Sposób na gołe brzuszki

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez U-S » niedziela, 4 lut 2007, 14:12

Pomysł super, popieram panią dyrektor w 100%. Jst styczeń i jak widze małolaty z gołymi brzuchami to mnie skręca. Nie zdają sobie sprawy jakie je potem problemy zdrowotne mogą spotkać. Za parę lat oddział ginekologiczny ich czeka. To już nie tylko chodzi o estetykę, ale o zdrowie tych lasek. Brawo za pomysłowość.
U-S
Weteran

Postprzez McCool » niedziela, 4 lut 2007, 15:32

j0shu4 napisał(a):ja nosilem fartuszek w podstawowce i jakos zyje

Z gołym brzuszkiem josh chodziłeś, że fartuszek musiałeś nosić? :D

Mundurek chyba miało być :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez j0shu4 » niedziela, 4 lut 2007, 15:41

:lol:
fakt :wink:
:lol:
fartuszek nosilem na zpt
j0shu4
Moderator

Postprzez Semerchet » niedziela, 4 lut 2007, 18:29

Nie udawajcie, że nie wiecie o co chodzi. :twisted:

Po pierwsze dyrektorka złamała prawo, bez względu na wszystko....... może to uczniowie powinni teraz ubrać panią Lidię w biedronkę ?
Po drugie, w czym akurat przeszkadzają np. zafarbowane włosy ? :| i jak sprawdzić czy są farbowane, a jak od pierwszej klasy są farbowane? Rozumiem , że dziewczęta z zafarbowanymi włosami i za zgodą rodzica za karę zostaną ostrzyżone na łyso.
Wybaczcie, ale przejrzałem ten regulamin i roi się w nim od knotów.

jOshu4 ja nie nosiłem fartuszka i też jakoś żyję. 8)
Semerchet
Ważniak

Postprzez Bruno » niedziela, 4 lut 2007, 19:16

Przepraszam bardzo, ale system kar w szkole jest ustalony - nie mozna lamac prawa.
Poza tym osmieszanie jest forma przemocy psychicznej.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Bruno » niedziela, 4 lut 2007, 20:43

Ale czy lamanie prawa przez uczniow (zasady dotyczace ubierania sie) winny byc karane tez lamaniem prawa ??
Sa kary regulaminowe i ich dyrekcja powinna sie trzymac, w innym wypadku mozna pokazac mlodym ludziom, ze tak naprawde kazdy kodeks jest nie znaczacym nic swistkiem papieru...
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Bruno » niedziela, 4 lut 2007, 20:51

za zachowanie naganne i brak promocji ?? jest wyjscie...
albo zmienic regulamin - ale na pewno nie moze go dyrekcja lamac...
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Semerchet » niedziela, 4 lut 2007, 21:05

Ależ ma i to jest żałosne.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Wald » niedziela, 4 lut 2007, 21:06

ptaku napisał(a):Dla mnie śmieszne są te wszystkie prawa ucznia i dziecka i ich egzekwownaie. To sprawia, że gówniarze są bezkarni, a szkoła nie ma żadnych szans w przeprowadzeniu procesu wychowawczego. Wiem co się dzieje w szkołach i tak na prawdę to uczniowie częściej wchodzą na godność nauczycielom, niż odwrotnie. A Ci nie mogą im nic zrobić. Nie chcą się nawet do tego przyznawać, bo zostanie im zarzucona nieudolność wychowawcza, albo coś innego. I wyjdzie, że to wszystko ich wina. A do tego dochodzą jeszcze rodzice, ktróych roszczeniowa postawa i przyjmowanie do głowy tylko tego co powie dziecko - a to najczęściej okłamuje, albo nie mówi całej prawdy, niczego nie ułatwiają.

Szkoła to szkoła, a nie rewia mody. I do szkoły chodzi się uczyć, a nie epatować wątpliwym "seksapilem" 14 latki...

Teraz jest źle. Trzeba to zmienić. Mundurki złe, fartuszki złe... Jakaś kontrola ubioru musi być. Zwykłe kary typu uwagi, nagany nie wystarczą bo zaraz przyleci rozwrzeszczana mamusia, z rozwrzeszczanym tatusiem w drogim samochodzie, którzy nawet córce tych ubrań nie kupili, tylko dali pieniądze i ich nie obchodziło w co córka się ubierze, i zaczną krzyczeć jak to ich córka zaraz może nie otrzymać promocji przez ubiór, że to skandal, że zgłoszą sprawę do mediów. Że nauczyciel jest zły, że to jego wina...

Ptaszyno! Jakbym czytał samego siebie! Nic dodać, nic ująć!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg