Demurrer napisał(a):Jeżeli otwarcie lodowiska będzie zrobione z klasą - bez pompy, po prostu wpuszczenie, w ciszy, ludzi na „ślizgawę”, to uważam, że nie ma przeszkód. Ale już robienie dyskoteki, imprezy jest przegięciem.
Nie chodzi mi tu o jakąś pokazówkę. Ale o poczucie solidarności. Żyjemy w jednym kraju. I nawet jeśli nie czujemy żalu z powodu odejścia tych obcych nam ludzi, to przez świadomość, że tamta część Polski cierpi, powinniśmy zaniechać imprezowania w ten weekend. I nie po to żeby udawać głęboko zmartwionych, ale po to, aby pokazać, że jesteśmy jednym społeczeństwem - wspólnie się cieszącym wspólnymi sukcesami, ale i wspólnie się umartwiamy z powodu wspólnych tragedii. Symboliczna postawa. Jak wciągnięcie flagi na maszt w dniu święta narodowego. Nie pozerstwo, a symbolika solidarnych obywateli.
Achaja napisał(a):Żałobę ogłoszono w całej Polsce i wywijanie fikołków na lodzie nie wydaje mi sie na miejscu...
troche szacunku dla zmarłych i ich rodzin...
no ale to jest moje zdanie…
H.Bieńkowski ubolewał dzisiaj na konferencji bardziej nad tym, iż się debata nie odbyła niż nad tragedią wielu osób, które los tak dotkliwie potraktował
Jezu co za stek kłamstw.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 74 gości