Nowe wybory??

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez report » środa, 24 sty 2007, 10:27

ponowne wybory - kara dla warszawiaków za to ze wybrali Hanię... powalone myślenie... kwa. kwa, kwa...
report

Postprzez Demurrer » środa, 24 sty 2007, 10:37

report napisał(a):ponowne wybory - kara dla warszawiaków za to ze wybrali Hanię... powalone myślenie... kwa. kwa, kwa...

Wygaśnięcie mandatu prezydenta nastąpiło z mocy prawa. Przepisy wprowadzające tę sankcję były uchwalone przez Sejm poprzedniej kadencji jednomyślnie.

Gdyby nie ustąpili ze stanowisk, później każda ich decyzja w każdym postępowaniu administracyjnym mogłaby być podważona. To dopiero byłaby masakra.

Każde postępowanie byłoby nieważne, a ten rodzaj nieważności w każdym postępowaniu odwoławczym od decyzji Prezydenta, organ odwoławczy musiałby brać pod uwagę z urzędu.

Co ma więc do tego kwa, kwa ?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez bloosman » środa, 24 sty 2007, 10:40

Myślę,że sprawa jest już przesądzona i będą now ewybory w Kołobrzegu :[URL=http://wiadomosci.wp.pl/kat,67674,wid,8699901,wiadomosc.html]komentarz[/URL]
bloosman
Dyskutant

Postprzez qrczak » środa, 24 sty 2007, 10:42

To co :?: Nowa kampania :?:
Na koszt dynamicznego i skutecznego p. Gromka :?:
To chyba ceny w sklepiku szkolnym pójdą w górę.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez report » środa, 24 sty 2007, 10:44

kwa, kwa - i d i o t y z m

wygasniecie manadtu powinno natapić gdyby prezydent lub radny odmówił złozenia oswiadczenia etc...
w tej chwili ponownymi wyborami to ukarano społeczęństwo...
skazany złodziej ma wieksze prawa niz kolo którego zona nie zlozyła oświadczenia... smiech... a bandziory i seksualni pschychole w lawach... zupełnie legalnie - daj spokój
report

Postprzez pan_od_muzyki » środa, 24 sty 2007, 11:01

qrczak napisał(a):To co :?: Nowa kampania :?:
Na koszt dynamicznego i skutecznego p. Gromka :?:
To chyba ceny w sklepiku szkolnym pójdą w górę.

hah:) malo dynamiczny z zeznaniami. prawde mowiac majac na uwadze nadal niesplacone dlugi wobec mediow nie wiem czy warto sie pakowac w kolejne koszta... szczegolnie, ze wdaje mi sie ze szanse na zwycieztwo juz nie te ... ;/
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez Demurrer » środa, 24 sty 2007, 11:01

report napisał(a):kwa, kwa - i d i o t y z m

wygasniecie manadtu powinno natapić gdyby prezydent lub radny odmówił złozenia oswiadczenia etc...
w tej chwili ponownymi wyborami to ukarano społeczęństwo...

Ciekawe. Rozumiem, że jesteś pewien tej wykładni przepisu. I byłbyś gotów zaryzykować trwania w Polsce kilkudziesięciu prezydentów, wójtów, burmistrzów, których decyzji nikt nie byłby pewny w żadnej dziedzinie, w której prezydent występuje w postępowaniu administracyjnym. I rozumiem, że zaryzykowałbyś wielomilonowe odszkodowania, np. przedsiębiorców budowlanych, którzy budowaliby w oparciu o nieważne decyzje lub nie mogliby rozpocząć budowy, tak?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez qrczak » środa, 24 sty 2007, 11:04

TKK pomoże wygrać, nie martw się, a szkoda bo od czasu wyborów nie ma nic ciekawego w TKK do obejrzenia. Jakby Bieńkowski wygrał znowu byłoby tropienie sensacji, robienie programów na zamówienie określonej opcji i takie inne. Teraz to nuda proszę Pana, aż się chce wyjść z kina.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Konsul » środa, 24 sty 2007, 11:10

Report podejmuje kolejną próbę zrzucenia winy, za zaniedbanie p. Gromka, na PIS. Otóż, jak się okazuje nie wszytko można tak łatwo zinterpretować. Czy ktoś uważa, że prawa nie należy przestrzegać? I porównywanie sankcji z czymkolwiek nie ma żadnego sensu, ponieważ nie ma to najmniejszego wpływu na przedmiotową sytuację. Od kiedy to w przepisach prawa obowiązuje zasada "porównywalności"??? Ja się z nią nigdy nie spotkałem. Sytuacja jest klarowna, oświadczenie złożone po terminie = wygaśnięcie mandatu.Argument o kosztach związanych z wyborami, jest oczywiście ważny, ale nie przesądzający. Czyż nie lepiej byłoby, aby sąd w ogóle nie skazywał przestępców, przecież koszt ich utrzymania tez jest ogromny?!
A już na kpinę zakrawa fakt terminu złożenia rzeczonego oświadzczenia, w-g "GK" nastąpiło to w poniedziałek!!!!!!! I jeżeli już ktoś poszukuje winowajcy, to odpowiedź w-g mnie jest prosta - obecny prezydent.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez myśliwiec » środa, 24 sty 2007, 11:10

z calym szacunkiem do prezydenta ale moim zdaniem
on mial wygrac wybory i na tym sie jego rola skonczyla
dalej to on nie wiedzial co ma robic ;) a ze madrasy z PO mu nie powiedzieli bo
lekcewaga a nie prawo im przyswieca to stalo sie tak jak sie stalo

szczerze watpie zeby Gromek wygral ponownie wybory
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez pan_od_muzyki » środa, 24 sty 2007, 11:16

"z calym szacunkiem do prezydenta ale moim zdaniem
on mial wygrac wybory i na tym sie jego rola skonczyla "

hahahaha no to pieknie. myslalem ze wybiera sie prezydenta liczac na jego kompetencje i na jego dzialania w zakresie poprawy sytuacji miasta i gminy a nie tylko zeby sobie wybrac kogos na stanowisko i tyle... niech siedzi i zgarnia kapuche.

prawda jest taka jak wspomniana powyzej. jest zapis prawny mowiacy jasno brak zeznania = utrata mandatu. prawa trzeba przestrzegac. jesli prawo jest zle trzeba je zmienic. ale nie dziala wstecz wiec.... dosc prosta sprawa.

kazdy powinien byc tak samo traktowany wzgledem prawa. nawet pan zapominalski prezydent.
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez Konsul » środa, 24 sty 2007, 12:00

No i klops się szykuje. Mi szkoda pana Gromka, choć się nadaje na Prezydenta Miasta, to jednak "swój chłop". Tylko, że to nie wystarczy, bo w sferze bycia Prezydentem to jest za mało. Biorąc pod uwagę niezwykłą ciszę, ze strony "MD" lub Peło wnisokuje, że ta organizacja ma tzw. stres. A wysatrczyło, zamiasy dzrzeć się w niebogłosy i szaty rozrywać, ustawę poczytać, książkę odpowiednią, może czegoś się nauczyć. No nie wszystko na aplikacji radcowskiej, jak widać, :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: jest przerabiane, chyba. Ach ci kołobrzescy prawnicy ( radcy ), doprawdy nie wiedzieli tego!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pifpaf » środa, 24 sty 2007, 12:08

Kurcze można się pośmiać jak czyta się niektóre posty - w sumie to rozumiem Reporta, że jest mu smutno, że tak się stało - nie ma co się dziwić żona startowała z PO,
p. Bieńkowskiego to raczej różnie lubił i tu nagle Prezydent zrobił babola swoim kolegom. Uważam, że najbardziej wkurzeni są koledzy p. Gromka, głównie ci, którzy dostali już jakieś posadki lub mieli je dostać - naprawdę mało komfortowa sytuacja :lol:
Prawa trzeba przestrzegać, choć denerwują mnie przewspaniałe przepisy, które uchwalają nasi posłowie, ale stało się ...
A gdzie się podziali roześmiani po pachy Ziomusie itp. :)
Didi - co smutny jesteś? Jutro będzie lepiej :wink:
Oj co się stało z nadprzewodniczącym - szkoda, że nie mogłam widzieć miny jak dowiadywał się o babolu p. Gromka S :lol: zkoda, że nikt nie zrobił mu wtedy zjęcia - oj musiał być czerwony ze złości, oj musiał :x
pifpaf
Dyskutant

Postprzez report » środa, 24 sty 2007, 13:32

Konsul napisał(a):Report podejmuje kolejną próbę zrzucenia winy, za zaniedbanie p. Gromka, na PIS.

Zbytek łaski - napisałem tylko swoje zdanie, do PiS-u mi bliżej niz do PO ale w normalnych relacjach a nie z powodu walki o Warszawę... groteska trwa.. ale to tylko moje zdanie - prosze tego nie uogólniać... zaraz Wiesiu da mi bana i bedziecie miec spokój
report

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg