skorpion napisał(a):Demurrer wiesz doskonale, że istotą tych zmian była możliwość "blokowania" list , co na pewnym etapie miało być opłacalne dla PIS,LPR i Samoobrony ( nie dyskutuję czy było) natomiast kwestia oświadczeń majątkowych to był tylko zwykły bubel, który wprowadził kolejne restrykcje - inne niż ustawa samorządowa i tyle.
!!
Demurrer napisał(a):(zresztą słynny casus piekarza rozdającego chleb, bez odprowadzania VAT, który skończył jako bankrut, byłby tu jak najbardziej na miejscu).
BLAaa napisał(a):Demurrer napisał(a):(zresztą słynny casus piekarza rozdającego chleb, bez odprowadzania VAT, który skończył jako bankrut, byłby tu jak najbardziej na miejscu).
To nie jest dobry przykład, bo gościu zbankrutował nie dlatego, że rozdawał chleb, tylko dlatego, że unikał wprowadzenia kasy fiskalnej i świadomie naruszał przepisy podatkowe. Sprawa rozdawanego chleba była drugorzędna. Przekonalo się o tym dwóch posłów PO, którzy złożyli interpelację w jego sprawie i dostali pełna informację z Ministerstwa Finansów.
.
Użyłem go bowiem w kontekście niewspółmierności przewinienia do konsekwencji, gdyż taki argument był odnośnie utraty mandatu też podnoszony.qrczak napisał(a):Jest napisane, że żona naszego prezydenta prowadzi szkolny sklepik. Moze mi ktos powiedzieć w której szkoleNo bo nie podejrzewałbym, że w szkole, w której do niedawna obecny prezydent był dyrektorem.
pan_od_muzyki napisał(a):qrczak napisał(a):Jest napisane, że żona naszego prezydenta prowadzi szkolny sklepik. Moze mi ktos powiedzieć w której szkoleNo bo nie podejrzewałbym, że w szkole, w której do niedawna obecny prezydent był dyrektorem.
hahaha no a w jakiej? pewnie ze tam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości