy
Twardziel

Postprzez Semerchet » czwartek, 15 lut 2007, 09:25

Czy o konsultacjach z przedstawicielami załóg spółek miejskich tu mowa ? Tych , które złożyły protesty, po tym jak chciano usunąć ich przedstawicieli z Rad Nadzorczych.
Czy o konsultacjach z dyrektorami szkół i przedszkoli , którym pozabierano z budżetów pieniądze na pomoce dydaktyczne itp. ?
Semerchet
Ważniak

Postprzez Mafi » czwartek, 15 lut 2007, 12:50

Taa... w sprawie otwarcia lata tak się ze społeczeństwem konsultował, że aż żadnego otwarcia nie będzie. O Sunrise też się konsultował i zobaczymy co wykonsultował. :]
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Mafi, łącznie edytowano 1 raz
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Messenger » czwartek, 15 lut 2007, 13:54

Otwarcie bedzie połączone z dniami Morza.
Messenger
Ważniak

Postprzez j0shu4 » czwartek, 15 lut 2007, 13:58

bardzo interesujace
nie wiem czy zauwazyles ale dni morza byly i owszem wydarzeniem tyle ze w minionej epoce
teraz co najwyzej dostaniesz swietna recenzje w niemieckim pismie geriatrycznym
co ma kultura pop zwiazanego z dniami morza , litosci
j0shu4
Moderator

Postprzez Mafi » czwartek, 15 lut 2007, 14:08

Messenger napisał(a):Otwarcie bedzie połączone z dniami Morza.

Ale co mi tu z dniami morza wyskakujesz? Otwarcie lata to taka impreza, której z niczym innym się łączyć nie powinno. Albo jedno albo drugie. A Sunrise połączmy z Festiwalem Piosenki Żołnierskiej. No bo niby czemu nie?
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Messenger » czwartek, 15 lut 2007, 14:28

tylko ze glownym argumentem przeciwko nieorganizowaniu O lata byla promocja na arenie ogolnopolskiej, ze Kolobrzeg sie pojawia na antenie, ze ludzie widza w telewizji Kolobrzeg- slowem- teraz Kg tez bedzie widac i smiem twierdzic ze o wiele wiecej niz w poprzednim przypadku. nie mowie juz o kiszce w postaci otwarcia lata 14 sierpnia w Polsacie
Messenger
Ważniak

Postprzez jedams » czwartek, 15 lut 2007, 22:25

ja tu o marketingu politycznym a jecenty zamieszkały i jakiś kosmita widze ze juz dawno otumanieni.. owszem mozna sie konsultowac nawet trzeba.. ale nie na pokaz a i tak zrobić swoje.. i ja sie pytam droga młodzieży tak samo jak semerhet .. czy o takie konsultacje chodziło?? pfffrrr ;/
jedams
Rozgrzewa się

Postprzez Alien » czwartek, 15 lut 2007, 22:43

No i jako kosmita zostałem wywołany do odpowiedzi. Nie czuję się specjalnie otumaniony... To samo powtórzyłbym gdyby ktoś pisał tak o dzialaniach adwersarzy naszego prezydenta. I jeszcze tylko dodam w kwestii Dni Morza. Znacie program imprezy, że z góry oceniliście ją jako patetyczne składanie wieńców przy pomniku zaślubin? Ja wiem co nieco i myslę że powitanie lata to pikuś.... i to mały....
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Elfik » czwartek, 15 lut 2007, 22:59

j0shu4 napisał(a):bardzo interesujace
nie wiem czy zauwazyles ale dni morza byly i owszem wydarzeniem tyle ze w minionej epoce
teraz co najwyzej dostaniesz swietna recenzje w niemieckim pismie geriatrycznym
co ma kultura pop zwiazanego z dniami morza , litosci

Obsewuję jak wygladają dni morza w Szczecinie i jestem innego zdania. To już nie są takie dni morza o jakich myślisz tylko duża komercyjna impreza. Poza kilkoma statkami zacumowanymi na Wałach głownym punktem jest koncert transmitowany w TV(gwiazdy zwykle podobne do tego co jest u nas).
Jeśli w Kołobrzegu jest szansa zrobienia imprezy nie różniącej się pod tym wzglądem od powitania lata, ale za mniejsze pieniadze ze strony miassta to czemu nie, można spróbować.
Elfik
Mistrz klawiatury

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg