Wszyscy chca "duzej koalicji" ?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » środa, 29 lis 2006, 20:43

Arkadiusz K napisał(a):Ćwiczą, ale nawet u nich zapowiadane są reformy systemu.

Ale głów nikomu ścinac nie zamierzaja z tego powodu i żaden podinspektor nie wozi po ulicach przyczepki z beznadziejnym hasłem ;)
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Arkadiusz K » środa, 29 lis 2006, 20:57

Racja. Szwedzi to wyluzowany naród :)
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez mauritus » środa, 29 lis 2006, 23:05

To mądry naród, który ma bogactwa mineralne, dzięki którym istnieje socjal, a nie socjalizm BLAaa.
Hasło ? prawdziwe jest, aczkolwiek bolesne dla Ciebie i to rozumiem, Sld wraca do władzy, partia, która rozłożyła Kołobrzeg 8 lat temu. Mam argumenty, Ty ich nie masz.
mauritus
Terminator

Postprzez dziadek » czwartek, 30 lis 2006, 06:04

zaczyna się nowa wojna.
dziadek
Twardziel

Postprzez BLAaa » czwartek, 30 lis 2006, 09:34

mauritus napisał(a):To mądry naród, który ma bogactwa mineralne, dzięki którym istnieje socjal, a nie socjalizm BLAaa.
Hasło ? prawdziwe jest, aczkolwiek bolesne dla Ciebie i to rozumiem, Sld wraca do władzy, partia, która rozłożyła Kołobrzeg 8 lat temu. Mam argumenty, Ty ich nie masz.

Widzę, że nie masz zielonego pojęciao znaczeniu słów socjal i socjalizm.
Zupełnie nie rozumiem o co chodzi Ci z powrotem SLD do władzy. Cos Ci się kićka. Ja się ciesze, że skończył się okres władzy sterowanej ręcznie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 30 lis 2006, 09:41

mauritus napisał(a):To mądry naród, który ma bogactwa mineralne, dzięki którym istnieje socjal, a nie socjalizm BLAaa.

tam jakby kobiety zadbaly o ten wysoki socjal, a nie bogactwa mineralne
my kopalnie mamy i rozne inne takie i jakby socjal nie halo jest
ale to dzieki wiekszosci panow w rzadzie
Vin
Uzależniony

Postprzez Miki » czwartek, 30 lis 2006, 11:00

Tak niestety zaczął się czas zagłady dla miasta, partia która zrójnowała 8 lat temu Kołobrzeg powraca z podwójną siłą. A to wszystko za sprawą Platformy, naszej kochanej "prawicowej" :?: diabelskiej platformy :twisted:
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » czwartek, 30 lis 2006, 11:11

Arkadiusz K napisał(a):Miałem na myśli papugi. Nie było moim celem obrażanie kogokolwiek. Porównanie PO do lewicy jest tak niedorzeczne, że nie warto na ten temat dyskutować.

A ja myślę że warto przede wszystkim zastanowić się nad słowem partia liberalna. Tak nazwał ją Tusk ale nie ma nic wspólnego ze znaczeniem słowa liberał, więc jeśli nazwie się lewicą , to o wiele bardziej będzie to Platformie i jej poczynaniom odpowiadać. Małym wstretnym diabełką :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Miki
Ważniak

Postprzez QB » czwartek, 30 lis 2006, 15:18

Szwecja to osobny przypadek, co ciekawe kraj w ktorym za nie pojscie z dzieckiem do dentysty w jakimstam ustalonym przez panstwo terminie mozna pojsc do wiezienia:| wiele idiotyzmów i ograniczen dla obywateli w tym dziwnym kraju. Maja socjal ale za okreslona cene.

nie zgadzam sie ze socjalizm nie przyniosł nic dobrego, bo przyniosł - dobre polskie komedie:)

Miki, kolego poczytaj najpierw troche na temat partii ich programu, na jakiej podstawie sie okresla gdzie je umiejscowimy na scenie politycznej a potem cos napisz.

przypone to co pisalme wczsniej jesli chodzi o giospodarke i wizje panstwa to PIS jest bardzie lewicowy od SLD

Po jest jak najbardziej partia liberalna - konserwatywna.

Przegrana boli, gadajacie sobie dalej.

pozdrawiam
QB
Twardziel

Postprzez mauritus » czwartek, 30 lis 2006, 17:56

BLAaa napisał(a):

Widzę, że nie masz zielonego pojęciao znaczeniu słów socjal i socjalizm.
Zupełnie nie rozumiem o co chodzi Ci z powrotem SLD do władzy. Cos Ci się kićka. Ja się ciesze, że skończył się okres władzy sterowanej ręcznie.

Socjalizm - wieloznaczne pojęcie, odnoszące się do prób zmniejszenia nierówności społecznych i upowszechnienia świadczeń socjalnych, lub poddania gospodarki kontroli społecznej (poprzez instytucje państwowe, samorządowe, korporacyjne lub spółdzielcze). Częścią wspólną wszystkich odmian socjalizmu jest odrzucenie idei kapitalistycznego wolnego rynku, dopuszczenie możliwości ograniczenia (z różnych powodów), własności prywatnej oraz promowanie sprawiedliwości społecznej.
Trochę pokory BLAaa, w Szwecji nie ma socjalizmu, jest duży socjal tak jak napisałem.
mauritus
Terminator

Postprzez rex » czwartek, 30 lis 2006, 18:14

socjal i socjalizm to ta samo .. etatyzm to tez socjalizm :P ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » czwartek, 30 lis 2006, 20:17

Socjal to pojęcie potoczne , duże uproszczenie mające oznaczać pomoc państwa. Socjal jest w każdym państwie , nawet w USA . Czy wobec tego jest tam socjalizm ?
mauritus
Terminator

Postprzez BLAaa » czwartek, 30 lis 2006, 21:04

Socjalizm - wieloznaczne pojęcie, odnoszące się do prób zmniejszenia nierówności społecznych i upowszechnienia świadczeń socjalnych, lub poddania gospodarki kontroli społecznej (poprzez instytucje państwowe, samorządowe, korporacyjne lub spółdzielcze). Częścią wspólną wszystkich odmian socjalizmu jest odrzucenie idei kapitalistycznego wolnego rynku, dopuszczenie możliwości ograniczenia (z różnych powodów), własności prywatnej oraz promowanie sprawiedliwości społecznej. (wikipedia)

socjal - jest to uproszczone pojęcie świadczenia socjalnego, zasiłku.

Stąd mówię, że nie rozumiesz pojęć, których uzywasz.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg