MATACTWA KOŁOBRZESKIE

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez McCool » poniedziałek, 15 sty 2007, 14:59

Hm. Będzie dym?

Nie od dzisiaj wiadomo, że nasze miasto rządzi się różnymi układami, ale żeby do tego stopnia?! Już teraz jestem ciekaw jakie będą dalsze dzieje tej sprawy. I uważam, że Pan Jasnoch wybrał najlepszą z możliwych opcji - upublicznienie całej sytuacji. Bynajmniej ja wcześniej nic na ten temat nie słyszałem... Jeśli to wszystko co tu jest napisane, jest prawdą, powinien był zrobić to dużo wcześniej, to zaoszczędziłby sobie wielu przykrości.
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » poniedziałek, 15 sty 2007, 16:07

O ile mi wiadomo mamy droższą wodę niż w Warszawie.
McCool
Rycerz forum

Postprzez Messenger » poniedziałek, 15 sty 2007, 16:33

simplicissimus napisał(a):
McCool napisał(a):O ile mi wiadomo mamy droższą wodę niż w Warszawie.

Ja mam porównania z ostatniej komisji, to cena wody za m3 w Kołobrzegu jest na poziomie średniej krajowej z 2004 roku.

I czystą :!:
Messenger
Ważniak

Re: MATACTWA KOŁOBRZESKIE

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 15 sty 2007, 20:26

Zarzuty podawane w tym tekście są śmieszne. Przekonał się o tym sam radny Jacek Woźniak, który również podnosił problematykę subsydiowania skrośnego. Była komisja komunalna i wszyscy potwierdzili, że taka praktyka nie jest stosowana.

To nie do końca jest tak jak piszesz.
Podczas komisji komunalnej p. dyrektor potwierdziła moje podejrzenie, że ogólnie mówiąć, mieszkańcy Kołobrzegu zrzucają się na mieszkańców gminy wiejskiej Kołobrzeg. p. Dyrektor wina obarczyła za ten fakt porozumienie międzygminnye, stad była na sesji moja prośba do prezydenta, żeby zweryfikował to porozumienie i dokonał oceny, czy aby jest ono dla nas korzystne. A to zjawisko jest niestety subsydiowaniem skrosnym, czyli kołobrzeżanie w dużej mierze ponoszą koszt dostarczania wody i odbioru ścieków na terenie gminy wiejskiej Kołobrzeg. Racje ma Z. Jasnoch w sprawie kosztów utrzymania infrastruktury.
Tej drugiej sprawy przez niego poruszonej zupełnie nie znam.
bez względu na wszystko nie zmieni to mojego zdania o tym człowieku, którego szanuję i szanował bedę.
BLAaa
Uzależniony

Re: MATACTWA KOŁOBRZESKIE

Postprzez Konsul » poniedziałek, 15 sty 2007, 20:36

BLAaa napisał(a):
Zarzuty podawane w tym tekście są śmieszne. Przekonał się o tym sam radny Jacek Woźniak, który również podnosił problematykę subsydiowania skrośnego. Była komisja komunalna i wszyscy potwierdzili, że taka praktyka nie jest stosowana.

To nie do końca jest tak jak piszesz.
Podczas komisji komunalnej p. dyrektor potwierdziła moje podejrzenie, że ogólnie mówiąć, mieszkańcy Kołobrzegu zrzucają się na mieszkańców gminy wiejskiej Kołobrzeg. p. Dyrektor wina obarczyła za ten fakt porozumienie międzygminnye, stad była na sesji moja prośba do prezydenta, żeby zweryfikował to porozumienie i dokonał oceny, czy aby jest ono dla nas korzystne. A to zjawisko jest niestety subsydiowaniem skrosnym, czyli kołobrzeżanie w dużej mierze ponoszą koszt dostarczania wody i odbioru ścieków na terenie gminy wiejskiej Kołobrzeg. Racje ma Z. Jasnoch w sprawie kosztów utrzymania infrastruktury.
Tej drugiej sprawy przez niego poruszonej zupełnie nie znam.
bez względu na wszystko nie zmieni to mojego zdania o tym człowieku, którego szanuję i szanował bedę.

Nie ma takiego podmiotu, jak gmina wiejska, to akurat pan radny wiedzieć powinien. To gwoli sprostowania.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 15 sty 2007, 20:37

Człowieku, pisze tak, żeby przecietny zjadacz chleba kumał o kogo chodzi. Twój post jest z kategorii tych, co to dodają kolejny do liczby postów. Zważ, że nie pisałem z dużej litery, jak to powinno być.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez blawatek-blu » poniedziałek, 15 sty 2007, 23:36

Dlaczego, przecięty zjadacz chleba mieszkający w Kołobrzegu ma dokładać się do wody mieszkańcom Grzybowa, Dźwirzyna. Kołobrzeg jest bardzo drogim miastem, dlaczego niby mam się dokładać turyście przebywającemu w tych wyżej wymienionych miejscowościach. Myślę, że nowo wybrana Rada Miasta powinna zająć odpowiednie stanowisko w tej sprawie, bo chyba po to mieszkańcy ich wybrali żeby bronili interesu przeciętnego zjadacza chleba.
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez McCool » poniedziałek, 15 sty 2007, 23:57

blawatek-blu napisał(a):Myślę, że nowo wybrana Rada Miasta powinna zająć odpowiednie stanowisko w tej sprawie, bo chyba po to mieszkańcy ich wybrali żeby bronili interesu przeciętnego zjadacza chleba.

A kompetencje to oni takie mają w ogóle? :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez blawatek-blu » wtorek, 16 sty 2007, 13:29

Ale jak to ładnie brzmi :lol: , a i jeszcze prezydent winien :wink: .
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez BLAaa » wtorek, 16 sty 2007, 17:12

McCool napisał(a):
blawatek-blu napisał(a):Myślę, że nowo wybrana Rada Miasta powinna zająć odpowiednie stanowisko w tej sprawie, bo chyba po to mieszkańcy ich wybrali żeby bronili interesu przeciętnego zjadacza chleba.

A kompetencje to oni takie mają w ogóle? :)

Pewnie niektórzy mają ;)

Dziś Wydarzenia TKK podawały informację o cenach wody i ścieków. Ubolewam, że moja wypowiedź (w rzeczywistości długa i chyba wyczerpująca temat wątpliwości), została wyjeta z kontekstu. :(
BLAaa
Uzależniony

Powrót do :: miasto kołobrzeg