Lodowisko

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Flo » czwartek, 23 lis 2006, 22:15

Megi napisał(a):A ktos wie ile bedzie kosztowala godzinna przyjemnosc
jazdy lyzwiarskiej :?: bo nie wiem czy z dobrych strona mam informacje
ale doszly mnie sluchy ze godzina ma kosztowac 30zł
czy to prawda :?: Jsli tak to wole jechac do Koszalina

30zl? :D To nie sport dla snobow, spokojnie :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez McCool » czwartek, 23 lis 2006, 23:20

Do końca miesiąca korzystanie z lodowiska i wypożyczanie łyżew ma być bezpłatne :)

juupi :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez pakuś » czwartek, 23 lis 2006, 23:23

Z tego co słyszałem w radio to tylko w sobotę bezpłatnie . Ale jeśli do końca miesiaca to zaledwie 5 dni :cry:
pakuś
Twardziel

Postprzez McCool » czwartek, 23 lis 2006, 23:27

Chyba kol24h nie kłamie coo? :twisted:
McCool
Rycerz forum

Postprzez Flo » czwartek, 23 lis 2006, 23:28

McCool napisał(a):Chyba kol24h nie kłamie coo? :twisted:

ekhm

Kierownik dzisiaj mi opowiadal ze ma takie lyzwy co sie na buty zakladalo :)
Flo
Arcymistrz

Postprzez McCool » sobota, 25 lis 2006, 14:08

Halo halo. Otworzyli lodowisko? Napisze kto, bo nie chce mi się iść sprawdzać :)
McCool
Rycerz forum

Postprzez Olcia » sobota, 25 lis 2006, 16:39

byłam :lol:

ale się nie dopchałam do lodowiska :cry: :lol:

ludu tyyyyyyyyylee :mg:
niech juz będzie płatne te lodowisko.. może wtedy uda mi się je zobaczyc :twisted:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez EKG » sobota, 25 lis 2006, 19:38

Olcia napisał(a):byłam :lol:

ale się nie dopchałam do lodowiska :cry: :lol:

ludu tyyyyyyyyylee :mg:
niech juz będzie płatne te lodowisko.. może wtedy uda mi się je zobaczyc :twisted:

Dokładnie. Jestem za możliwie szybkim wprowadzeniem opłaty. Na lodowisko zwalili się wszyscy, którzy nie mieli nic do zrobienia, czyli tłum. Na jednego "szczęśliwca" z łyżwami , dziesięciu oczekujących.Od razu okazało się, że jak coś jest za darmo, to się tego nie szanuje. Mnóstwo smieci dookoła, wrzucanie grudek ziemi na tafle (a nuż się ktoś wywróci), wchodzenie w butach, ...itd. Ze względy na temperaturę (+12) cała tafla w wodzie plus nanoszone błoto, z minuty na minutę coraz gorzej się jeżdziło, w pewnym momencie wydawało mi się że grupka chłopaków rzycała coś na lód (piasek,sól??). Na razie słabo to widzę. Duże rozmiary łyżew w śladowych ilościach. Dużo malutkich rozmiarów (dla ośmiolatków chyba). Kupiłem ostatnie łyżwy w Hosso (190zł) i godzinkę pojezdziłem. Teraz czekam aż wprowadzą opłatę. :wink:
EKG
Ważniak

Postprzez Bonhart » poniedziałek, 27 lis 2006, 13:24

trzeba sie wybrac...jeszcze nigdy na lyzwach nie jezdzilem...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez kamila » poniedziałek, 27 lis 2006, 15:28

właśnie brat z kolegą poszli, hmmm.. sama bym sobie pojeździła [smilie=cowboy.gif]
kamila
Arcymistrz

Postprzez McCool » wtorek, 28 lis 2006, 23:42

Hmmm, 10 zł za godzinę z wypożyczeniem łyżew (przy ulgowym) - wg. cennika podanego na kol24h.

"Odrobinkę" przesadzona taka sumka za godzinkę przyjemności na lodzie... Obawiam się, że zbyt wielu bywalców sobie nie zaskarbią z taką ofertą cenową.
McCool
Rycerz forum

Postprzez kołysanka » sobota, 2 gru 2006, 18:24

Byłam, widziałam, popróbowałam, 4 litery stłukłam :D

Lodowisko fajne, na samej tafli tłumów nie ma, sympatyczna muzyczka, same uśmiechnięte twarze... ale jest totalny chaos organizacyjny.

Fatalnie rozwiązane jest wejście/wyjście z lodowiska. Jedna kasa obsługuje i obustronny ruch klientów i wypożyczanię łyżew, a wszystko odbywa się jednymi drzwiami :shock:
Efekt jest taki, że wszyscy czekają tak długo, aż uda się skompletować i wypożyczyć łyżwy dla wszystkich wchodzących w danej grupie/rodzinie... A ci, którzy wchodzą ze swoim sprzętem w tej jednej masie czekają. Masakra.

Wniosek: projektował to ktoś zupełnie bez wyobraźni :? A wystarczyło już nawet nie pomyśleć, a tylko przyjrzeć się tego typu obiektom już funkcjonującym w Polsce. Za przeproszeniem, na szczecińskim Lodogryfie 20 lat temu ktoś już wpadł na pomysł, żeby zupełnie oddzielić wypożyczalnię łyżew od kasy wstępu. A było (jest?) i miejsce na serwis (ostrzenie).
Mam nadzieję, że jeszcze jakoś tą sprawę rozwiążą - wystarczy przenieść wypożyczalnię poza strefę bezpośredniego wejścia.

Bo lodowisko super :spoko:
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez Mario » niedziela, 3 gru 2006, 22:14

Włąśnie siedzę przed komuterem po wizycie na lodowisku i obklejam plastrami swoje obolałe nogi.
Łyżwy jekie są tam do wypożyczenia to jakieś chińskie tanie podróby.
Mam do krwi pokaleczone nogi, tak, że jutro zostaje w domu na rekonwalenscencji.
Po natężeniu klientów (kolejka była do drzwi wejściowych) podejrzewam, że te łyżwy, które tam można wypożyczyć zwróciły juz się tysiąckrotnie.
Wypadałoby zakupić jakieś porządne miękkie firmówki.
Jak dla mnie wizyta w celach rekreacyjnych zamieniła się w bolesny koszmar.
Już zamówiłem na allegro porządne łyżwy z którymi zawitam na lodowisku gdy tylko przylecą do mnie pocztą.
Mario
Dyskutant

Postprzez rysio » niedziela, 3 gru 2006, 23:52

A to co dziś zrobili to już zupełna porażka. Od godziny 18, albo nawet wcześniej, była jakaś przerwa organizacyjna. Napisali, że ostatnie wejście dziś będzie dopiero na godzinę 21.00. Była 18.0 albo nieco po, więc pozostały do wejścia czas postanowiłem spędzić na basenie. Przychodzę na godzinę 21.00 - byłem z 10 minut przed. Już z oddali widzę, że przed wejściem stoją jakieś dwie panny i dyskutują z portierem. No - tośmy sobie pojeździli - pomyślałem. Podchodzę do drzwi, pewnie chwytam za klamkę, a tam co? fjuuuu - zamknięte. Wkurzony pukam do drzwi. Portier - chyba jedyna pracująca tam życzliwa ludziom osoba - informuje mnie, że już nie wpuszczają. Co?! Jak to?! Postawa roszczeniowa i wogóle - wpuszcza mnie na rozmowę. Gdzie oni są?! Pytam zniecierpliwiony od wejścia. Idę rozmawiać:
- Czemu nie można już pojeździć dziś?
- Bo już zamknęliśmy.
- A pisaliście na kartce na drzwiach(...)
- No właśnie tam było napisane, że do 21.00 czynne.
- Niech mi pan nie przerywa - na kartce napisane jest, że na 21.00 jest ostatnie wejście, więc niech mi pan kitu nie wciska, bo ta kartka nadal tam wisi.
Tu nastąpiła zmiana frontu o mmmm jakieś 180 stopni.
- No dobrze - niech pan wchodzi.
- Ok ale ja mam tam znajomych ze sobą.
Poszedłem po nich, machnąłem też ręką na dziewczyny, które nie miały tyle siły przebuicia, by o swoje walczyć. Przyszliśmy wszyscy. Rozmiarów starczyło tylko dla tych dziewczyn, więc my wróciliśmy do domu.
Fakt, że nie pojeździłem nie napawa mnie żalem, bo widziałem w jakich wspaniałych łyżwach musiałbym sobie skórę zdzierać, ale przynajmniej cieszę się, że weszły tamte dziewczyny.

Wniosek: Gdy ktoś coś fajnego zrobi w tym mieście, to zaraz znajdzie się ktoś - jakiś pajac z obsługi, kóry chce to rozpieprzyć, bo mu się pracować nie chce. Żenada - panie wpuszczający i łyżwy wypożyczający. Władze powinny tego osobnika raczej wymienić.
rysio
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg