C. Kalinowski złożył rezygnację

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » wtorek, 12 gru 2006, 20:01

ziomuś napisał(a):Sznowny Konsulu, to moj osobisty poglad i nie musze go tutaj uzasadniac...

Z natury rzeczy uzsadaniamy nasze własne poglądy, aby stać się wiarygodnymi w oczach innych. Nie przedstawiasz tutaj aksjomatu, nad którym nie trzeba dyskutować. Ja myślę, że nie potrafisz uzasadnić słów, które tu napisałeś. Twoje sądy są pisane na zasadzie introjekcji. I to tylko świadczy w pewien sposób o Tobie.
Ale wciąż masz szansę, pokazać że jednak masz własne zdanie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » wtorek, 12 gru 2006, 20:30

ewe napisał(a):Sekretarz nie odchodzi z UM dlatego ,że chce , tylko dlatego ,że musi , bo takie jest niepisane prawo po wyborach prezydenckich.

Mylisz się ewe.
mauritus
Terminator

Postprzez planismo » wtorek, 12 gru 2006, 22:45

więc dlaczego odszedł(eś)? a moze zaraz nam napiszesz że PO błagało żeby(ś) pracował tam dalej jako sekretarz? :lol:
planismo
Bywalec

Postprzez ewe » środa, 13 gru 2006, 08:37

mauritus napisał(a):
ewe napisał(a):Sekretarz nie odchodzi z UM dlatego ,że chce , tylko dlatego ,że musi , bo takie jest niepisane prawo po wyborach prezydenckich.

Mylisz się ewe.

Nie mam na myśli oczywiście spraw formalnych , czyli kto go powołuje i odwołuje , bo to nie ma w tym przypadku znaczenia. Ale wszyscy wiemy , że jest to niestety stanowisko polityczne i każdy sekretarz po przegranych wyborach "honorowo" rezygnuje. Nieprawdaż ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » środa, 13 gru 2006, 08:41

prawdaz prawdaz
i prawda jest tez, ze lezka w oku sie mnie zakrecila
fajny facet z tego naszego bylego sekretarza jest
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » środa, 13 gru 2006, 18:15

mauritus napisał(a):

Mylisz się ewe.

Nie myli się. Gdyby nie złozył reazygnacji byłby odwołany.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » środa, 13 gru 2006, 19:07

Funkcja sekretarza ma u nas charakter stricte polityczny, czy podług tej opinii zachowywał się ustępujący właśnie urzędnik, to kwestia inna. A przecież sekretarz powinien pełnić funkcję "dyrektora" Urzędu Miasta. Dbać o to, jak on funkcjonuje, z technicznego punktu widzenia. Krótko mówiąc być po prostu managerem. Czy z takiego pojmowania obowiązków wywiązał się pan Kalinowski, według mnie w pewnej mierze tak.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 14 gru 2006, 10:44

Managera z prawdziwego zdarzenia to w urzędzie raczej nie ma.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Messenger » czwartek, 14 gru 2006, 13:03

Konsul napisał(a): Krótko mówiąc być po prostu managerem. Czy z takiego pojmowania obowiązków wywiązał się pan Kalinowski, według mnie w pewnej mierze tak.

Miasta czy "Klimy"??
Messenger
Ważniak

Postprzez rewo » czwartek, 14 gru 2006, 22:25

U dotychczasowego sekretarza nie akceptowałem jednej, aczkolwiek zasadniczej na tym stanowisku cechy. W żaden sposób nie próbował zachowywać choć pozorów apolityczności. Czynił wręcz odwrotnie, brylując w swej aktywności na tym polu.
Urzędnicze stanowisko natomiast, a już szczególnie sekretarza miasta wymaga neutralności politycznej w sposób szczególny.

Jest on odpowiednikiem dyrektora generalnego w urzędach administracji państwowej, który ma wykonywać swą pracę bez względu na to kto jest u władzy. Oczywiście jak każdy ma prawo do swych poglądów, ale nie może się z nimi obnosić. Takiej zdolności wymaga ta funkcja przede wszystkim. On ma zapewnić sprawną pracę urzędu i realizować polecenia i politykę każdej władzy. Powinien, a nawet musi unikać publicznego prezentowania swych politycznych sympatii. To wręcz podstawa, elementarz funkcjonowania administracji. Ale jak widzę rzeczywistość w zestawieniu z teorią to jakby 2 światy, a przecież to nie żadne wydumane, skomplikowane teorie tylko rzeczy, które nawet bez kierunkowego wykształcenia powinny być oczywiste dla każdego.

A już słynne pisanie na forum w godzinach pracy... dla mnie niepojęte zachowanie!
rewo
Dyskutant

Postprzez mauritus » czwartek, 14 gru 2006, 22:52

A dla mnie jest niepojęte to , że nie mając żadnych dowodów na pisanie w godzinach pracy przez sekretarza dalej piszesz to co piszesz. Dla mnie jest natomiast niepojęte pisanie na forum w godzinach pacy przez seketarkę pewnego byłego dyrektora liceum. :evil:
mauritus
Terminator

Postprzez rewo » czwartek, 14 gru 2006, 23:05

Dla mnie jest natomiast niepojęte pisanie na forum w godzinach pracy przez seketarkę pewnego byłego dyrektora liceum.

Jeśli to prawda, to zgodzę się z Tobą w 100%, każdy kto w godzinach pracy zajmuje się czymś spoza jej zakresu zasługuje na potępienie, nie ma znaczenia czy sekretarz, sekretarka czy ktokolwiek inny.
rewo
Dyskutant

Postprzez bloosman » piątek, 15 gru 2006, 12:41

Po co kruszyć kopie. Przecież każdy administrator sieci jest w stanie dokładnie określić kto ,kiedy, z kim i spod jakiego IP się łaczy.UM też chyba takowego ma.Wystarczy ,żeby prezydent wydał stosowne polecenie i będzie wiadomo jakie komputery w UM w godzianch pracy "dyskutowały" na forum tkk.
bloosman
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg